fbpx

Mistä ostaa Bitcoineja?

Bitcoineihin sijoittaminen kiinnostaa yhä useampia sitä mukaa, kun tietoisuus eri kryptovaluutoista kasvaa. Monet ajattelevat, että koska Bitcoinin hinta on niin korkealla, he eivät voi sitä ostaa. Bitcoinia voi kuitenkin ostaa pienemmissä erissä eli rahaa ei tarvitse olla kerralla kokonaiseen Bitcoiniin, vaan sitä voi ostaa vaikkapa 10 eurolla, jolloin ostaja saa sijoittamaansa rahasummaa vastaavan osan yhdestä Bitcoinista. Bitcoineja voi ostaa useista kryptovaluuttoja välittävästä palvelusta.

Bitcoineja ja muita kryptovaluuttoja ostettaessa, tulee ostajan pääsääntöisesti huolehtia Bitcoinien ja muiden kryptovaluuttojen turvallisesta säilytyksestä itse. Eri palveluntarjoajien alustat ovat hieman erilaisia, jos ei muuten, niin ainakin tarjontansa laajuudessa. Siinä, kuin toisella palveluntarjoajalla on tarjolla 4 eri kryptovaluuttaa Bitcoinin lisäksi, on toisella palveluntarjoajalta mahdollisuus ostaa kymmeniä erilaisia kryptovaluuttoja. Palveluntarjoajilla on muitakin eroavaisuuksia ja tässä kirjoituksessa vertaillaan kahta suomalaisille helppoa palvelua. Lukiessasi tämän kirjoituksen, saat myös vinkkejä muihin Bitocoinin ostoon ja säilytykseen liittyviin asioihin ja voit lähteä ostamaan Bitcoineja.

Miten ostaa Bitcoineja?

Kryptovaluuttojen välittäjät myyvät kryptovaluuttoja alustoillaan ja niitä voi ostaa samaan tapaan kuin osakkeita. Suurin ero on siinä, että voit ostaa Bitcoineja osissa, kun taas osakkeita ostetaan kappaleittain. Pienin ostettava määrä Bitcoinia on 0,00000001 BTC. Joillain alustoilla on minimiostosummana esimerkiksi 250 euroa, toisilla alustoilla voit ostaa vapaasti haluamasi osan Bitcoinia. Ostaminen itsessään on helppoa. Aluksi siirrät rahaa kryptovaluuttoja myyvään palveluun ja sitten voit ostaa Bitcoineja joko suoraan ostohetken markkinahinnalla tai asettaa ostotoimeksiannon haluamallasi hinnalla.

Jos teit oston markkinahinnalla, Bitcoinisi näkyvät palveluntarjoajan tilillä heti tai sitten, kun ostotoimeksiantosi toteutuu. Tämän jälkeen voit siirtää Bitcoinisi omaan Bitcoin lompakkoosi. Bitcoinin hintaa säätelee kysynnän ja tarjonnan laki ja Bitcoinin hinta vaihteleekin reilusti. Tämä on hyvä ottaa huomioon Bitcoinia ostettaessa. Hinta saattaa vaihdella pienen ajan sisällä jopa useita kymmeniä prosentteja. Sen vuoksi Bitcoineilla on mahdollista tehdä hyviä voittoja, kun ostaa hintojen ollessa alhaalla ja myydessä kurssien noustua reilusti.

Parhaat palvelut ostaa Bitcoineja

Bitcoineja voi ostaa useista eri paikoista. Ostopaikkoja löytyy niin Suomesta, kuin ulkomailtakin. Suomalainen kryptovaluuttoja välittävä palvelu on Coinmotion. Heidän etunaan on suomenkielinen helppokäyttöinen alusta sekä nopea ja helppo rahansiirto tilisiirtona, S-pankin kautta suorana siirtona . Aloittelijalle tämä lienee helpoin mahdollinen tapa aloittaa sijoittaminen Bitcoiniin ja muihin kryptovaluuttoihin. Coinmotion säilyttää Bitcoinit ilmaiseksi ja heillä on mahdollista tallettaa Bitcoinit ja muut kryptovaluutat Holvi-palveluun. Holvissa Bitcoinit ja muut kryptovaluutat ovat aikalukon takana suojassa. Coinmotionissa voit ostaa Bitcoinia haluamallasi summalla eli alkuun pääset jo aivan pienellä summalla. Toinen suosittu Bitcoinien ostopaikka on Coinbase. Coinbase on englannin kielinen kryptovaluuttojen ostoon ja myyntiin keskittynyt alusta. Rahan siirtäminen Coinbaseen sujuu 1-2 päivässä tilisiirtona tai luottokortilla, jolloin siirto on nopea. Coinbasessa voit ostaa Bitcoineja fiat valuutalla. Palvelussa voit myös vaihtaa Bitcoinisi toisiin kryptovaluuttoihin.

Markkinahintainen osto on molemmissa palveluissa yhtä nopea eli valittuasi haluamasi rahasumman, jolla haluat Bitcoinia ostaa ja suoritettuasi oston, Bitcoinit näkyvät tililläsi välittömästi.
Molemmat palvelut vaativat KYC tasoisen tunnistautumisen ennen, kuin voit siirtää rahojasi palveluihin ja pääset ostamaan Bitcoineja. Tunnistautumisen jälkeen sinun tulee liittää pankkitilisi palvelussa olevan tilisi vastatiliksi. Näin rahansiirto palveluun onnistuu tämän liitetyn tilin kautta. Tämä tuo osaltaan turvallisuutta rahansiirtoon, koska rahaa ei voi siirtää kolmannen osapuolen tilille, vaan ainoastaan omallesi.

Coinmotion kokemuksia

Coinmotionin käytön aloittaminen on käyttäjän näkökannalta todella helppoa. Kirjautumisen jälkeen tehdään KYCn tunnistautuminen ja rahojen siirron jälkeen pääsee tekemään ostoksia heti, kun maksu näkyy tilillä. Palvelun käyttäminen on helppoa ja yksinkertaista jo pelkästään sen takia, että palvelu toimii täysin suomeksi. Sivut ovat erittäin yksinkertaiset ja selkeät samoin, kuin puhelimeen ladattava appi. Coinmotionissa voi seurata helposti ja selkeästi Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen hintojen muutoksia ja niiden avulla on helpompi miettiä omia ostopäätöksiä.

Coinmotionin ehdoton vahvuus on Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen säilytys, koska säilytyksestä ei tarvitse huolehtia itse, vaan Bitcoinit samoin, kuin muutkin kryptovaluutat Coinmotion huolehtii niiden turvallisesta säilyttämisestä. Coinmotionin etusivulla on selkeästi nähtävillä kaikki viisi heidän palvelustaan ostettavaa kyrptovaluuttaa. Samassa lompakkonäkymässä näet myös omat Bitcoiniesi ja muiden kryptovaluuttojen saldot juuri kyseisellä hetkellä. Näet myös sen, kuinka paljon euroja lompakossasi on. Uutena toimintona Coinmotionin lompakkonäkymässä olisi mukavaa nähdä Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen arvon kehitys samaan tapaan, kuin osakkeissa.

Bitcoinien ja muiden kryptovaluuttojen siirto toisille käyttäjille onnistuu helposti ja voit siirtää kryptovaluuttasi myös toiseen lompakkoon säilytykseen. Siirto on nopea ja toimii silmänräpäyksessä. Bitcoinin ja muiden krypovaluuttojen siirto onnistuu myös omalle Coinmotiontilille esimerkiksi omasta kylmälompakosta. Parasta Coinmotionissa on yksinkertaisuus ja selkeys. Kryptovaluuttojen määrä voisi olla Coinmotionissa suurempi. Silloin käyttöön riittäisi vain heidän palvelunsa. Kaupankäyntikulut ovat kohtuulliset ja liikkuvat yhden ja kahden prosentin välillä.

Eri tavat vaihtaa Bitcoinit käteiseksi

Miten Bitcoinit saa muutettua meidän tuntemaksemme rahaksi?

Kryptovaluuttoja ei voit tallettaa normaalille pankkitilille. Sitten, kun koittaa aika siirtää varallisuutta takaisin tavalliselle pankkitilille, sinun tulee ensin myydä Bitcoinisi. Tämän jälkeen voit siirtää rahasi normaalille pankkitilille. Myynti tapahtuu samoin, kuin ostaminen eli myyt Bitcoinisi tai muut kryptovaluuttasi joko markkinahinnalla tai teet rajahintaisen toimeksiannon palveluntarjoasi palvelun kautta. Kun myynti on suoritettu, voit siirtää rahat tilillesi. Huomaa, että sinun ei tarvitse myydä kaikki Bitcoinejasi kerralla vaan voit myydä aivan pienenkin osan kerralla ja pitää loput itselläsi. Coinmotionissa siirto onnistuu pankkitilille, mutta

Coinbasessa voit siirtää rahasi myös PayPal-tilillesi. Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen vaihtaminen käteiseksi kiinnostaa myös verottajaa. Siinä vaiheessa, kun vaihdat kryptovaluuttasi takaisin euroiksi, sinun tulee huolehtia veron maksu arvonnousun osalta. Sama koskee sitä, jos ostat netistä tuotteita suoraan Bitcoinilla tai muilla kryptovaluutoilla, myös silloin tulee maksettavaksi vero kryptovaluutan arvonnousun osalta. Vaihdettaessa kryptovaluuttoja käteiseksi, verottaja huomioi myös arvon laskun eli saat vähentää mahdollisen hinnan laskun verotuksessasi.

Palveluiden turvallisuus

Molemmat Bitcoineja välittävät palvelut tunnetaan turvallisina kryptovaluuttojen osto- ja myyntipalveluina. Suomalainen Coinmotion on läpäissyt pankkitasoiset turvallisuustestit Bitcoinien ja muiden kryptovaluuttojen välittämisessä ja säilyttämisessä. Coinmotion tunnistaa ip-osoitteesi ja jos kirjaudut palveluun uudesta paikasta, se pyytää automaattisesti uutta suojauskoodia. Coinbase puolestaan tunnetaan turvallisena palveluna, koska sinne ei ole koskaan onnistuttu tekemään hyökkäyksiä.

Palveluun voit aktivoida myös kaksivaiheisen tunnistautumisen, jolloin joka kerta, kun kirjaudut palveluun, käytät Google Authenticator – sovellusta. Sovelluksen avulla saat usein vaihtuvan turvallisuuskoodin, jonka avulla pääset kirjautumaan tilillesi. Lisäksi on aina mahdollista säilyttää Bitcoinit ja muut kryptovaluutat täysin itse. Voit hankkia itsellesi erilaisia lompakkoja kryptovaluuttojen säilytykseen. Tällöin olet täysin itse vastuussa kryptojesi säilytyksestä. Vaihtoehtoina ovat erilaiset kylmälompakot ja online lompakot.

Niihin ja niiden valikoimaan kannattaa tutustua huolella ennen lopullisen valinnan tekemistä. Jos käyt aktiivisesti kauppaa kryptovaluutoillasi, joudut säilyttämään niitä palveluntarjoajilla. Toisaalta voit käydä aktiivista kauppaa osalla kryptovaluutoistasi ja säilyttää loput varmassa tallessa tulevaisuutta varten.

Kirjoita kommentti

Suosittuja artikkeleita

Ari-Pekka

Ari-Pekka

Ari-Pekka tässä moi! Olen Toisin.fi -sivuston ylläpitäjä ja sisältöjen tuottaja. Minua erityisesti kiinnostaa nykyajan mahdollisuudet tehdä rahaa netissä ilman, että olisin aikaan ja paikkaan sitoutunut. Tykkään rakentaa nettisivuja, sijoittaa ja opiskella uusia asioita nettiliiketoimintaan liittyen.