fbpx

Suomitutka kokemuksia ja arvostelu 2023

Päivitetty viimeksi: 23.2.2023

Suomitutka on Sanoman kuluttajapaneeli, jossa on mahdollista ilmaista oma mielipide liittyen mediaan, tuotteisiin ja palveluihin sekä markkinointiin.

Paneelin jäsenet kertovat mielipiteensä vastaamalla sähköpostitse Sanoman tai kolmansien osapuolien lähettämiin helppoihin online-kyselyihin. Kyselyihin voi vastata juuri silloin, kun itselle parhaiten sopii. Kun kysymys on klikattu auki, vastaajalla on maksimissaan kolme tuntia aikaa vastata siihen. 

Kiitokseksi jokaisesta vastaamastasi kyselystä saa pienen rahallisen korvauksen, jonka voi käyttää lahjakortteihin, siirtää PayPal-tililleen tai halutessaan lahjoittaa hyväntekeväisyyteen.

Jokaisesta kyselyyn vastaamisesta maksetaan kyselyn vaativuutta vastaava palkkio (tyypillisesti 0,2–2 euroa). Palkkio tallettuu paneelitilille, jonka kautta voit lunastaa lahjakortteja (esim. CDON, Zalando, McDonalds, H&M sekä useita kymmeniä muita liikkeitä ja brändejä), siirtää palkkiot PayPal-tilille tai lahjoittaa hyväntekeväisyyteen.

4/5

Suomitutkan jäsenenä on mukana vaikuttamassa suoraan tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen, mediaan sekä markkinointiin. Palvelun jäsenyys on ilmaista eikä vähimmäisvastauspakkoa ole eli paneelista voi erota koska tahansa. Paneelin kautta Sanoma pyrkii saamaan tietoa myös siitä, miten panelistit käyttävät Sanoman verkko- ja mobiilipalveluita, voidakseen kehittää palveluja edelleen käyttäjiä paremmin palveleviksi sekä mitatakseen mainonnan tehoa.

Suomitutka on perustettu vuonna 2012 ja paneeli on rakennettu yhteistyössä markkinatutkimuksiin erikoistuneen Nepa Insight Oy:n kanssa. Teknisen alustan toteutuksesta vastaa Cint AB, joka on tuttu nimi myös muista kuluttajapaneeleista.

Miten jäseneksi rekisteröidytään?

Rekisteröityminen Suomitutkan paneeliin on täysin ilmaista, ja jäseneksi pääset täyttämällä lyhyehkön rekisteröitymislomakkeen, johon pääset sinne klikkaamalla TÄSTÄ. Huomioithan, että sama henkilö voi rekisteröityä ainoastaan yhden kerran, eli et voi rekisteröityä montaa kertaa eri sähköpostiosoitteilla. Rekisteröitymislomakkeen lähettämisen jälkeen saat sähköpostiosoitteeseesi vahvistusviestin, jonka kautta voit vahvistaa oman tilisi.

Jäsenyytesi voit päättää milloin tahansa kirjautumalla tilillesi ja valitsemalla profiilistasi ”päivitä profiilisi”. Oikeassa alalaidassa on kohta ”sulje käyttäjätilini” – siitä painamalla voit vahvistaa jäsenyyden päättämisen. Huomioithan että mikäli paneelitililläsi on rahaa, kun olet päättämässä jäsenyyttäsi, menetät nämä rahat. Kannattaakin päättää jäsenyys vasta kun olet lunastanut rahat.

Miten tietoja kerätään?

Suomitutka käsittelee vastaukset aina erittäin luottamuksellisesti, joten niitä ei voida yhdistää sinuun. Vastauksiasi käytetään vain yhdessä muiden vastaajien antamien vastausten kanssa ja ne ovat täysin anonyymeja. Sanoma käsittelee henkilötietojasi lainsäädännön mukaisesti tietosuojan huomioiden. Tietojasi ei voida yhdistää suoraan asiakastietoihin, sillä ne tallennetaan täysin erilliseen tietokantaan.

Suomitutka kokemuksia

Koska Suomitutka on erittäin tunnetun suomalaisen yrityksen Sanoman jäsenpaneeli, pääsääntöisesti käyttäjät ovat olleet tyytyväisiä jäsenyyteensä ja luottavat sivustoon. 

Lisäksi positiivista on, että Suomitutka maksaa korvauksen rahana eikä esimerkiksi pisteinä kuten jotkut muut vastaavat kyselypaneelit. Näin Suomitutkan kyselyihin vastaaminen mahdollistaa pienten sivutulojen hankkimisen. Niinhän se on että pienistä puroista kasvaa aikaa päälle iso virta. Suomitutkan käyttöä voidaankin suositella kaikille, joita kiinnostaa lisätulojen hankkiminen. Onhan se paljon kevyempääkin vastailla kotisohvalla kyselyihin kuin kulkea ulkona keräilemässä tölkkejä. 

Kuinka paljon Suomitutkan kyselyillä voi ansaita?

Yksittäisistä kysymyksistä maksettava korvaus vaihtelee eri kysymysten välillä, mutta on yleensä 0,20 – 2 euron välillä. Varsin vaatimattomalta korvaus kuulostaa mutta useaan kysymykseen vastattuaan saa jo varsin mukavan korvauksen. Korvauksen suuruus ja kyselyn arvioitu pituus ilmoitetaan aina kyselykutsussa. 

Korvaukset voi lunastaa joko Presentcard.fi lahjakortteina tai siirtona omalle PayPal-tilille. Myös lahjoitus WWF:lle on mahdollista. Lahjakortin lunastukseen vaaditaan 10 euron kertymä, PayPal-tilille rahojen siirron voi pyytää jo kun kasassa on 5 euron potti. Huomioonotettavaa on että PayPal nappaa siirtokorvauksena 2 % siirtosummasta joten kannattaa kerryttää pottia hieman isommaksi ja siirtää sitten kaikki kerralla. WWF:lle lahjoituksen voi tehdä jo kun potissa on 2,50 euroa.   

Rekisteröityminen on todella helppoa, pääset mukaan klikkaamalla sivustolla ”Liity mukaan” painiketta. 

Rekisteröitymisen jälkeen sinun tulee täyttää profiilisi tiedot vastaamalla sinulle esitettyihin kysymyksiin. Näiden kysymysten perusteella kartoitetaan sitä, millaiseen kuluttajaryhmään kuulut ja sen perusteella sinulle voidaan lähettää kyselyitä, jotka vastaavat sinun profiiliasi. Käyttäjätunnuksenasi toimii oma sähköpostiosoitteesi. 

Lisäksi kysellään tarkempia tietoja omista mieltymyksistään ja profiili kannattaakin täyttää mahdollisimman tarkasti, jotta jatkossa sinulle voidaan lähettää juuri sinulle kohdennettuja kysymyksiä. 

Jäseneksi pääsevät ainoastaan Suomessa asuvat henkilöt. Jos asut vaikkapa hetkellisesti ulkomailla, et ehkä pääse mukaan kyselyihin. Ellet sitten käytä VPN-palvelua, jolloin vastaaminen pitäisi onnistua ulkomaillakin. 

Suomitutkan hyvät puolet

Suomitutka screenshot

Suomitutkan jäsenyys on ilmaista, etkä sitoudu vastaamaan tiettyyn määrään kyselyitä. Paneelista pääsee irti koska tahansa niin halutessaan. Kannattaa kuitenkin varmistaa, että kaikki voitot on kotiutettu, sillä eroamisen jälkeen niitä ei enää saa itselleen. Lisäksi kyselyt tulevat näppärästi sähköpostiin eikä vastaamiseen kulu paljoa aikaa, muutama minuutti riittää. 

Myös eri vaihtoehdot palkkioiden kotiutuksessa ovat positiivista, rahat on mahdollista saada käteisenä tai lahjakortteina. Myös mahdollisuus tehdä hyväntekeväisyyttä lahjoittamalla pottinsa luonnonsuojeluun on hyvä juttu. 

Hyvää on myös se, että Suomitutkan paneelin saa liitettyä Opinion APP-sovellukseen, jolloin kysymyksiin voi vastata myös kännykällä jos ei halua aina kaivaa läppäriä esille tai vastata selaimen kautta. 

Suomitutkan huonot puolet

Korvattavat summat per kysely ovat melko vaatimattomia, saattaa olla että korvaus on vain parikymmentä senttiä. Pitää vastata melko moneen kyselyyn ennen kuin saa edes maksettavan minimisumman kasaan, mutta toki monella muullakin vastaavalla jäsenpaneelilla korvattavat summat per kysely ovat pieniä, joten mikään poikkeus Suomitutka ei tässä mielessä ole. 

Oma profiili vaikuttaa suuresti siihen, millaisia kysymyksiä saa, joten voi olla että sopiviin kyselyihin mukaan pääseminen voi kestää.

Muita kyselytutkimuksia rahantienaamiseen

Ei kannata hukata kallisarvoista aikaansa huonoihin sivustoihin, jotka maksavat käytettyyn aikaan ja vaivaan nähden minimaalisen pieniä korvauksia. Jos haluat todella myös tienata ihan kertaallista sivuansiota kyselytutkimuksiin vastaamalla, kannattaakin keskittyä vain niihin kaikkein tuottoisimpiin sivustoihin.  

Ja luonnollisesti jos tavoittelet isompia tuloja kuin vain pähkinärahoja, kannattaa ehdottomasti taktikoida ja rekisteröityä useammallekin kuin vain yhdelle sivustolle. Näin toimien maksimoit näppärästi omat mahdollisuutesi saada kutsuja sinun kohderyhmällesi sopiviin kyselyihin, joista maksetaan ihan mukavia korvauksia.

Mielipidetutkimusten aiheet vaihtelevat aika paljon laidasta laitaan. Kannattaakin siis luoda oma profiilinsa kärsivällisesti ja huolella vastaillen mahdollisimman moneen kysymykseen, koska tämän ansiosta saat varmemmin sinulle sopivia kyselyitä.

Jokaisen kyselyn aluksi kerrotaan, kuinka kauan sen täyttämiseen on syytä varata aikaa. Harjaantunut kyselyihin vastaaja saattaa saada kyselyn täytettyä huomattavasti nopeamminkin, kannattaa siis vastailla ahkerasti kyselyihin, niin tulet aina vain näppärämmäksi ja nopeammaksi. Ja luonnollisesti tämän myötä tienaat enemmän. Kannattaa myös hyödyntää kaikki erilaiset jonotus- ja odotteluajat, jolloin voit tienata samalla kun vain istut paikoillasi tekemättä mitään sen kummempaa. Esimerkiksi odottaessasi pääsyä hammaslääkäriin tai istuessasi junassa matkalla sukulaisiin voit samalla tienata muutaman euron. Kaikkihan on aina kotiinpäin. 

Nämä kaksi seuraavaa sivustoa ovat ainakin hyväksi havaittuja, jotka myös maksavat tehtyyn työhön nähden ihan mukavia korvauksia. Lisäksi sivustot ovat luotettavia ja tienatut rahat myös maksetaan sinulle, eikä niiden perään tarvitse kysellä. 

Mielipidemaailma

Mielipidemaailma on kuluttajapaneeli, joka toimii yli 30 maassa. Yritykset tilaavat sen kautta erilaisia kuluttajille suunnattuja tutkimuksia, ja näiden kautta kartoitetaan kohderyhmän kulutustottumuksia sekä tutkitaan, millaisia tunteita vaikkapa jonkin tuoteperheen lanseerattu uutuus herättää. Palvelun käyttäjinä ovat myös monet julkiset organisaatiot.

Mielipidemaailma on saanut jäseniltään runsaasti positiivista palautetta, ja kirsikkana kakun päällä paneelin jäsenet pääsevät osallistumaan kolmen kuukauden välein 1000 euron raha-arvontaan. Varsin mukava mahdollisuus lisärahan saamiseen siis. 

Ei Mielipidemaailman tai minkään muunkaan kyselypaneelin avulla varsinaisesti rikastumaan pääse, mutta se mahdollistaa ihan mukavien lisätulojen tienaamisen ja erilaisten hankintojen rahoittamisen jos sinulla vain liikenee vähän ylimääräistä aikaa kuukaudessa kyselyihin vastaamiseen.

Useimmiten kuukausittaiset palkkiot liikkuvat vain kymmenissä euroissa, mutta jos olet todella aktiivinenkäyttäjä, voit päästä yli sadan euron kuukausituloon. Onhan tämä ihan näppärä tapa lisätulojen tienaamiseen, varsinkin kun itse kyselyihin vastaaminen ei ole kovin vaativaa hommaa.

Lue lisää Mielipidemaailmasta täältä

Norstat paneeli

Norstat paneeli on kotimainen kyselytutkimuspaneeli, jonka taustalla toimii yritys nimeltä Norstat Finland Oy, jonka kotipaikka on Pori. Norstat Finland Oy on perustettu vuonna 2000 ja se toimii osana Norstat Groupia, joka tekee kyselytutkimuksia monissa Euroopan maissa. 

Paneelin avulla voit ansaita Norstat-kolikoita vastaamalla erilaisiin kyselyihin ja nämä kolikot voit lunastaa lahjakortteina. Saat kyselyitä täyttämiesi vastaajaprofiilin mukaisesti. 

Voit huoleti vastata Norstatin kyselyihin, sillä yksittäisen käyttäjien mielipiteet eivät koskaan tule julkisesti esiin, vaan niihin vastataan täysin anonyymisti. Norstat paneeli saattaa joskus kysyä, sallitko vastaajan tietojen luovuttamisen kyselyn tilaajalle sellaisessa tapauksessa, että kyselyn tilaaja haluaa olla vastaajaan yhteydessä haluten joitakin lisätietoja. Tätä ei luonnollisesti ole pakko sallia, vaan totta kai voit siitä myös kieltäytyä.  

Lue lisää Norstat paneelista täältä

Ari-Pekka

Ari-Pekka

Ari-Pekka tässä moi! Olen Toisin.fi -sivuston ylläpitäjä ja sisältöjen tuottaja. Minua erityisesti kiinnostaa nykyajan mahdollisuudet tehdä rahaa netissä ilman, että olisin aikaan ja paikkaan sitoutunut. Tykkään rakentaa nettisivuja, sijoittaa ja opiskella uusia asioita nettiliiketoimintaan liittyen.

Suosittuja artikkeleita