fbpx

Mistä ostaa Bitcoineja?

Päivitetty viimeksi: 4.3.2022

Bitcoineihin sijoittaminen kiinnostaa yhä useampia sitä mukaa, kun tietoisuus eri kryptovaluutoista kasvaa. Monet ajattelevat, että koska Bitcoinin hinta on niin korkealla, he eivät voi sitä ostaa. Bitcoinia voi kuitenkin ostaa pienemmissä erissä eli rahaa ei tarvitse olla kerralla kokonaiseen Bitcoiniin, vaan sitä voi ostaa vaikkapa 10 eurolla, jolloin ostaja saa sijoittamaansa rahasummaa vastaavan osan yhdestä Bitcoinista. Bitcoineja voi ostaa useista kryptovaluuttoja välittävästä palvelusta, jotka toimivat samalla Bitcoin-lompakoina kryptovaluutan säilyttämisessä.

Bitcoineja ja muita kryptovaluuttoja ostettaessa, tulee ostajan pääsääntöisesti huolehtia Bitcoinien ja muiden kryptovaluuttojen turvallisesta säilytyksestä itse. Eri palveluntarjoajien alustat ovat hieman erilaisia, jos ei muuten, niin ainakin tarjontansa laajuudessa. Siinä, kuin toisella palveluntarjoajalla on tarjolla 4 eri kryptovaluuttaa Bitcoinin lisäksi, on toisella palveluntarjoajalta mahdollisuus ostaa kymmeniä erilaisia kryptovaluuttoja. Palveluntarjoajilla on muitakin eroavaisuuksia ja tässä kirjoituksessa vertaillaan kahta suomalaisille helppoa palvelua. Lukiessasi tämän kirjoituksen, saat myös vinkkejä muihin Bitocoinin ostoon ja säilytykseen liittyviin asioihin ja voit lähteä ostamaan Bitcoineja.

Miten ostaa Bitcoineja?

Kotimainen palvelu, jossa voit ostaa ja tallettaa Bitcoineja. Coinmotionissa voit tehdä kauppaa myös muilla suosituilla kryptovaluutoilla: Litecoin (LTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP) ja Monero (XLM). Vaihtokulu normaalisti 2 % ilman volyymialennuksia.

Saat -50 % alennetut vaihtokulut ensimmäisten 30 päivän ajaksi, kun rekisteröidyt nyt alla olevasta linkistä.

Coinbase (8 € liittymisetu)

Coinbasen kautta voit ostaa ja pitää tallessa 24 suosittua kryptovaluuttaa, Bitcoin luonnollisesti mukaanlukien. Coinbaseen voit siirtää euroja helposti suoraan suomalaiselta pankkitililtä 1-2 päivässä tai Visa ja Mastercard -korteilta. Voit myös tehdä automaattisen toistuvan sijoituksen, joka ostaa sinulle tietyllä summalla Bitcoineja joka viikko tai kuukausi.

Liity nyt alla olevalla linkillä ja saat 8,45 € arvosta Bitcoineja tilillesi.

Kryptovaluuttojen välittäjät myyvät kryptovaluuttoja alustoillaan ja niitä voi ostaa samaan tapaan kuin osakkeita. Suurin ero on siinä, että voit ostaa Bitcoineja osissa, kun taas osakkeita ostetaan kappaleittain. Pienin ostettava määrä Bitcoinia on 0,00000001 BTC.

Joillain alustoilla on minimiostosummana esimerkiksi 250 euroa, toisilla alustoilla voit ostaa vapaasti haluamasi osan Bitcoinia. Ostaminen itsessään on helppoa. Aluksi siirrät rahaa kryptovaluuttoja myyvään palveluun ja sitten voit ostaa Bitcoineja joko suoraan ostohetken markkinahinnalla tai asettaa ostotoimeksiannon haluamallasi hinnalla.

Jos teit oston markkinahinnalla, Bitcoinisi näkyvät palveluntarjoajan tilillä heti tai sitten, kun ostotoimeksiantosi toteutuu. Tämän jälkeen voit siirtää Bitcoinisi omaan Bitcoin lompakkoosi. Bitcoinin hintaa säätelee kysynnän ja tarjonnan laki ja Bitcoinin hinta vaihteleekin reilusti. Tämä on hyvä ottaa huomioon Bitcoinia ostettaessa. Hinta saattaa vaihdella pienen ajan sisällä jopa useita kymmeniä prosentteja. Sen vuoksi Bitcoineilla on mahdollista tehdä hyviä voittoja, kun ostaa hintojen ollessa alhaalla ja myydessä kurssien noustua reilusti.

Parhaat palvelut ostaa Bitcoineja

Bitcoineja voi ostaa useista eri paikoista. Ostopaikkoja löytyy niin Suomesta, kuin ulkomailtakin. Suomalainen kryptovaluuttoja välittävä palvelu on Coinmotion.

Kotimainen palvelu, jossa voit ostaa ja tallettaa Bitcoineja. Coinmotionissa voit tehdä kauppaa myös muilla suosituilla kryptovaluutoilla: Litecoin (LTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP) ja Monero (XLM). Vaihtokulu normaalisti 2 % ilman volyymialennuksia.

Saat -50 % alennetut vaihtokulut ensimmäisten 30 päivän ajaksi, kun rekisteröidyt nyt alla olevasta linkistä.

Heidän etunaan on suomenkielinen helppokäyttöinen alusta sekä nopea ja helppo rahansiirto tilisiirtona, S-pankin kautta suorana siirtona . Aloittelijalle tämä lienee helpoin mahdollinen tapa aloittaa sijoittaminen Bitcoiniin ja muihin kryptovaluuttoihin.

Coinmotion säilyttää Bitcoinit ilmaiseksi ja heillä on mahdollista tallettaa Bitcoinit ja muut kryptovaluutat Holvi-palveluun. Holvissa Bitcoinit ja muut kryptovaluutat ovat aikalukon takana suojassa. Coinmotionissa voit ostaa Bitcoinia haluamallasi summalla eli alkuun pääset jo aivan pienellä summalla.

Toinen suosittu Bitcoinien ostopaikka on Coinbase. Coinbase on englannin kielinen kryptovaluuttojen ostoon ja myyntiin keskittynyt alusta. Rahan siirtäminen Coinbaseen sujuu 1-2 päivässä tilisiirtona tai luottokortilla, jolloin siirto on nopea. Coinbasessa voit ostaa Bitcoineja fiat valuutalla. Palvelussa voit myös vaihtaa Bitcoinisi toisiin kryptovaluuttoihin.

Coinbase (8 € liittymisetu)

Coinbasen kautta voit ostaa ja pitää tallessa 24 suosittua kryptovaluuttaa, Bitcoin luonnollisesti mukaanlukien. Coinbaseen voit siirtää euroja helposti suoraan suomalaiselta pankkitililtä 1-2 päivässä tai Visa ja Mastercard -korteilta. Voit myös tehdä automaattisen toistuvan sijoituksen, joka ostaa sinulle tietyllä summalla Bitcoineja joka viikko tai kuukausi.

Liity nyt alla olevalla linkillä ja saat 8,45 € arvosta Bitcoineja tilillesi.

Markkinahintainen osto on molemmissa palveluissa yhtä nopea eli valittuasi haluamasi rahasumman, jolla haluat Bitcoinia ostaa ja suoritettuasi oston, Bitcoinit näkyvät tililläsi välittömästi.
Molemmat palvelut vaativat KYC tasoisen tunnistautumisen ennen, kuin voit siirtää rahojasi palveluihin ja pääset ostamaan Bitcoineja. Tunnistautumisen jälkeen sinun tulee liittää pankkitilisi palvelussa olevan tilisi vastatiliksi. Näin rahansiirto palveluun onnistuu tämän liitetyn tilin kautta. Tämä tuo osaltaan turvallisuutta rahansiirtoon, koska rahaa ei voi siirtää kolmannen osapuolen tilille, vaan ainoastaan omallesi.

Coinmotion kokemuksia

Bitcoin lompakkojen turvallisuus

Coinmotionin käytön aloittaminen on käyttäjän näkökannalta todella helppoa. Kirjautumisen jälkeen tehdään KYCn tunnistautuminen ja rahojen siirron jälkeen pääsee tekemään ostoksia heti, kun maksu näkyy tilillä. Palvelun käyttäminen on helppoa ja yksinkertaista jo pelkästään sen takia, että palvelu toimii täysin suomeksi. Sivut ovat erittäin yksinkertaiset ja selkeät samoin, kuin puhelimeen ladattava appi. Coinmotionissa voi seurata helposti ja selkeästi Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen hintojen muutoksia ja niiden avulla on helpompi miettiä omia ostopäätöksiä. Lue täältä tarkempia kokemuksia Coinmotionista.

Coinmotionin ehdoton vahvuus on Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen säilytys, koska säilytyksestä ei tarvitse huolehtia itse, vaan Bitcoinit samoin, kuin muutkin kryptovaluutat Coinmotion huolehtii niiden turvallisesta säilyttämisestä. Coinmotionin etusivulla on selkeästi nähtävillä kaikki viisi heidän palvelustaan ostettavaa kyrptovaluuttaa. Samassa lompakkonäkymässä näet myös omat Bitcoiniesi ja muiden kryptovaluuttojen saldot juuri kyseisellä hetkellä. Näet myös sen, kuinka paljon euroja lompakossasi on. Uutena toimintona Coinmotionin lompakkonäkymässä olisi mukavaa nähdä Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen arvon kehitys samaan tapaan, kuin osakkeissa.

Bitcoinien ja muiden kryptovaluuttojen siirto toisille käyttäjille onnistuu helposti ja voit siirtää kryptovaluuttasi myös toiseen lompakkoon säilytykseen. Siirto on nopea ja toimii silmänräpäyksessä. Bitcoinin ja muiden krypovaluuttojen siirto onnistuu myös omalle Coinmotiontilille esimerkiksi omasta kylmälompakosta. Parasta Coinmotionissa on yksinkertaisuus ja selkeys. Kryptovaluuttojen määrä voisi olla Coinmotionissa suurempi. Silloin käyttöön riittäisi vain heidän palvelunsa. Kaupankäyntikulut ovat kohtuulliset ja liikkuvat yhden ja kahden prosentin välillä.

Eri tavat vaihtaa Bitcoinit käteiseksi

Miten Bitcoinit saa muutettua meidän tuntemaksemme rahaksi?

Kryptovaluuttoja ei voit tallettaa normaalille pankkitilille. Sitten, kun koittaa aika siirtää varallisuutta takaisin tavalliselle pankkitilille, sinun tulee ensin myydä Bitcoinisi. Tämän jälkeen voit siirtää rahasi normaalille pankkitilille. Myynti tapahtuu samoin, kuin ostaminen eli myyt Bitcoinisi tai muut kryptovaluuttasi joko markkinahinnalla tai teet rajahintaisen toimeksiannon palveluntarjoasi palvelun kautta. Kun myynti on suoritettu, voit siirtää rahat tilillesi. Huomaa, että sinun ei tarvitse myydä kaikki Bitcoinejasi kerralla vaan voit myydä aivan pienenkin osan kerralla ja pitää loput itselläsi. Coinmotionissa siirto onnistuu pankkitilille, mutta

Coinbasessa voit siirtää rahasi myös PayPal-tilillesi. Bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen vaihtaminen käteiseksi kiinnostaa myös verottajaa. Siinä vaiheessa, kun vaihdat kryptovaluuttasi takaisin euroiksi, sinun tulee huolehtia veron maksu arvonnousun osalta. Sama koskee sitä, jos ostat netistä tuotteita suoraan Bitcoinilla tai muilla kryptovaluutoilla, myös silloin tulee maksettavaksi vero kryptovaluutan arvonnousun osalta. Vaihdettaessa kryptovaluuttoja käteiseksi, verottaja huomioi myös arvon laskun eli saat vähentää mahdollisen hinnan laskun verotuksessasi.

Palveluiden turvallisuus

Molemmat Bitcoineja välittävät palvelut tunnetaan turvallisina kryptovaluuttojen osto- ja myyntipalveluina. Suomalainen Coinmotion on läpäissyt pankkitasoiset turvallisuustestit Bitcoinien ja muiden kryptovaluuttojen välittämisessä ja säilyttämisessä. Coinmotion tunnistaa ip-osoitteesi ja jos kirjaudut palveluun uudesta paikasta, se pyytää automaattisesti uutta suojauskoodia. Coinbase puolestaan tunnetaan turvallisena palveluna, koska sinne ei ole koskaan onnistuttu tekemään hyökkäyksiä.

Palveluun voit aktivoida myös kaksivaiheisen tunnistautumisen, jolloin joka kerta, kun kirjaudut palveluun, käytät Google Authenticator – sovellusta. Sovelluksen avulla saat usein vaihtuvan turvallisuuskoodin, jonka avulla pääset kirjautumaan tilillesi. Lisäksi on aina mahdollista säilyttää Bitcoinit ja muut kryptovaluutat täysin itse. Voit hankkia itsellesi erilaisia lompakkoja kryptovaluuttojen säilytykseen. Tällöin olet täysin itse vastuussa kryptojesi säilytyksestä. Vaihtoehtoina ovat erilaiset kylmälompakot ja online lompakot.

Niihin ja niiden valikoimaan kannattaa tutustua huolella ennen lopullisen valinnan tekemistä. Jos käyt aktiivisesti kauppaa kryptovaluutoillasi, joudut säilyttämään niitä palveluntarjoajilla. Toisaalta voit käydä aktiivista kauppaa osalla kryptovaluutoistasi ja säilyttää loput varmassa tallessa tulevaisuutta varten.

Bitcoinin arvo ja sen muutokset

Bitcoin on noussut tänä vuonna jälleen otsikoihin johtuen siitä, että Bitcoin palkkio puoliintui tänä vuonna jälleen 4 vuoden jälkeen. Monille suomalaisille Bitcoin ja muut kryptovaluutat ovat kuitenkin täysi mysteeri ja monella on edelleen käsitys, että Bitcoin on jollain tavalla rikollista toimintaa.

Tämä ei pidä paikkaansa vaan Bitcoin ja muut kryptovaluutat ovat myös Suomen verottajan hyväksymiä sijoituskohteita ja niistä maksetaan verot samalla tavalla, kuin esimerkiksi osakkeista. Mahdolliset tappiot ovat myös vähennyskelpoisia.

Bitcoineilla sekä muilla kryptovaluutoilla on mahdollista saada tuottoja sijoittamalla niihin, koska niillä on suuri volatiliteetti eli niiden hinnat vaihtelevat paljon. Hinnan muutoksia ei kuitenkaan kannata säikähtää vaan hinnan vaihteluihin kannattaa tutustua ja miettiä olisiko esimerkiksi Bitcoin sopiva sijoituskohde omaan sijoitussalkkuun.

Bitcoinin arvo ja sen kehitys

Bitcoinin arvo on tämän kirjoituksen kirjoitushetkellä reilun 13 500 euron paikkeilla. Viimeisten kuukausien nousua on ollut mielenkiintoista seurata. Bitcoinin hinta ei kuitenkaan ole aina ollut näissä lukemissa eikä sen hinta noussut suoraan näin korkealle, kun Bitcoin julkaistiin vuonna 2008.

Bitcoinin hinta oli ensimmäiset vuodet tiiviisti nollan ja euron välissä. Olipa Etelä-Suomessa jopa hampurilaispaikka, josta sai ostaa hampurilaisen yhdellä Bitcoinilla. (Mitenkähän tuon hampurilaispaikan Bitcoin lompakko on kehittynyt vuosien varrella?)

Bitcoinin hinta lähti kuitenkin nousemaan ja vuonna 2016 Bitcoinin arvo nousikin lähes 700 euroon. Sen jälkeen Bitcoinin hinta on vaihdellut hurjasti käyden joulukuussa 2017 huimissa 17 000 euron lukemissa. Hinta lähti tämän jälkeen kuitenkin vauhdilla alaspäin ja pohja hinnan kehitykselle löytyi vuotta myöhemmin 2 780 euron tuntumassa.

Alkuvuoden 2019 hinta pysytteli tuolla tasolla ottaen vauhtia uuteen nousuun. Bitcoin ottikin todellisen harppauksen nousten kesäkuuhun mennessä huimat 330 prosenttia lähes 12 200 euroon! Vuosi 2020 toi uuden laskun koronaviruksen iskiessä ja kurssi tipahti noin 3 600 euroon. Ensimmäisen säikähdyksen jälkeen hinta pysytteli 6 000 – 10 000 euron tietämissä kunnes lokakuussa lähti jälleen nousuun päästen lähes 14 000 euroon. Marraskuussa Bitcoin lähti viimein kauan odotettuun hurjaan nousuun ja sen arvo on tällä hetkellä lähes 16 000 euroa.

Bitcoinin arvoon vaikuttavat asiat

Bitcoinin hinta ei ole ennalta määrätty vaan se määräytyy kysynnän ja tarjonnan mukaan. Sen hintaan vaikuttaa myös louhintapalkkion puoliintumiset. Bitcoin halving eli Bitcoinin palkkion puoliintuminen, joka tapahtuu aina neljän vuoden välein, on vaikuttanut joka kerta nostaen reilusti Bitcoinin hintaa. Viimeisin Bitcoinin puoliintuminen tapahtui tämän vuoden toukokuussa. Bitcoinin arvoon vaikuttaa myös suurien instituutioiden liikkeet markkinoilla, koska heillä on oltava salkuissaan tietty määrä Bitcoinia ja jos salkun painoarvoa on muutettava nopealla painoarvolla, aiheuttaa se muutoksia hetkellisesti Bitcoinin hintaan.

Bitcoinin hinnan seuraaminen

Bitcoinin hintaa on helpointa seurata sen palvelun kautta, josta olet Bitcoinia ostanut tai olet ajatellut ostaa. Tästä esimerkkinä on suomalainen Coinmotion, jonka sivulta näet reaaliaikaisesti Bitcoinin sekä neljän muun heidän välittämänsä kryptovaluutan arvon.

Bitcoinin reaaliaikaisen hinnan pääset tarkastamaan myös Bitcoin keskuksen nettisivulta, josta löydät hinnan euroissa ja dollareissa. CryptoRunnerin sivulta pääset tarkastelemaan helposti Bitcoinin hinnan kehitystä myös käyriltä.

Puhelimelle ja tabletille on saatavilla useita sovelluksia, joista pääset tarkastamaan Bitcoinin arvon. Vaihtoehto löytyy paljon, mutta erittäin selkeitä ja helppolukuisia sovelluksia ovat esimerkiksi Coinmotionin sovellus, josta näet myös oman Bitcoinsalkkusi reaaliaikaisen arvon sekä CoinStats sovellus, jossa on listattu Bitcoinin arvon lisäksi lukematon lista eri kryptovaluuttojen arvoja.

Summa summarum

 • Voit ostaa Bitcoineja usealta eri alustalta, valinnanvaraa kyllä riittää
 • Coinmotion on helppokäyttöinen suomalainen kryptopörssi, se on luotettava paikka aloittelevalle kryptosijoittajalle
 • Coinmotion huolehtii puolestasi myös kryptojen turvallisesta säilyttämisestä
 • Coinmotion on myös erittäin turvallinen alusta, eli se on läpäissyt varsin kovatasoiset kryptovaluuttojen välittämisen ja säilyttämisen turvallisuustestit
 • Myös Coinbase on turvallinen palvelu, eikä sinne olekaan vielä milloinkaan pystytty hakkeroimaan sisään
 • Bitcoinien myynti tapahtuu aivan kuten ostaminenkin eli ne voidaan myydä joko markkinahinnalla tai tekemällä rajahintaisen toimeksiannon palveluntarjoajan palvelun kautta. Rahat voi siirtää tilille kun myynti on suoritettu.
 • Verottaja kiinnostuu kryptovaluutoista siinä vaiheessa, kun vaihdat kryptovaluuttasi takaisin euroiksi, jolloin sinun pitää huolehtia veronmaksusta arvonnousun osalta. Samoin kun ostat netistä tuotteita suoraan Bitcoinilla tai muilla kryptovaluutoilla, tulee myös maksaa vero. Kryptovaluuttoja käteiseksi vaihdettaessa verottaja huomioi myös arvon laskun eli tällöin voit vähentää verotuksessasi mahdollisen hinnan laskun
 • Palveluun on mahdollista aktivoida kaksivaiheinen tunnistautuminen, jolloin kirjautuessa käytetään näppärää Google Authenticator -sovellusta
 • Monilla on edelleen käsitys, että Bitcoin liittyy rikolliseen toimintaan, mutta se ja muutkin kryptovaluutat ovat verottajan hyväksymiä sijoituskohteita
 • Bitcoineilla ja muilla kryptovaluutoilla on mahdollista saada tuottoja niiden suuren volatiliteetin vuoksi
 • Bitcoinin hinta määräytyy kysynnän ja tarjonnan mukaan ja siihen vaikuttavat myös louhintapalkkion puoliintumiset
Ari-Pekka

Ari-Pekka

Ari-Pekka tässä moi! Olen Toisin.fi -sivuston ylläpitäjä ja sisältöjen tuottaja. Minua erityisesti kiinnostaa nykyajan mahdollisuudet tehdä rahaa netissä ilman, että olisin aikaan ja paikkaan sitoutunut. Tykkään rakentaa nettisivuja, sijoittaa ja opiskella uusia asioita nettiliiketoimintaan liittyen.

Suosittuja artikkeleita