fbpx

Miten saada lisää rahaa nopeasti? Paljon vinkkejä

Päivitetty viimeksi: 14.6.2021

Tämä on monelle meistä ikuisuuskysymys: miten saan lisää rahaa? Joskun tilanne on se, että palkka ei riitä tai työtä ei ole ollenkaan tarjolla, vaikka haluja olisikin tehdä töitä. Tässä artikkelissa kerron eri vaihtoehtoja, miten voit saada lisää rahaa nopeasti ilman mitään erikoisosaamista.

Mielipidetutkimuksiin ja -kyselyihin vastaaminen

Tällä tavalla voit tienata joitain kymmeniä euroja helposti klikkailemalla vastauksia nettikyselyihin. Yksi tällainen palvelu on esimerkiksi Norstatpanel, joka tarjoaa mahdollisuuden tienata lisätuloja netissä. Näitä palveluita on myös monia muita ja olemme tehneet näistä palveluista kattavan vertailun ja pääset katsomaan parhaat maksetut kyselyt täältä.

Vinkki: Rekisteröidy useampaan palveluun ja testaa niistä, mikä tai mitkä ovat sinulle parhaat. Voit helposti testata mistä saat parhaat palkkiot, kun katsot kuinka paljon pystyt tienaamaan esimerkiksi tunnin aikana.

Katso vertailu täältä.

Käytetyn tavaran myynti netissä

Otsikossa voisi myös lukea jotain kirpputorimyyntiin liittyvää, mutta nykyisin omien käytettyjen tavaroiden myynti Tori.fi -palvelussa tai vaikka Facebookin Marketplacessa voi olla hyvä tapa saada enemmän rahaa väliaikaisesti. Myytäviä käytettyjä tavaroita pitäisi olla reilusti, jos tätä meinaisi jatkaa pidempään.

Toinen tapa on ostaa ja myydä näitä käytettyjä tavaroita Torissa. Tärä kutsutaan flippaamiseksi. Eli aluksi tutustut jonkin tuotteiden hintoihin ja sen jälkeen yrität ostaa niitä todella edullisesti ja myydä vähän sen jälkeen kalliimmalla. Olen itse tehnyt tätä tietokoneen komponenteilla ja myös käsipainoilla. Komponenteista on tärkeä ymmärtää aika paljon, että sillä voi tehdä rahaa, mutta käsipainot ovat todella yksinkertainen, vaikkakin aika painava tuote.

Käsipainot Tori.fi palvelussa

Vinkki: Käsipainojen markkinahinta on noin 2 €/kilo, eli 10 kilon käsipaino maksaa noin 20 €. Ostin kerran 10 kg:n käsipainot ja nätin salkun 10 eurolla ja olisin voinut myydä ne helposti 20 eurolla. Olisin tehnyt sillä 10 € voittoa todella helposti. Seuraa tuotteiden hintoja ja etsi hyviä mahdollisuuksia.

Ansaitse auttamalla naapureita

Tämä on todella aliarvostettu tapa tehdä lisää rahaa helposti. Osaatko laittaa ruokaa, silittää vaatteita, pyykätä, hoitaa lapsia tai tykkäätkö mieluummin tampata mattoja, jos siitä voisi ansaita rahaa?

Laita kerrostalon ilmoitustaululle lappu, johon kirjoitat asioita joita voisit tarjota ja laita siihen myös puhelinnumerosi. Odota ja katso mitä tapahtuu. Vie myös muutama lappu naapuritaloihin ja lähikaupan ilmoitustaululle tai kirjoita Facebookissa kaupunkisi ryhmään, mitä kaikkea voisit tarjota muille.

Vanha nainen kuvassa

Nykyisin monet kiireiset perheet ja varsinkin vanhukset tarvitsevat ihan arkista apua ja monet ovat valmiita maksamaan siitä myös pienen korvauksen.

Hanki kotoa tehtävä etätyö

Nykyisin on tosi monia vaihtoehtoja, joilla voit ansaita lisätuloja tekemällä töitä kotoa käsin. Sinun kannattaa miettiä haluatko jonkin todella helpon ”aivot narikkaan” työn vai kaipaatko haasteita ja mielekästä tekemistä.

Jos etsit helppoja töitä, joita voi tehdä kotona, niin tässä on sinulle muutamia ideoita:

 • Chat-työntekijä
 • Asiakaspalvelija
 • Puhelinvaihdetyöntekijä
 • Sisällöntuottaja ja artikkeleiden kirjoittaja
 • Puhelinmyyjä
 • Graafinen suunnittelija
Nainen tekee töitä kotona sängyllä

Voit etsiä lisää vaihtoehtoja ja ideoita näistä Freelance-palveluista, jotka tarjoavat mahdollisuuden lisätulojen hankkimiseen:

 • Fiverr.com
 • Upwork.com
 • Freelancer.com
 • Toptal.com
 • Guru.com

Aloita bloggaaminen ja tienaa omalla blogilla

Tämä vaatii vähän enemmän suunnitelmallisuutta ja aitoa innostusta aiheeseen. Jos tykkäät ottaa valokuvia tai kirjoittaa paljon tekstiä, niin bloggaaminen voisi olla sinulle tosi hyvä lisätienesti.

Blogin perustaminen on nykyisin todella helppoa ja kun olet saanut itsellesi oman blogin, niin voit antaa vain ideoiden virrata ja kirjoittaa ne blogikirjoitusten muodossa sivuillesi.

Vinkki: Mieti aluksi mistä aiheesta ja aihepiiristä haluaisit kirjoittaa. Mikä on sellainen aihe, josta voisit kirjoittaa, vaikka siitä ei sinulle maksettaisi edes palkkaa? Kun löydät tuollaisen aiheen ja näkökulman blogillesi, niin jaksat jatkaa kirjoittamista, vaikka ihan aluksi se ei tuottaisikaan paljoa tuloja.

Blogin hienous on siinä, että kun artikkelit ovat kerran kirjoitettu ja niissä suositellaan jotain tuotteita, joista on mahdollista saada suosittelupalkkio, niin sen jälkeen blogisi voi tuottaa sinulle rahaa, vaikka olisit itse nukkumassa tai tekemässä aivan jotain muuta.

Ota pieni laina vain hätätilanteessa

Jos tilanne on niinsanotusti päällä eikä aikaa ole rakentaa uutta lisätienestiä ja kaikki ylimääräiset tavarat on myyty jo Torissa, niin silloin pieni pikalaina voi tulla tarpeeseen. Ennen kuin teet sitä päätöstä, niin sinulla pitää olla myös suunnitelma, kuinka maksat lainan pois aikataulussa ja mistä saat ylimääräiset rahat lainan maksamiseen. Jos sinulla mietittynä jo nämä asiat kuntoon, niin täältä voit katsoa, mikä on tällä hetkellä paras pieni pikavippi, eli missä on matalimmat korot ja kulut.

Yhteenveto

Toivottavasti sait näistä uusia ideoita tai innostusta lähteä keksimään eri tapoja ansaita lisää rahaa ja varsinkin maksetut kyselyt ovat olleet suosittuja, koska ne eivät vaadi mitään erityistä osaamista ja tuloa voi alkaa kerryttämään välittömästi. Jos haluat tietää vielä enemmän, miten voi tehdä rahaa netissä, niin lue myös tämä kirjoitus.

Ari-Pekka

Ari-Pekka

Ari-Pekka tässä moi! Olen Toisin.fi -sivuston ylläpitäjä ja sisältöjen tuottaja. Minua erityisesti kiinnostaa nykyajan mahdollisuudet tehdä rahaa netissä ilman, että olisin aikaan ja paikkaan sitoutunut. Tykkään rakentaa nettisivuja, sijoittaa ja opiskella uusia asioita nettiliiketoimintaan liittyen.

Suosittuja artikkeleita