fbpx

Parhaat maksetut kyselyt – kokemuksia ja vertailu

Päivitetty viimeksi: 19.4.2023

Netti on pullollaan uusia ansaintamahdollisuuksia ja monet suomalaiset haluavat aiempaa enemmän tehdä töitä kotona, ajasta ja paikasta riippumatta. Ketäpä ei houkuttelisi työ kotoa käsin.

Ja tämä on täysin mahdollista, koska monet palvelut haluavat tarjota palkkion henkilöille, jotka osallistuvat heidän tarjoamiin mielipidekyselyihin. Mikäpä sen mukavampaa: työskentele kotona ja tienaa samalla rahaa.

Toinen tuttu termi tästä on maksetut kyselyt, joka tarkoittaa juuri sitä että tienaat rahaa, kun vastaat näihin nettikyselyihin. Kotona tehtävä työ onkin tänä päivänä erittäin suosittua. Alla on lista suosituimmista ja parhaista kyselypalveluista, joihin voit liittyä ja aloittaa tienaamaan rahaa netissä.

Kyselyvertailu: Vuoden 2023 parhaat maksetut kyselyt

Norstatpanel on suomalaisen Norstat Finlandin kuluttajapaneeli. Liittyminen on helppoa, nopeaa ja ilmaista.

5/5

Voit ansaita pisteitä täyttämällä kyselyitä sivustolla tai sähköpostitse saamiesi kutsujen kautta. Voit ansaita lisäpisteitä äänestämällä sponsoroiduissa äänestyskyselyissä, täyttämällä Profiilikyselyitä, kutsumalla ystäviäsi liittymään Tolunaan, luomalla sisältöä ja osallistumalla Peleihimme.

5/5

Mielipidemaailma on sivusto jossa käyttäjät palkitaan mielipiteistään ja kyselyihin osallistumisesta. Käyttäjät voivat kerätä lahjakortteja laadukkailta yrityksiltä ja jokainen täytetty kysely osallistuu automaattisesti neljä kertaa vuodessa järjestettävään raha-arvontaan. Liittyminen on helppoa, nopeaa ja ilmaista.

4/5

Sinulla on aidosti mahdollisuus vaikuttaa asioihin hauskalla tavalla osallistumalla erilaisiin yritysten järjestämiin tutkimuksiin. Aloita nyt!

5/5

Voit voittaa erilaisia tuotepalkintoja ja lahjakortteja osallistumalla tuotearvontoihin. 100% suomalainen palvelu. Kilpailuihin osallistuminen tapahtuu vastaamalla kyselylomakkeeseen.

4/5

Jokaisesta kyselyyn vastaamisesta maksetaan kyselyn vaativuutta vastaava palkkio (tyypillisesti 0,2–2 euroa). Palkkio tallettuu paneelitilille, jonka kautta voit lunastaa lahjakortteja (esim. CDON, Zalando, McDonalds, H&M sekä useita kymmeniä muita liikkeitä ja brändejä), siirtää palkkiot PayPal-tilille tai lahjoittaa hyväntekeväisyyteen.

4/5

Tutkimuksiin osallistumisesta saa pisteitä, joilla voi lunastaa haluamansa palkkion useista vaihtoehtoisista kohteista tai tehdä lahjoituksen hyväntekeväisyyteen.

4/5

Mielipidetutkimus on paneeli, johon rekisteröitymällä voit vastata kysymyksiin ja ansaita rahaa. Liity 1.5 miljoonan ihmisen joukkoon, jonka mielipiteet vaikuttavat tulevaisuuden maailmaan.

4/5

Kun liityt iSurveyWorld-yhteisöömme, pääset vastaamaan kyselyihin käyttämistäsi tuotteista ja palveluista. Ilmaise mielipiteesi ja saat samalla palkkion! Se on hauskaa ja helppoa!

MOBROG® in kautta voit olla aktiivisesti mukana markkinatutkimuksessa, kertoa mielipiteesi ja ansaita rahaa osallistumalla kyselyihin.

Liity Surveoo-yhteisöön ja ansaitse RAHAA suorittamalla maksettuja tutkimuksiamme.

Pääset käsiksi laajaan valikoimaan kyselyitä ja palkattuja tutkimuksia joka päivä ja ympäri vuorokauden.

Liity meihin tänään ja aloita rahan ansaitseminen välittömästi!

Kenelle kyselytutkimuksiin vastaaminen sopii?

Nämä sopivat mielestäni aivan kaikille. Kuitenkin sinulla on hyvä olla muutama tunti aikaa viikossa käyttää tähän, että voit tienata kohtuullisen summan rahaa. Jos koet, että olet liian kiireinen, mutta samalla haluat saada lisää rahaa, niin kannattaa miettiä voitko vähentää puhelimella surffailua, Netflixin tai television katsomista, tai tehdä näitä vaikka samalla kun venyttelet kuntosalilla. Tänä päivänä monet kun tekevät etätöitä, niin tällainen kyselyihin vastaaminen on myös yksi tapa tehdä vähän lisätienestejä.

Erityisen hyvin nämä sopivat opiskelijoille, äitiysvapaalla oleville, eläkeläisille, työttömille sekä osa-aikaisesti töissä oleville. Edellä mainituissa tilanteissa olevilla on usein enemmän aikaa olla kotona kuin muilla. Ja tässähän on tarjolla etätöitä opiskelijalle, sillä opiskelijat voivat tehdä näitä kyselyitä kesken tylsän tunnin, jos siltä tuntuu. Kyllähän työ kotona on varmasti useimpien mielestä tervetullut tapa tienata hieman extraa. 

Miksi sinun kannattaa liittyä useampaan palveluun?

Usein herää kysymys, että mihin palveluun minun kannattaa rekisteröityä ja kuinka moneen eri palveluun kannattaa rekisteröityä? Tähän on yksiselitteinen vastaus: Liity kaikkiin tarjolla oleviin maksettujen kyselyiden palveluihin! Miksi? Eri palvelut maksavat eri kokoisia palkkioita, mutta myös ne palvelut, jotka lupaavat alkuun matalamman korvauksen tarjoavat välillä parempia palkkioita. Lisäksi liittymällä useampaan palveluun varmistat, että sinulle on tarjolla sopivia mielipidekyselyitä juuri silloin kun haluat tehdä etätöitä kotona. Joissain palveluissa on rajoitus siihen, kuinka moneen kyselyyn voit osallistua päivittäin.

Toki mahdollinen vaihtoehto kotoa tehtävälle tutkimuksiin vastaamiselle on vaikkapa tekstinkäsittelijä etätyö, mutta kaikille tuo homma ei sovi. Kyselyihin kuitenkin osaa kuka tahansa vastata, sillä jokaisella on jonkunlainen mielipide asioihin. 

Erilaisia mielipidetutkimuksia tarjoavia yrityksiä on olemassa useita. Toiset maksavat palkkiot rahana ja toiset pisteinä, joita kerryttämällä saa itselleen lahjakortteja. Sinä voit valita, mikä on juuri sinulle sopiva tutkimuspaneeli.

Esimerkiksi Norstat tarjoaa vastineeksi vastauksistasi lahjakortteja tai sitten voit lahjoittaa palkkiosi hyväntekeväisyyteen. Norstatpanel kirjautuminen on helppoa ja pääset saman tien vastaamaan kyselyihin.

SurveyWorld tekee kyselyitä ja tuotetestejä, jotta voit antaa mielipiteesi monista eri aiheista. Voit saada tuotteita kotiin kokeiltavaksi tai kertoa mielipiteesi terveydenhuollon sekä harrastusten tuotteista. Vastineeksi näiden kyselyjen täyttämisestä saat palkintoja pisteiden muodossa.

SurveyWorld kokemuksia:

Se ei ole taattu tapa ansaita rahaa yhdessä yössä, mutta on hyvä täydennys muihin kyselypalveluihin.

Jos sinulla on päivittäin muutama minuutti joutilasta aikaa, on olemassa huonompiakin tapoja käyttää se kuin täyttämällä kyselyitä palkkion saamiseksi.

SurveyWorld Suomi kokemuksia ei näytä olevan saatavilla, liekö yritys sen verran tuore.

Mielipidetutkimus, johon osallistumalla tienaat rahaa

Kyselytutkimus arvostelu

Eikö olekin hassua, että joku haluaa maksaa rahaa sinun mielipiteestäsi. Tämä ei ole ihan normaalia, jos et ole jonkin alan asiantuntija tai julkisuuden henkilö. Itse asiassa sosiaalisen median vaikuttajat tienaavat rahaa juuri kertomalla mielipiteitä eri tuotteista, mutta se vaatii yleensä että sinulla on yli 10 000 seuraajaa Instagramissa tai Facebookissa. Tee töitä kotona – tämä onkin monen unelma.

Kyselytutkimukset ovat kuitenkin loistava mahdollisuus meille jokaiselle tienata lisää rahaa. Idea piilee siinä, että yritykset haluavat tehdä markkinatutkimusta kysymällä kuluttajilta mielipiteitä heidän tuotteistaan. Se on kuitenkin erittäin työlästä etsiä vaikka 1000 henkilöä vastamaan kyselyyn ja juuri tämän takia tarpeeseen on syntynyt välikätenä toimivia palveluita. Vastaajien etsiminen on myös heille työlästä, joten nämä palvelut ovat keksineet jakaa osan palkkiosta maksettujen kyselyjen täyttäjille, eli vaikka sinulle. He kokoavat paljon käyttäjiä palveluihinsa ja sen ansiosta he saavat myös enemmän yrityksiä mukaan, jotka viime kädessä maksavat kaikille osapuolille palkkion. Kun näitä yrityksiä on paljon mukana, niin myös sinulle riittää kyselyitä, mihin vastata ja voit tienata enemmän netin välityksellä. Työtä netissä on tänä päivänä niin vaivatonta tehdä, joten kyselyihin vastaaminen käy lähes itsestään.

Kuinka paljon rahaa voi saada kyselyistä?

Tulojen määrään vaikuttaa kaikkein eniten se, kuinka paljon olet ehtinyt vastaamaan kyselyihin. Usein yhden kyselyn palkkio pyörii 0,50-2 euron välillä, riippuen vastattavan kyselyn pituudesta. Usein nämä ovat lyhyitä kyselyitä, joiden täyttämiseen vain muutamia minuutteja. Kannattaa ehdottomasti miettiä ja harjoitella sitä, kuinka nopeasti saat vastattua kyselyihin, vaikka se on ihan mukavaa ajanvietettä muutenkin. Mitä nopeammin pystyt saamaan kyselyn valmiiksi sitä korkeamman tuntipalkan saat itsellesi. Näin voit näppärästi tehdä lisätyötä kotona.

Kyselytutkimusten palkkiot

Toinen tärkeä asia on se, että teet tätä säännöllisesti. Sinun ei tarvitse tehdä montaa tuntia päivässä, mutta tee mieluummin 30 minuuttia joka päivä tai vaikka joka toinen päivä. Tämä ei ole pikajuoksu, vaan enemmänkin maratoni. Silloin, kun tämä tuntuu tylsältä niin silloin jatka tekemistä ja olet todennäköisesti löytänyt itsellesi sopivan tahdin ja saat palkkioksi vakaan lisätulon joka kuukausi. Ja näin sinulla on toinen työ lisätulojen turvaamiseksi.

Vastaamalla kyselyihin tienaat jopa 200-300 €/kk

Tämä on 100 %:sti numeropeliä. Mitä enemmän ehdit käyttämään aikaasi tähän, sitä enemmän voit myös ansaita tuloja itsellesi. Itse olen kuullut, että parhaat suomalaiset tienaavat tällä noin 200-300 € joka kuukausi. Aika hyvä lisätulo ihan vain siitä, että tekee töitä kotona tietokoneella, eikö totta?

Olisitko valmis käyttämään aikaasi 1-2 tuntia päivässä, jos saisit kuukaudessa tuon verran lisätuloja? Aika moni olisi varmasti valmis tekemään sen. Varsinkin, kun saat tehdä työtä kotoa käsin, eikä sinun tarvitse välittää työmatkoista ja samalla sateiset ja huonon sään päivätkin tuntuvat paremmilta. Eikä kukaan ole kieltänyt ottamaan lasillista viiniä siihen viereen ja rentoutumaan samalla.

Mistä tiedän, että tämä ei ole huijaus?

Joskus kuulee puhuttavan, että nämä maksetut kyselyt olisivat huijauksia. Se johtuu siitä, että ei olla ymmärretty ideaa ihan oikein ja on odotettu, että rahaa saa ilmaiseksi tekemättä mitään. Vastaaminen tutkimuksiin on ihan samanlaista työtä kuin mikä tahansa muukin työ, vaikka sitä voikin tehdä kotoa käsin. Joten jos mietit, mitä työtä voi tehdä kotona, niin tällaisiin kyselyihin vastaaminen on ainakin helppo vaihtoehto.

Kaikki tällä sivulla suositellut palvelut ovat täysin luotettavia ja ne ovat usein muutenkin isoja yrityksiä, jotka toimivat useissa eri maissa. Heillä ei ole vara huijata ihmisiä, koska kuluttajansuoja on aina näissä asioissa kuluttajan puolella.

Kokemuksia eri maksetuista kyselyistä

Tässä alla on listattu ihmisten kokemuksia eri kyselypalveluista ja myös vertailtu niitä keskenään. Jos haluat lähettää oman palautteesi jostain palvelusta, niin voit tehdä sen yhteydenottolomakkeella.

Lue lisää kokemuksista:

*Paneeli.net toimii nykyisin Nortstat-nimellä.

Lisää palautteita ja kokemuksia

Kivaa että pääsee kertomaan mielipiteensä, ja samalla voi lahjoittaa hyväntekeväisyyteen!

Eveliina

Mielipidemaailmassa on paljon kyselyitä.. Onneksi on myös lyhyitä niin jaksaa vastata mutta. Ja pisteet on kivoja.

Noora

Norstatpanel kokemuksia: Pidän siitä, että voin ilmaista mielipiteeni ja vaikuttaa uusien tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen.

Carla

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on maksetut kyselyt?

Maksetut kyselyt ovat kyselyitä, joista osallistujat saavat rahallisen korvauksen vastauksistaan. Yritykset ja tutkimusorganisaatiot käyttävät niitä kerätäkseen tietoa kuluttajien mielipiteistä, käyttäytymisestä ja kokemuksista. Internetissä toimivat kyselysivustot välittävät näitä kyselyitä osallistujille. Käyttäjät rekisteröityvät sivustoille, täyttävät kyselyitä ja ansaitsevat pisteitä tai rahaa vastineeksi ajastaan ja panoksestaan. Ansaitut summat vaihtelevat kyselyiden pituuden ja aiheen mukaan. Maksetut kyselyt voivat tarjota pientä lisätuloa, mutta eivät yleensä tarjoa vakituista tai merkittävää ansiota.

Kannattaako maksetut kyselyt?

Maksetut kyselyt voivat olla kannattavia joillekin, mutta tulokset vaihtelevat yksilöllisesti. Ne tarjoavat mahdollisuuden ansaita ylimääräistä rahaa vapaa-ajalla, mutta eivät yleensä korvaa päätoimista työtä. Positiiviset puolet ovat joustavuus, etätyömahdollisuus ja pääsy erilaisiin aiheisiin. Kuitenkin huomioon otettavia negatiivisia puolia ovat alhaiset ansio-odotukset, rajallinen määrä kyselyitä ja mahdolliset huijaussivustot. Kannattavuus riippuu käytettävissä olevasta ajasta, nopeudesta vastata kyselyihin sekä kyvystä valikoida luotettavia sivustoja. Punnitse huolellisesti etuja ja haittoja ennen päätöksentekoa.

Ovatko kyselypalvelut luotettavia ja saako niistä varmasti palkkion?

Kaikki sivuilla listatut palvelut ovat luotettavia. Mielipidetutkimuksia ja maksettuja kyselytutkimuksia järjestävät yritykset ovat tunnettuja pohjoismaisia suuryrityksiä, jotka tarjoavat kyselydataa palveluina asiakasyrityksille. Nämä yritykset haluavat pitää tiukasti kiinni hyvästä maineestaan, joten heille on tärkeää myös maksaa palkkiot ajallaan ja jokaiselle kyselyihin osallistuneille. Huomioithan myös maksetut kyselyt verotus asiat, eli saadut palkkiot ovat veronalaista tuloa.

Paljonko kyselyillä voi ansaita?

Ahkerimmat vastaajat voivat ansaita 200-300 euroa kuukaudessa osallistumalla mielipidekyselyihin. Näin suuret palkkion eivät ole mahdollisia yhdessä palvelussa, vaan sinun täytyy liittyä useampiin kyselypalveluihin mukaan. Useimmat palvelut rajoittavat tehtyjen tutkimuksien määrää ja voit täyttää niitä vain rajallisen määrän päivässä. Nettipaneeli onkin mukava tapa lisätulojen hankkimiseen.

Mistä tiedän, että kyseessä ei ole huijaus?

Kilpailu- ja kuluttajaviraston suositus on olla erityisen tarkkana kyselyitä tarjoavien palveluiden kanssa. Sinun on tärkeä tutustua palvelun ja sitä tarjoavan yrityksen taustaan hyvin ennen palvelun käytön aloittamista. Luonnollisesti saattaa näyttää epäilyttävältä, jos joku yritys ilmoittaa heillä olevan netissä tehtävää etätyötä tarjolla. Esimerkkinä epäilyttävästä toiminnasta Kilpailu- ja kuluttajavirasto mainitsee tilanteen, jossa käyttäjän tulisi ostaa jokin aloituspaketti ennen kuin hän voi aloittaa kyselypalvelun käytön. Käyttäjältä vaadittavat rahalliset investoinnit palvelun käyttöä varten ovat selvä varoitusmerkki.

Huijaus saattaa myös olla kyselypalveluksi naamioitunut huijaussivusto, jolla ei ole varsinaisesti mitään tekemistä mielipidekyselyjen kanssa. Ennen epäilyttävälle sivulle rekisteröitymistä, tarkasta sivujen käyttöehdot ja sivujen taustalla toimiva yritys. Jos et löydä tietoa yrityksestä, niin silloin kannattaa pysyä erossa palvelusta. Muista, että älä koskaan luovuta palvelulle pankkitunnuksiasi. Vaikka siis työ netissä houkuttaakin, ihan mille tahansa sivustolle ei kannata antaa tietojaan.

Ari-Pekka

Ari-Pekka

Ari-Pekka tässä moi! Olen Toisin.fi -sivuston ylläpitäjä ja sisältöjen tuottaja. Minua erityisesti kiinnostaa nykyajan mahdollisuudet tehdä rahaa netissä ilman, että olisin aikaan ja paikkaan sitoutunut. Tykkään rakentaa nettisivuja, sijoittaa ja opiskella uusia asioita nettiliiketoimintaan liittyen.

Suosittuja artikkeleita