fbpx

KuCoin kryptopörssi – arvostelu ja kokemuksia

Päivitetty viimeksi: 3.4.2022

KuCoin on saanut itselleen erittäin vahvan jalansijan kryptopörssimarkkinoilla. Se on perustettu vuonna 2017 ja siinä samalla lanseerattiin myös oma KuCoin Token tuolloin järjestetyn ICO:N yhteydessä. Isomman suosion ovet KuCoinille avautuivat alkuvuodesta 2018. 

KuCoin on yksi maailman suurimmista kryptovaluuttapörsseistä, jossa on yli 700 kolikkoa valittavana. Se tunnetaan myös laajasta valikoimasta kryptovaluuttoja, joita se tarjoaa kauppiaille aluksella ja paljon lisää tulossa pian!

KuCoinilla on tarjonnassaan useita harvinaisiakin kolikoita ja se onkin ollut heti alusta lähtien altcoin-treidaajien suosiossa. Sillä on useita satoja treidauspareja ja käytössään kahdeksan eri valuuttaa. Eipä siis ihme, että tyytyväisiä palvelun käyttäjiä löytyykin jo yli kuusi miljoonaa.

Lisäksi KuCoin palvelee asiakkaitaan 18 eri kielellä, joten tämäkin osaltaan lisää alustan suosiota. Vuonna 2021 KuCoin lanseerasi myös oman lohkoketjunsa nimeltä KCC.  Kilpailevista pörsseistä mm. Binance, Huobi ja Crypto.com ovat tehneet saman peliliikkeen. KCC tarjoaa myös yhden käyttökohteen lisää KuCoin Tokenille.

Rekisteröityminen KuCoinille

KuCoinille on tosi nopeaa ja yksinkertaista rekisteröityä, tarvitset vain sähköpostiosoitteen ja salasanan. Syötä vain sähköpostiosoitteesi ja klikkaa Send Code. Tämän jälkeen sähköpostiisi tulee varmistuskoodi, jonka voit näppäillä seuraavaan boksiin. Voit myös rekisteröityä omalla puhelinnumerollasi niin halutessasi. 

Rekisteröityminen KuCoinille

Sitten vain valitset itsellesi sopivan salasanan ja klikkaa Sign up. Ja ta daa! Olet rekisteröitynyt palveluun ja voit kirjautua sisään palveluun. Sijoittamisen aloittaminen on näin helppoa.

Kucoin ei käytä KYC-tunnistautumista – tietosi pysyvät salaisina

KuCoin ei vaadi käyttäjiltään KYC-prosessia, tämän ansiosta rekisteröinti on ripeää ja voit säilyttää anonymiteettisi. Monet käyttäjät arvostavat suuresti näitä ominaisuuksia. Toki on mahdollista suorittaa vapaaehtoinen KYC, jonka jälkeen saat itsellesi korkeammat kotiutusrajat ja satakertaisen futuuritreidausvivun. Totta kai voit kotiuttaa ilman KYC:täkin 5 BTC päivässä ja tämä on täysin riittävä useimmille käyttäjille. 

KYC:n puuttumisen johdosta et voi tehdä suoria pankkisiirtoja ja fiat-valuutat puuttuvat palvelusta kokonaan. Et siis voi tehdä palveluun SEPA-talletuksia tai kotiuttaa euroja suoraan pankkitilillesi. Monet käyttäjät tallettavatkin KuCoinille Bitcoinia tai Stablecoineja, ja hankkivat tämän jälkeen itselleen muita eksoottisempia kolikoita. 

Euroilla kryptojen ostaminen 

Vaikka SEPA-siirrot eivät olekaan mahdollisia, voit silti ostaa KuCoinilta kryptovaluuttoja euroilla käyttäen luottokorttiasi. SEPA- ja Apple Pay -talletukset tapahtuvat kolmannen osapuolen toimijoiden kautta, joten kulut ja minimitalletukset ovat hieman erilaiset eri palveluntarjoajien kesken. Voit siis maksaa luottokortin lisäksi Apple Paylla ja Google Paylla, mutta tällöin siis pitää varautua lisämaksuihin. 

Kannattaa suosia Coinmotionia, mikäli haluat tallettaa ja kotiuttaa SEPA-pankkisiirroilla. Kun olet kirjautuneena Coinmotion-tilillesi, osta Bitcoineja euroilla ja lähetä ne sitten omalle KuCoin-tilillesi.

Miten kotiutus tapahtuu? 

KuCoinista kotiuttaminen on todella nopsaa ja helppoa, tämä tapahtuu kryptovaluutoilla. Melkein joka pörssillä on toimintatapana, että kotiuttamiseen vaatii 2FA:n eli kaksivaiheisen autentikoinnin käyttöönoton. Ensimmäistä kotiutusta tehdessä KuCoin ilmoittaa myöskin vastaavasta estosta. 2FA onkin todella hyvä toiminto ja sitä varten tarvitset myös Google Authenticator-sovelluksen. Huomioithan, että otat backup-koodin hyvään talteen. 

Kaupanteko- ja kotiutusvaiheessa kysytään kuusinumeroista Trading Passwordia. Tämä koodi on todella tärkeä, joten valitsethan helposti muistettavan koodin. Asetettuasi 2FA:n ja Trading Passwordin, voit kotiuttaa kryptojasi. KuCoin käsittelee kotiutukset tosi nopeasti, joten niitä ei tarvitse odotella kovin kauaa. 

KuCoin Token

KuCoin logo

KuCoin on KuCoinin oma token (KCS), ja tämä on lanseerattu markkinoille ICO:n yhteydessä syksyllä 2017. Aikaisemmalta nimetään se on KuCoin Shares. Aivan kuten Binance Coinin kohdallakin, holdaamalla pörssin omaa tokenia ja maksamalla sillä treidauskulut, ansaitset ihan kohtuullisen alennuksen. 

Tämän lisäksi KuCoin tarjoaa ainutlaatuisia etuja, kuten mm.  90 % treidauspalkkioista käyttäjille takaisin jakamisen. Mitä enemmän holdaat KCS-tokeneita, sitä enemmän saat itsellesi jaossa olevista tokeneista. Jaettavana on siis 90 %, josta 40 % jaetaan referral-bonuksina ja jopa 50 % jaetaan KuCoin Tokenin holdaajille osinkona. 

Lisäksi KCS toimii KCC-lohkoketjun natiivivaluuttana, joten se on kuin varkain kasvanut paljon isompaan asemaan kuin mitä ensin oli suunniteltukaan, aivan kuten Binance Coinin kohdallakin tapahtui. 

KuCoin Token on listattuna ainoastaan KuCoinin pörssissä, mutta tämä onkin ihan perusjuttua kun on pörssitokeneista kyse. Eiväthän kilpailjoita kiinnosta tukea KuCoin Tokenia omilla alustoillaan. 

Millaiset kulut KuCoinilla on?

KuCoin on tosi kilpailukykyinen kaupankäyntipaikka, kun on kuluista kyse. Näin ollen se on suuressa suosiossa aktiivitreidaajien keskuudessa. Spottikaupan kulut ovat varsin kohtuulliset eli ainoastaan 0,1 % perustasolla. Tämä onkin takuulla yksi markkinoiden parhaimmista kulutasosta. 

Mikäli holdaat KuCoin Tokenia tililläsi ja maksat kulut näillä tokeneilla, sinulle napsahtaa heti 20 % alennus. Tällöin kulut ovat ainoastaan 0,08 %. VIP-tasoja KuCoinilla on aina tasolle 12 asti, ja korkeimmilla tasoilla Maker feet ovat jopa alle 0 %. VIP-tasoille pääset joko KuCoin holdaamisen tai treidausvolyymin kautta.

KuCoin yhteenveto

KuCoinista ei oikeastaan löydy isompia huonoja puolia, vaan se onkin yksi parhaimmista kryptopörsseistä.  

Plussat:

  • Maksut ovat alhaiset
  • Käyttäjäkunta on laaja
  • Hyvä valikoima kolikoita
  • Kaupankäynnin ominaisuudet ovat todella hyvät
  • Erinomainen asiakaspalvelu

Miinukset:

  • Maksutavat ovat rajalliset
  • Ei ehkä kaikkein sopivin aloittelijoille

KuCoin on yksi maailman suurimmista kryptovaluuttapörsseistä, jossa on yli 700 kolikkoa valittavana. Se tunnetaan myös laajasta valikoimasta kryptovaluuttoja, joita se tarjoaa kauppiaille aluksella ja paljon lisää tulossa pian!

Ari-Pekka

Ari-Pekka

Ari-Pekka tässä moi! Olen Toisin.fi -sivuston ylläpitäjä ja sisältöjen tuottaja. Minua erityisesti kiinnostaa nykyajan mahdollisuudet tehdä rahaa netissä ilman, että olisin aikaan ja paikkaan sitoutunut. Tykkään rakentaa nettisivuja, sijoittaa ja opiskella uusia asioita nettiliiketoimintaan liittyen.

Suosittuja artikkeleita