fbpx

Parhaat maksetut kyselyt – kokemuksia ja vertailu

Päivitetty: 13.4.2021

Netti on pullollaan uusia ansaintamahdollisuuksia ja monet suomalaiset haluavat aiempaa enemmän tehdä töitä kotona, ajasta ja paikasta riippumatta. Ja tämä on täysin mahdollista, koska monet palvelut haluavat tarjota palkkion henkilöille, jotka osallistuvat heidän tarjoamiin mielipidekyselyihin. Toinen tuttu termi tästä on maksetut kyselyt, joka tarkoittaa juuri sitä että tienaat rahaa, kun vastaat näihin nettikyselyihin. Alla on lista suosituimmista ja parhaista kyselypalveluista, joihin voit liittyä ja aloittaa tienaamaan rahaa netissä.

Kyselyvertailu: Vuoden 2021 parhaat maksetut kyselyt

Palvelu Palkkio Liity mukaan
Nordstatpanel tutkimus Norstatpanel on suomalaisen Norstat Finlandin kuluttajapaneeli. Kaikkien TÄMÄN kampanjan kautta 30.6.2020 mennessä liittyneiden kesken arvotaan 400€ superlahjakortti (GoGift). Liittyminen on helppoa, nopeaa ja ilmaista.


Liity nyt!

Toluna Influencers logo Voit ansaita pisteitä täyttämällä kyselyitä sivustolla tai sähköpostitse saamiesi kutsujen kautta. Voit ansaita lisäpisteitä äänestämällä sponsoroiduissa äänestyskyselyissä, täyttämällä Profiilikyselyitä, kutsumalla ystäviäsi liittymään Tolunaan, luomalla sisältöä ja osallistumalla Peleihimme.


Liity ilmaiseksi!

Mielipidemaailma logo Mielipidemaailma on sivusto jossa käyttäjät palkitaan mielipiteistään ja kyselyihin osallistumisesta. Käyttäjät voivat kerätä lahjakortteja laadukkailta yrityksiltä ja jokainen täytetty kysely osallistuu automaattisesti neljä kertaa vuodessa järjestettävään raha-arvontaan. Liittyminen on helppoa, nopeaa ja ilmaista.


Liity mukaan!

Kantar logo Tutkimuksiin osallistumisesta saa pisteitä, joilla voi lunastaa haluamansa palkkion useista vaihtoehtoisista kohteista tai tehdä lahjoituksen hyväntekeväisyyteen.


Liity ilmaiseksi!

Kilpailu.fi logo Voit voittaa erilaisia tuotepalkintoja ja lahjakortteja osallistumalla tuotearvontoihin. 100% suomalainen palvelu. Kilpailuihin osallistuminen tapahtuu vastaamalla kyselylomakkeeseen.


Kokeile nyt!

Jokaisesta kyselyyn vastaamisesta maksetaan kyselyn vaativuutta vastaava palkkio (tyypillisesti 0,2–2 euroa). Palkkio tallettuu paneelitilille, jonka kautta voit lunastaa lahjakortteja (esim. CDON, Zalando, McDonalds, H&M sekä useita kymmeniä muita liikkeitä ja brändejä), siirtää palkkiot PayPal-tilille tai lahjoittaa hyväntekeväisyyteen.


Liity ilmaiseksi!

Kenelle kyselytutkimuksiin vastaaminen sopii?

Nämä sopivat mielestäni aivan kaikille. Kuitenkin sinulla on hyvä olla muutama tunti aikaa viikossa käyttää tähän, että voit tienata kohtuullisen summan rahaa. Jos koet, että olet liian kiireinen, mutta samalla haluat saada lisää rahaa, niin kannattaa miettiä voitko vähentää puhelimella surffailua, Netflixin tai television katsomista, tai tehdä näitä vaikka samalla kun venyttelet kuntosalilla.

Erityisen hyvin nämä sopivat opiskelijoille, äitiysvapaalla oleville, eläkeläisille, työttömille sekä osa-aikaisesti töissä oleville. Edellä mainituissa tilanteissa olevilla on usein enemmän aikaa olla kotona kuin muilla. Ja opiskelijat voivat tehdä näitä kyselyitä kesken tylsän tunnin, jos siltä tuntuu.

Miksi sinun kannattaa liittyä useampaan palveluun?

Usein herää kysymys, että mihin palveluun minun kannattaa rekisteröityä ja kuinka moneen eri palveluun kannattaa rekisteröityä? Tähän on yksiselitteinen vastaus: Liity kaikkiin tarjolla oleviin maksettujen kyselyiden palveluihin! Miksi? Eri palvelut maksavat eri kokoisia palkkioita, mutta myös ne palvelut, jotka lupaavat alkuun matalemman korvauksen tarjoavat välillä parempia palkkioita. Lisäksi liittymällä useampaan palveluun varmistat, että sinulle on tarjolla sopivia mielipidekyselyitä juuri silloin kun haluat tehdä töitä. Joissain palveluissa on rajoitus siihen, kuinka moneen kyselyyn voit osallistua päivittäin.

Mielipidetutkimus, johon osallistumalla tienaat rahaa

Kyselytutkimus arvostelu

Eikö olekin hassua, että joku haluaa maksaa rahaa sinun mielipiteestäsi. Tämä ei ole ihan normaalia, jos et ole jonkin alan asiantuntija tai julkisuuden henkilö. Itse asiassa sosiaalisen median vaikuttajat tienaavat rahaa juuri kertomalla mielipiteitä eri tuotteista, mutta se vaatii yleensä että sinulla on yli 10 000 seuraajaa Instagramissa tai Facebookissa.

Kyselytutkimukset ovat kuitenkin loistava mahdollisuus meille jokaiselle tienata lisää rahaa. Idea piilee siinä, että yritykset haluavat tehdä markkinatutkimusta kysymällä kuluttajilta mielipiteitä heidän tuotteistaan. Se on kuitenkin erittäin työlästä etsiä vaikka 1000 henkilöä vastamaan kyselyyn ja juuri tämän takia tarpeeseen on syntynyt välikätenä toimivia palveluita. Vastaajien etsiminen on myös heille työlästä, joten nämä palvelut ovat keksineet jakaa osan palkkiosta maksettujen kyselyjen täyttäjille, eli vaikka sinulle. He kokoavat paljon käyttäjiä palveluihinsa ja sen ansiosta he saavat myös enemmän yrityksiä mukaan, jotka viime kädessä maksavat kaikille osapuolille palkkion. Kun näitä yrityksiä on paljon mukana, niin myös sinulle riittää kyselyitä, mihin vastata ja voit tienata enemmän netin välityksellä.

Kuinka paljon rahaa voi saada kyselyistä?

Tulojen määrään vaikuttaa kaikkein eniten se, kuinka paljon olet ehtinyt vastaamaan kyselyihin. Usein yhden kyselyn palkkio pyörii 0,50-2 euron välillä, riippuen vastattavan kyselyn pituudesta. Usein nämä ovat lyhyitä kyselyitä, joiden täyttämiseen vain muutamia minuutteja. Kannattaa ehdottomasti miettiä ja harjoitella sitä, kuinka nopeasti saat vastattua kyselyihin, vaikka se on ihan mukavaa ajanvietettä muutenkin. Mitä nopeammin pystyt saamaan kyselyn valmiiksi sitä korkeamman tuntipalkan saat itsellesi.

Kyselytutkimusten palkkiot

Toinen tärkeä asia on se, että teet tätä säännöllisesti. Sinun ei tarvitse tehdä montaa tuntia päivässä, mutta tee mieluummin 30 minuuttia joka päivä tai vaikka joka toinen päivä. Tämä ei ole pikajuoksu, vaan enemmänkin maratoni. Silloin, kun tämä tuntuu tylsältä niin silloin jatka tekemistä ja olet todennäköisesti löytänyt itsellesi sopivan tahdin ja saat palkkioksi vakaan lisätulon joka kuukausi.

Vastaamalla kyselyihin tienaat jopa 200-300 €/kk

Tämä on 100 %:sti numeropeliä. Mitä enemmän ehdit käyttämään aikaasi tähän, sitä enemmän voit myös ansaita tuloja itsellesi. Itse olen kuullut, että parhaat suomalaiset tienaavat tällä noin 200-300 € joka kuukausi. Aika hyvä lisätulo, eikä totta?

Olisitko valmis käyttämään aikaasi 1-2 tuntia päivässä, jos saisit kuukaudessa tuon verran lisätuloja? Aika moni olisi varmasti valmis tekemään sen. Varsinkin, kun saat työskennellä kotona, eikä sinun tarvitse välittää työmatkoista ja samalla sateiset ja huonon sään päivätkin tuntuvat paremmilta. Eikä kukaan ole kieltänyt ottamaan lasillista viiniä siihen viereen ja rentoutumaan samalla.

Mistä tiedän, että tämä ei ole huijaus?

Joskus kuulee puhuttavan, että nämä maksetut kyselyt olisivat huijauksia. Se johtuu siitä, että ei olla ymmäretty ideaa ihan oikein ja ollaan odotettu, että rahaa saa ilmaiseksi tekemättä mitään. Vastaaminen tutkimuksiin on ihan samanlaista työtä kuin mikä tahansa muukin työ, vaikka sitä voikin tehdä kotoa käsin.

Kaikki tällä sivulla suositellut palvelut ovat täysin luotettavia ja ne ovat usein muutenkin isoja yrityksiä, jotka toimivat useissa eri maissa. Heillä ei ole vara huijata ihmisiä, koska kuluttajansuoja on aina näissä asioissa kuluttajan puolella.

Kokemuksia eri maksetuista kyselyistä

Tässä alla on listattu ihmisten kokemuksia eri kyselypalveluista ja myös vertailtu niitä keskenään. Jos haluat lähettää oman palautteesi jostain palvelusta, niin voit tehdä sen yhteydenottolomakkeella.

*Paneeli.net toimii nykyisin Nortstat-nimellä.

Lisää palautteita ja kokemuksia

Kivaa että pääsee kertomaan mielipiteensä, ja samalla voi lahjoittaa hyväntekeväisyyteen!
-Eveliina

Mielipidemaailmassa on paljon kyselyitä.. Onneksi on myös lyhyitä niin jaksaa vastata mutta. Ja pisteet on kivoja.
-Noora

Usein kysytyt kysymykset

Ovatko kyselypalvelut luotettavia ja saako niistä varmasti palkkion?

Kaikki sivuilla listatut palvelut ovat luotettavia. Mielipidetutkimuksia ja maksettuja kyselytutkimuksia järjestävät yritykset ovat tunnettuja pohjoismaisia suuryrityksiä, jotka tarjoavat kyselydataa palveluina asiakasyrityksille. Nämä yritykset haluavat pitää tiukasti kiinni hyvästä maineestaan, joten heille on tärkeää myös maksaa palkkiot ajallaan ja jokaiselle kyselyihin osallistuneille.

Paljon kyselyillä voi ansaita?

Ahkerimmat vastaajat voivat ansaita 200-300 euroa kuukaudessa osallistumalla mielipidekyselyihin. Näin suuret palkkion eivät ole mahdollisia yhdessä palvelussa, vaan sinun täytyy liittyä useampiin kyselypalveluihin mukaan. Useimmat palvelut rajoittavat tehtyjen tutkimuksien määrää ja voit täyttää niitä vain rajallisen määrän päivässä.

Mistä tiedän, että kyseessä ei ole huijaus?

Kilpailu- ja kuluttajaviraston suositus on olla erityisen tarkkana kyselyitä tarjoavien palveluiden kanssa. Sinun on tärkeä tutustua palvelun ja sitä tarjoavan yrityksen taustaan hyvin ennen palvelun käytön aloittamista. Esimerkkinä epäilyttävästä toiminnasta Kilpailu- ja kuluttajavirasto mainitsee tilanteen, jossa käyttäjän tulisi ostaa jokin aloituspaketti ennen kuin hän voi aloittaa kyselypalvelun käytön. Käyttäjältä vaadittavat rahalliset investoinnit palvelun käyttöä varten ovat selvä varoitusmerkki.

Huijaus saattaa myös olla kyselypalveluksi naamioitunut huijaussivusto, jolla ei ole varsinaisesti mitään tekemistä mielipidekyselyjen kanssa. Ennen epäilyttävälle sivulle rekisteröitymistä, tarkasta sivujen käyttöehdot ja sivujen taustalla toimiva yritys. Jos et löydä tietoa yrityksestä, niin silloin kannattaa pysyä erossa palvelusta. Muista, että älä koskaan luovuta palvelulle pankkitunnuksiasi.

Sisällysluettelo

Ari-Pekka

Ari-Pekka

Ari-Pekka tässä moi! Olen Toisin.fi -sivuston ylläpitäjä ja sisältöjen tuottaja. Minua erityisesti kiinnostaa nykyajan mahdollisuudet tehdä rahaa netissä ilman, että olisin aikaan ja paikkaan sitoutunut. Tykkään rakentaa nettisivuja, sijoittaa ja opiskella uusia asioita nettiliiketoimintaan liittyen.

Suosittuja artikkeleita

Liity mukaan sisäpiiriin

Parhaat sisäpiirin vinkkini tienaamiseen ja rahan tekemiseen netissä, joita en kerro muualla.

Ei tylsiä mainosviestejä, ei roskapostia, vaan oikeaa asiaa sekä ideoita rahaan ja rikastumiseen liittyen.