fbpx

Coinmotion kokemuksia – Sijoita bitcoiniin(2021)

Päivitetty 16.6.2021

Tilastotietoja tutkailtaessa Coinmotion vaikuttaisi olevan Suomen suosituin kryptovaluuttojen markkinapaikka. Vaikka koko maailman mittakaavassa Coinmotion onkin pieni toimija, sen eduksi voidaan laskea että se on erityisesti suunnattu juuri suomalaisille asiakkaille.

Coinmotion logo

Coinmotion

Kotimainen palvelu, jossa voit ostaa ja tallettaa Bitcoineja. Coinmotionissa voit tehdä kauppaa myös muilla suosituilla kryptovaluutoilla: Litecoin (LTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP) ja Monero (XLM). Vaihtokulu normaalisti 2 % ilman volyymialennuksia.

Saat -50 % alennetut vaihtokulut ensimmäisten 30 päivän ajaksi, kun rekisteröidyt nyt alla olevasta linkistä.

Coinmotion Oy on vakaa yritys, joka onkin napannut itselleen lähes monopoliaseman kotimaisilla kryptomarkkinoilla. Kryptovaluutta-ala onkin hieman kuin villi länsi joten on tärkeää että käyttämäsi kaupankäyntialusta on luotettava.

Mikä on Coinmotion?

Coinmotion on kotimainen yritys, joka on tällä hetkellä Pohjoismaiden suurin kryptovaluuttojen osto-, myynti- ja säilytyspalvelu. Coinmotion on edelliseltä nimeltään Prasos ja se on perustettu vuonna 2012.

Coinmotion logo

Coinmotion on vakiinnuttanut asemansa Pohjoismaiden johtavana kryptovaluuttojen osto-, myynti- ja säilytyspalveluna. Vuonna 2019 yritys sai maksulaitoksen toimiluvan ja heillä on virallinen virtuaalivaluuttojen tarjoajan status, nämä kertovat myös yrityksen hyvistä väleistä viranomaisten suuntaan. Coinmotion onkin varmasti yksi markkinoiden turvallisimmista kauppapaikoista.

Miksi Coinmotionia kannattaa käyttää?

Coinmotionin sivusto on todella helppokäyttöinen ja suomenkielinen. Tunnistautuminen onnistuu näppärästi käyttäen verkkopankkitunnuksia kun taas monilla ulkomaisilla sivustoilla tunnistautuakseen pitää manuaalisesti lähettää kuvia passista ynnä muuta. Coinmotionin sivuston toiminta onkin varsin käyttäjäystävällistä. Jos verkkopankin käyttäminen onnistuu, osaat varmasti käyttää myös Coinmotionin sivustoa ja ostaa siellä kryptovaluuttoja.

Suurenmoinen etu on myös se että suomalainen sijoittaja saa palvelua omalla äidinkielellään. Ei ole aina itsestäänselvyys että kaikki osaisivat englannin kielellä sujuvasti toimia. Tällä on erityisen suuri merkitys siinä tapauksessa, että tulee jokin ongelma tilin käytössä.

Lisäksi kryptovaluuttojen terminologia on jo tarpeeksi vaikeaselitteistä englanniksikin, saati suomeksi. Tällöin on mukavaa että aloitteleva kryptosijoittaja saa tukea suomen kielellä.

Coinmotionin käyttö on myös todella turvallista. Yritys panostaa paljon turvallisen varojen säilytyspaikan takaamiseen asiakkailleen. Suurin osa asiakasvaroista säilytetään turvallisessa multisig-säilytyksessä, josta kukaan ei voi yksin siirtää varoja, vaan siirtoon vaaditaan aina usean henkilön digitaalinen allekirjoitus.

Coinmotion Oy on Euroopan ensimmäinen yritys, joka on saanut maksulaitostoimiluvan sekä on virallisesti rekisteröity digitaalisten valuuttojen palveluntarjoajaksi. Lisenssin ja rekisteröinnin on myöntänyt Suomen finanssivalvonta ja näiden saamiseksi yrityksen onkin pitänyt läpäistä useita turvallisuuteen liittyviä auditointeja sekä kontrolleja.

Coinmotionin asiakkaat eivät ole koskaan menettäneet varojaan hakkerointien tai ohjelmointivirheiden vuoksi. Palvelussa ei myöskään ole ollut käytännössä koskaan yllättäviä käyttökatkoja.

Tilin avaaminen Coinmotioniin ilmaiseksi

Coinmotion logo

Coinmotion

Kotimainen palvelu, jossa voit ostaa ja tallettaa Bitcoineja. Coinmotionissa voit tehdä kauppaa myös muilla suosituilla kryptovaluutoilla: Litecoin (LTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP) ja Monero (XLM). Vaihtokulu normaalisti 2 % ilman volyymialennuksia.

Saat -50 % alennetut vaihtokulut ensimmäisten 30 päivän ajaksi, kun rekisteröidyt nyt alla olevasta linkistä.

Tilin avaaminen Coinmotionilla on ilmaista etkä joudu maksamaan mitään kuukausimaksuja. Käytännössä kaikki kryptovaluuttojen markkinapaikat toimivat samoin. Voit kokeilla Coinmotionia ihan ilmaiseksi, avaat vain tilin ja opettelet navigoimaan sivustolla. Ostaessasi tai myydessäsi kryptovaluuttoja, maksat pienen välityspalkkion Coinmotionille.

Voit siis luoda ja omistaa tilisi sekä säilyttää varasi Coinmotionilla ilmaiseksi, mutta jos haluat säilyttää varasi Holvissa, tämä palvelu maksaa euron kuussa ja tämä veloitetaan Holvissa olevista kryptovaluutoistasi.

Coinmotion onkin enemmän kuin pelkkä kryptovaluuttojen markkinapaikka, saat lisäksi käyttöösi monia hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten huipputurvallisen Holvin, jossa varasi ovat turvassa aikalukon takana. Voit myös lähettää salamannopeasti kryptovaluuttoja muille Coinmotion-käyttäjille sekä myös palvelun ulkopuolelle.

Kryptovaluuttojen vaihto euroiksi ja euroista kryptovaluutoiksi onnistuu välittömästi. Rajahintaisten ja stop-toimeksiantojen tekeminen käy käden käänteessä samoin kuin eurojen siirto pankkitililtä Coinmotionille ja takaisin. Voit myös tallettaa euroja maksukortilla sekä asettaa helpon kuukausisäästön.

Kuukausisäästäminen kryptovaluuttoihin

Kuukausisäästäminen on mukava tapa ostaa eri kryptovaluuttoja automaattisesti ja voit itse valita miten valitsemasi summa jakautuu eri kryptovaluuttojen kesken. Tämä onkin varsin näppärä tapa sijoitusten hajauttamiseen ja nopeuttaa kryptovaluuttojen ostoa. Ideana onkin tehdä kryptovaluuttojen ostamisesta automaattista, jolloin ostat kryptovaluuttaa esimerkiksi kerran kuussa.

Vastaavaa taktiikkaa suositellaan myös pitkäjänteiseen osakesijoittamiseen. Tästä syntyy juuri termi DCA, eli hajauttamalla ostot pitkälle aikavälille saat kurssista tietyn keskiarvohinnan. Näin toimien sinun tarvitsee stressata vähemmän, minkä lisäksi kurssilasku tarkoittaa aina sitä, että saat tilillesi entistä halvempia bitcoineja.

Coinmotion logo

Coinmotion

Kotimainen palvelu, jossa voit ostaa ja tallettaa Bitcoineja. Coinmotionissa voit tehdä kauppaa myös muilla suosituilla kryptovaluutoilla: Litecoin (LTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP) ja Monero (XLM). Vaihtokulu normaalisti 2 % ilman volyymialennuksia.

Saat -50 % alennetut vaihtokulut ensimmäisten 30 päivän ajaksi, kun rekisteröidyt nyt alla olevasta linkistä.

Sijoittaminen korkotilin avulla

Coinmotion tarjoaa myös korkotilin, jonka avulla voit laittaa kryptovaluuttasi töihin ja ansaita varallisuudellesi korkoa. Yksityiset sijoittajat sekä instituutiot lainaavat markkinoilta kryptovaluuttoja kaupankäyntiä varten, ja varallisuuden lainaajille maksetaan laina-ajalta hyvitystä koron muodossa. Markkinoiden kysyntä ja tarjonta määrittelevät koron.

Korkotili on siis kuin pankin säästötili, jota käyttäessäsi siis lainaat varallisuuttasi toisille ja sinut palkitaan tästä päivittäisillä korkotuloilla. Tämä palvelu on toteutettu yhteistyössä Tesseract Investmentin kanssa.
Korkotili kasvattaa korkoa pääomalle ja kerääntyneille korkotuloille. Pääset siis hyötymään korkoa korolle-ilmiöstä! Tämä on vain extraa kryptovaluuttojen arvonnousun lisäksi.

Myös laskujen maksaminen onnistuu Coinmotionin kautta, sillä heillähän on tuo jo aiemmin mainittu maksulaitoksen toimilupa. Käytännössä käytät siis Coinmotionia laskujen maksussa ihan kuin omaa verkkopankkiasikin. Huomioitavaa on kuitenkin että laskujen maksu Coinmotion-tililtä onnistuu vain euroilla, eli sinulla on kryptovaluuttojen lisäksi oltava tililläsi euroja käytössä.

Coinmotion mobiilisovellukset

Coinmotionilla on myös mobiilisovellus sekä Android että iOS puhelimille.

Mitä kryptovaluuttoja Coinmotionista voi ostaa?

Coinmotionin tarjontaan kuuluu tällä hetkellä Bitcoinin lisäksi Litecoin, Ethereum, Ripple XRP ja Stellar Lumen.

Millaiset vaihtokulut Coinmotionilla on?

Jokaisesta toteutuneesta osto- ja myyntitapahtumasta Coinmotion perii 2 % komission. Tämä hieman pienenee mitä isommat volyymit sinulla on. Eli mitä enemmän ostat, sitä enemmän säästät.

Korkotilille varoja siirrettäessä sinulta ei veloiteta kuluja kuin ei myöskään varojen säilyttämisestä korkotilillä. Ainoastaan noston yhteydessä Coinmotion veloittaa siirtokulun.

Kuka Coinmotionin omistaa?

Coinmotionia ylläpitää Prasos Oy (nykyisin Coinmotion Oy) niminen yritys, joka on perustettu Jyväskylässä vuonna 2012 Bitcoinista innostuneen kaveriporukan harrastusprojektina. Nykyään Prasoksesta on kehittynyt merkittävä kryptovaluutta-alan finanssilaitos.

Mitä vaihtoehtoja Coinmotionille?

Coinmotionin kryptovaluuttavalikoima on toki hieman suppea, joten katse saattaa hakeutua muille alustoille monipuolisemman tarjonnan houkuttelemana. Tässä esittelyssä muutama luotettava vaihtoehtoinen alusta kaupankäyntiin.

Binance

Binance on noussut nopeasti markkinoiden johtavaksi kryptovaluuttapörssiksi. Sen kryptovaluuttatarjonta onkin ihan huippuluokkaa. Binance on kiinalaistaustainen pörssi ja kyseessä on nykyään yli miljardin dollarin bisnes. Tällä hetkellä tyytyväisiä asiakkaita onkin maailmanlaajuisesti kymmeniä miljoonia. Binancelle on mahdollista tallettaa myös euroja joko debit-kortilla tai pankkisiirrolla. 

Binancen tarjonta on todella laaja, se on myös volyymiltaan yksi maailman suurimmista pörsseistä. Lisäksi se on erittäin helppokäyttöinen ja turvallinen palvelu ja se tarjoaa asiakkailleen lukuisia ominaisuuksia ja palveluita, joista muiden pörssien käyttäjät voivat ainoastaan haaveilla.
Binancen kotiutukset ja talletukset käsitellään nopeasti, voit kotiuttaa Binancelta ilman tilin varmennusta kahden bitcoinin edestä per päivä. Tämä riittää varsin hyvin peruskäyttäjälle. Monen mielestä Binance on markkinoiden paras pörssi. Tarjolla on todella paljon eri kryptovaluuttoja ja teknisiä ongelmia on erittäin harvoin.

Binancen kulut ovat ehdottomasti yksi pörssin vahvuuksista. Jo perustasolla kulut ovat vain 0,1 % tasolla. Aloittelijoille suunnatuissa palveluissa kulut ovat 1-2 prosentin luokkaa.

Binance on nykyisin paljon muutakin kuin pelkkä pörssi. Se julkaisi vuoden 2019 alussa oman lohkoketjunsa nimeltään Binance Chain. 
Binance on tällä hetkellä luotettavimpien pörssien joukossa, tosin kaikki kryptovaluutta-alustat ovat jatkuvasti verkkorikollisten tähtäimessä.

Binance on kuitenkin hoitanut toistaiseksi kaikki vaaratilanteet hyvin, eivätkä sen asiakkaat ole menettäneet varojaan hakkeroinnin vuoksi.
Coinmotion ja Coinbase sopivatkin paremmin aloittelijoille, sillä ne ovat helppokäyttöisempiä vaihtoehtoja.

Coinbase

Coinbase on eräs suurimpia kryptovaluuttojen kaupankäyntialustoja sekä yksi maailman suurimmista kryptovaluuttayrityksiä. Coinbasella on yli 30 miljoonaa maailmanlaajuista asiakasta.

Coinbase logo

Coinbase (8 € liittymisetu)

Coinbasen kautta voit ostaa ja pitää tallessa 24 suosittua kryptovaluuttaa, Bitcoin luonnollisesti mukaanlukien. Coinbaseen voit siirtää euroja helposti suoraan suomalaiselta pankkitililtä 1-2 päivässä tai Visa ja Mastercard -korteilta. Voit myös tehdä automaattisen toistuvan sijoituksen, joka ostaa sinulle tietyllä summalla Bitcoineja joka viikko tai kuukausi.

Liity nyt alla olevalla linkillä ja saat 8,45 € arvosta Bitcoineja tilillesi.

Coinbase on vuonna 2012 perustettu kryptovaluuttojen kaupankäyntialusta, yrityksen pääkonttori sijaitsee tällä hetkellä San Fransiscossa. Coinbasea pidetään yleisesti ottaen yhtenä markkinoiden turvallisimmista palveluista.

Coinbase toimi erinomaisesti suomalaisen pankkitilin ja myös Debit-maksukortin kanssa. Coinbase ei ole kuitenkaan mitenkään erityisen edullinen alusta, etenkään piensijoittajille, sillä suhteelliset kulut ovat välillä hyvinkin suuret rahamäärällisesti pienissä toimeksiannoissa. Coinbase on kuitenkin panostanut todella yksinkertaiseen käyttöliittymään ja helppokäyttöisyyteen etenkin ensikertalaisille, sen sijaan että kilpailisi matalilla hinnoilla tai edistyneemmillä ominaisuuksilla.

Coinbase logo

Coinbase tarjoaa alustallaan myös opetusmateriaalia eri kryptovaluuttojen toimintaperiaatteista sekä käyttötarkoituksista pyrkimyksenään saada yhä useampi ymmärtämään teknologiaa kryptovaluuttojen takana, pienentää niihin kohdistuvaa pelkoa sekä saada ihmiset ymmärtämään niiden tarjoama potentiaali erilaisissa sovelluksissa kaikkialla yhteiskunnassamme.

Coinbase on siis erittäin helppokäyttöinen myös aloittelijalle, varat ovat siellä hyvin suojattuna ja kryptovaluuttavalikoimaa on runsaasti. Kuitenkin sijoittaminen Coinbasen alustalla on melko kallista etenkin Binanceen verrattuna.

Kraken

Kraken on perustettu Yhdysvalloissa vuonna 2011 ja se on perinteikäs treidausalusta. Kraken ei ole kooltaan aivan yhtä iso kuin markkinoiden johtajat Binance ja Coinbase, mutta sillä on huomattavan vannoutunut asiakassegmentti.

Kraken toimii myös EU-alueella ja varojen siirto sinne onnistuu IBAN-maksuilla nopeasti eurooppalaisten pankkien välityksellä. Krakenin alusta tarjoaa todella monipuoliset instrumentit erityisesti kehittyneemmän sijoittajan tarpeisiin. Kraken onkin erityisen suosittu ammattimaisten digital assets-sijoittajien keskuudessa.

Kuitenkin sivu on käytettävyydeltään varsin selkeä, joten myös suomalainen kryptosijoittaja pärjää siellä englannilla varsin hyvin. Rekisteröityminenkin on todella nopea prosessi, joten senkin puolesta Kraken on käyttäjäystävällinen alusta.

Turvallisuus on Krakenille korkein prioriteetti ja suurin osa heidän varoistaan onkin turvallisesti säilössä kylmälompakoissa, jotta pahikset eivät niihin pääse käsiksi.

Summa summarum

Coinmotion on siis hyvä paikka aloittaa kryptovaluuttojen kaupankäynti, sillä se on selkeä ja suomenkielinen. Vaikka kulut ovatkin hieman isommat kuin muilla alustoilla, nuo edellä mainitut kriteerit ovat ihan hyvät syyt tutustua kryptovaluuttoihin nimenomaan Coinmotionin kautta.

Usein kysytyt kysymykset

Onko Coinmotion huijaus?

Coinmotion on toki maailmanlaajuisesti tarkasteltuna pieni kryptovaluuttojen markkinapaikka mutta sen etuihin lukeutuu, että se on suunnattu erityisesti suomalaisille asiakkaille.

Tunnistau- tuminenkin onnistuu suomalaisia verkkopankkitunnuksia käyttäen, toisin kuin muilla ulkomaisilla sivustoilla, joihin pitää lähettää kuvia henkkareista ja sähkölaskuista. 

Yksi Coinmotionin toimintaperiaatteita onkin toimia luotettavana ja turvallisena alustana, jossa asiakkaan varat ovat helposti saatavilla. Tietoturvaan onkin panostettu todella paljon ja sivusto turvaa asiakkaiden varat mm. kylmälompakon avulla.

Lisäksi Coinmotionin Bitcoin-lompakot ovat Suomen Finanssivalvonnan hyväksymiä ja valvonnassa. Hyvänä vakuutena toimii myös se, että sijoittajat eivät ole koskaan menettäneet varoja hakkeroinnin tai ohjelmointivirheiden vuoksi.

Tilastojen valossa Coinmotion vaikuttaa olevan se Suomen suosituin kryptovaluuttojen markkinapaikka. Coinmotionilla on helppo aloittaa kryptovaluuttoihin sijoittaminen, ja palvelua käyttävätkin jo useat kymmenet tuhannet suomalaiset kryptosijoittajat.

Parhaat Coinmotion keskustelusivut ja -foorumit

Inderes-keskustelufoorumilla käydään erittäin aktiivista keskustelua ja siellä ovat Inderesin analyytikot mukana keskustelussa. Käyttöliittymä on selkeä ja miellyttävä lukea. 

Myös Suomi24 Talouskeskustelu-foorumilla käydään aktiivista keskustelua kryptovaluutoista ja muistakin talousaiheista. Keskustelualueet ovat ylitsevuotavan hienojakoiset, sivustolla on paljon mainoksia sekä anonyymiä keskustelua niin hyvine kuin huonoine puolineenkin. 

Bittirahan ylläpitämä Bitcoin-forum on kehittynyt yhdeksi Suomen merkittävimmäksi kryptovaluuttoihin liittyväksi keskustelualustaksi.

Jos näistä kaikista keskustelukanavista pitäisi valita yksi, olisi se Twitter on kuitenkin se, joka on näistä keskustelukanavista ehkä paras. Sieltä löytyy keskustelua, mielipiteitä ja analyysejä laidasta laitaan ympäri vuorokauden. Twitterin heikkoutena muihin nähden on se, että aloituskynnys siellä on korkeampi. 

Coinmotion sovellus ja mobiilisovellukset

Coinmotionille haluttiin myös oma sovellus, sillä kryptovaluuttojen seuranta ja kauppa tulee siirtymään yhä enemmän puhelimiin.

Oman sovelluksen avulla Coinmotion voi tarjota taskuun sopivan työkalun, jonka avulla seurata kryptojen hinnan kehittymistä kuin myös ostaa ja myydä kryptovaluuttoja.

Mikä tärkeintä, sovellus tekee kryptojen ostamisesta ja myymisestä entistä helpompaa ja vaivatonta. Kaupankäyntisivu näyttää tämänhetkisen markkinahinnan, toimeksiannon summan ja kaupankäyntikulut, sekä kertoo selkeästi mitä tulet saamaan toimeksiannosta.

Haluatko ostaa jotain muuta kuin bitcoinia? Onnistuu. Paina palkkia, joka osoittaa tämänhetkisen markkinahinnan, niin saat näkyviin valikon kaikista saatavilla olevista kryptovaluutoista. Valitse mieleisesi kryptovaluutta ja eikun kaupoille.

Mistä Coinmotionin osaketta voi ostaa?

Tällä hetkellä Coinmotionin osakkeita ei voi ostaa mistään, sillä Privanet, joka myi niitä aiemmin, on keskeyttänyt kaupankäynnin jälkimarkkinapaikalla.

Tämä johtuu siitä, että Finanssivalvonta on pyytänyt Privanettiä kiinnittämään huomiota raporttiin, jonka perusteella Privanetin toiminta ei olisi mahdollista yhtiön nykyisen toimiluvan nojalla, vaan osakkeiden välittäminen edellyttää vastaavaa toimilupaa kuin First North -markkinapaikalla. 

Privanet selvittää potentiaalisia vaihtoehtoja, jotta listaamattomien yhtiöiden osakkeilla kaupankäynti onnistuisi myös jatkossa. 

Sisällysluettelo

Ari-Pekka

Ari-Pekka

Ari-Pekka tässä moi! Olen Toisin.fi -sivuston ylläpitäjä ja sisältöjen tuottaja. Minua erityisesti kiinnostaa nykyajan mahdollisuudet tehdä rahaa netissä ilman, että olisin aikaan ja paikkaan sitoutunut. Tykkään rakentaa nettisivuja, sijoittaa ja opiskella uusia asioita nettiliiketoimintaan liittyen.

Suosittuja artikkeleita

Liity mukaan sisäpiiriin

Parhaat sisäpiirin vinkkini tienaamiseen ja rahan tekemiseen netissä, joita en kerro muualla.

Ei tylsiä mainosviestejä, ei roskapostia, vaan oikeaa asiaa sekä ideoita rahaan ja rikastumiseen liittyen.