fbpx

Näitä töitä voit tehdä kotona tietokoneella

Maailma on muuttunut viimeisen vuoden aikana mielettömästi, ja samoin työkuviot menevät uudesti. Vaikka monilla aloilla työnteko on edelleen sitä, että työpaikalla on oltava läsnä tiettyyn aikaan, samaan aikaan on olemassa valtavasti erilaisia mahdollisuuksia tehdä etätyötä kotoa.

Parhaimmillaan kotona tehtävä työ on ajasta ja paikasta riippumatonta, eli sitä voi tehdä itselleen sopivana ajankohtana sieltä käsin mikä itselle sopii. Kotona tehtävä työ mahdollistaa antaa vapautta suunnitella itse millaisilta omat päivät näyttävät.

Onneksi tällainen työmuoto on tullut pysyvästi osaksi työkulttuuriamme, ja mahdollisuudet etätyöhön lisääntyvät vuosi vuodelta. Etätyötä on jatkuvasti tarjolla ja jos englannin kieli ei ole ongelma, tarjontaa on vielä enemmän. 

Kuinka paljon kotoa käsin tehtävällä työllä on sitten mahdollista tienata? Riippuu työtehtävästä, mutta realistinen korvaus on mitä tahansa välillä 20-200 euroa/tunti.

Tekstinkäsittely ja sisällöntuotanto tuo kassaasi joitakin kymppejä tunnissa kun taas esimerkiksi koodaus tai verkkosivujen suunnittelu kilauttaa sinulle rahaa sadan euron molemmin puolin. 

Freelance-työt

Upwork

Upwork logo

Upwork on maailman suurin freelancer sivusto, joka yhdistää eri alojen freelancerit ja asiantuntijoiden palveluksia tarvitsevat yritykset. Upworkilla on miljoonia asiakkaita ja sieltä löytää melkein mitä tahansa työtehtäviä, joita vain mieleen tulee.

Palkkioiden suuruus Upworkissa riippuu täysin työtehtävästä ja ammattilaisen osaamisesta. Osa töistä on hyvin yksinkertaisia ja huonommin palkattuja, mutta Upworkissa on myös runsaasti hyvin palkattuja töitä, joista voi ansaita jopa useita satoja euroja tunnissa.

Tietysti paremmin palkatuista tehtävistä, jotka vaativat yleensä jotain erikoisosaamista, maksetaan enemmän.  Esimerkiksi koodarit, analyytikot tai digitaalisen markkinoinnin asiantuntijat voivat päästä varsin mukaville palkoille.

Upworkista löytyy runsaasti myös erilaisia sisällöntuotantoon ja käännöstyöhön liittyviä työtehtäviä, jotka sopivat aloittelevalle freelancerille ja joista voi melko helpolla tienata muutaman kympin tunnissa.

Sisällöntuottajille ja tekstinkäsittelijöille on tosi paljon kysyntää, mutta ansiot eivät etenkään aloittelijoilla ole mitenkään valtaisan suuret. Sisällöntuottajana saa kuitenkin helposti tehdä töitä kotona ja lisäksi omaa osaamista on mahdollisuus kehittää copywriterin suuntaan, jolloin on mahdollista myös ansaita enemmän.  

Freelancer.com

Freelancer logo

Freelancer.com on myös erittäin suosittu kansainvälinen freelancer-sivusto ja kaikki mitä edellä kerrottiin Upworkista, pätevät myös Freelancer.comiin.

Nerot.fi

Nerot logo

Nerot.fi on suomalainen freelancer-sivusto, jossa on tarjolla erityisesti kotisivujen tekoon, verkkokaupan perustamiseen ja graafiseen suunnitteluun liittyviä työtehtäviä. Monet yritykset haluavat ostaa verkkosivujen suunnittelun ulkopuoliselta osaajalta.

Kysyntää tällaisille palveluille siis on olemassa ja kun oma osaamisen tasosi on riittävän hyvä, voit tienata verkkosivujen suunnittelulla ansaita erinomaisesti.

Pienet lisätienestit

Sisällöntuottaja tuottaa asiakkaille tekstiä, kuten esimerkiksi yrityksen blogiin kirjoittaminen tai sosiaalisen median päivittäminen. Monilla yrityksillä ei olekaan aikaa ja resursseja tehdä tällaisia töitä itse, joten sisällöntuottajien kysyntä on kasvussa.

Sisällöntuotantoa voi tehdä myös useille eri yrityksille, jolloin pystyy kasvattamaan siitä saatavaa tulovirtaa. Sisällöntuottajana voi mainostaa ja tarjota palveluitaan lähes minkä tahansa alan yrityksille.

Sisällöntuotantoa on helppo tehdä kotoa käsin, ja täiden aikataulutkin on yleensä sovittavissa itselle sopivaksi. Sisällöntuottajaksi voi ryhtyä pienellä kynnyksellä, sillä vaatimuksena on ainoastaan tietokone ja luova mieli, jotta tekstiä syntyy. 

Bloggaaminen on pysynyt pinnalla jo pitkään ja on yhä edelleen trendikästä. Blogin kirjoittaminen on yhä useammalle suomalaiselle mahdollisuus tienata rahaa. Blogin kautta tapahtuva tulonhankinta muodostuu useimmiten joko yhteistyösopimuksista joko suoraan eri yritysten kanssa tai jo aiemmin mainittujen affiliaite-yhteistöiden kautta. 

Oikolukijan tehtäviin kuuluu oikolukea ja korjata asiakkaan tekstiä. Oikolukijana toimiminen vaatii hyvää kielioppia. Mikäli siis suomen kielen kielioppi on sinun kuninkuuslajisi, sopii tämä etätyö sinulle erinomaisesti. Monet yritykset, tutkijat ja bloggaajat tarvitsevat oikolukijoita lähes viikoittain, eli tällä palvelulla riittää kysyntää tulevaisuudessakin. 

Yrityksillä on myös jatkuva tarve kääntää erilaisia tekstejä kuten tuoteselosteita, ohjeita, mainoksia tai verkkokaupan tuote-esittelyitä. Tällaisessa tilanteessa nopeasti kirjoittava kääntäjä tulee tarpeen. Mikäli käännökset esimerkiksi englannista tai ruotsista suomeksi onnistuvat, tämä etätyö on varsin varteenotettava vaihtoehto.

Kouluttaminen tai opettaminen 

Kouluttaminen verkossa on todella paikkariippumatonta, sillä voit tehdä tätä mistä käsin tahansa, kiitos Skypen, Zoomin ja Teamsin. Jos olet esimerkiksi todella hyvä matematiikassa tai kielissä, voit tarjota opiskelijoille apuasi. Voit myös tarjota elämäntapavalmentajan palveluitasi Zoomin tai Teamsin kautta.

Lisäksi voit kirjoittaa vaikkapa e-kirjan sinulle mieleisestä tai muuten vain myyvästä aiheesta ja laittaa kirjan Amazoniin myyntiin, jolloin saat tuloja 3 euroa/kirja.

Jos kirjoittamisessa kuluu vaikkapa 50 tuntia ja oletetaan että siitä tulee valtaisa hitti ja sitä myydään tulevien viiden vuoden aikana huikeat 50 000 kappaletta, tällöin tienaatkin 3 000 euroa/tunti. Ei hassumpi tuntipalkka. 

Sinun ei tarvitse olla mikään ekspertti, riittää että tiedät asiasta hieman enemmän kuin naapurin Pirkko. Kunhan löydät jonkin ongelman, jonka parissa ihmiset tuskailevat ja kirjoitat tätä ongelmaa käsittelevän kirjan ja tadaa, olet menestynyt kirjailija.

Aiheideoita on lähes rajattomasti. E-kirjan lataaminen nettiin myyntiin helppo ja nopea tapa saada passiivista tuloa, sillä kirja tarvitsee kirjoittaa vain yhden kerran ja sen jälkeen se tuottaa tuloa itsekseen.

Verkkokurssit ovat loistava tapa myydä omaa osaamistaan. Verkkokurssit ovat virtuaaliopetusta, jonka asiakas ostaa netin kautta. Verkkokurssit mahdollistavat asiakkaalle opiskelun rauhassa kotoa käsin. Verkkokurssit ovatkin yleistyneet todella paljon, ja niille riittää kysyntää.

Kätevintä on vain kuvata kurssi ja sen jälkeen laittaa se myyntiin, ja tätä kurssia voi myydä rajattoman määrän. Lisäksi aihekin on täysin vapaa, mistä tahansa aiheesta voi tehdä verkkokurssin ja aina riittää ihmisiä, joilla on jokin ongelma jonka juuri sinä voit ratkaista.

Verkkokursseissa ja kaikissa digituotteissa on hyvänä puolena, että myyntiä saa laajennettua todella helposti suurelle massalle.

Sijoittaminen tai treidaaminen

Treidaajan ammatti on bisnestä siinä missä muukin liiketoiminta. Treidaaja tekee kauppaa esimerkiksi osakkeilla, valuutoilla sekä johdannaisilla, ja hänen tavoitteenaan on saada tehtyä mahdollisimman suuria voittoja lyhyellä aikavälillä.

Monet haaveilevat treidaamisesta ammattina, mutta hyväksi treidaajaksi tuleminen ei kuitenkaan käy ihan tuosta vaan. Lisäksi on riskinä menettää paljon rahaa, joten ihan kaikille tämä kotona tehtävä työ ei sovellu. 

Toki voi sijoittaa myös osakkeisiin tai asuntoihin pidemmällä tähtäimellä ja saada niistä tuottoa joka kuukausi. Myös kryptovaluutoilla voi tienataihan vaan kotona istuskellen. 

Erilaiset asiakaspalvelutyöt

Monilla yrityksillä on puhelinasiakaspalvelu mutta nykyään asiakaspalvelija ei yleensä edes ole fyysisesti yrityksen tiloissa. Nykyään on ihan tavallista, että asiakaspalvelua tehdään kotoa käsin.

Myös internetissä esimerkiksi chatin kautta ja sähköpostitse tapahtuva asiakaspalvelu on lisääntynyt. Kaikki nämä  mahdollistavat sen, että voi toimia tietyn yrityksen asiakaspalvelijana joko kotoa tai vaikkapa palmun alta käsin.

Asiakaspalvelutyötä on myös mahdollista tehdä ilman omaa y-tunnusta, sillä monet yritykset palkkaavat asiakaspalvelijan palkkalistoilleen.

Sisällysluettelo

Ari-Pekka

Ari-Pekka

Ari-Pekka tässä moi! Olen Toisin.fi -sivuston ylläpitäjä ja sisältöjen tuottaja. Minua erityisesti kiinnostaa nykyajan mahdollisuudet tehdä rahaa netissä ilman, että olisin aikaan ja paikkaan sitoutunut. Tykkään rakentaa nettisivuja, sijoittaa ja opiskella uusia asioita nettiliiketoimintaan liittyen.

Suosittuja artikkeleita

Liity mukaan sisäpiiriin

Parhaat sisäpiirin vinkkini tienaamiseen ja rahan tekemiseen netissä, joita en kerro muualla.

Ei tylsiä mainosviestejä, ei roskapostia, vaan oikeaa asiaa sekä ideoita rahaan ja rikastumiseen liittyen.