fbpx

Tuotetestaaja

Päivitetty viimeksi: 4.3.2022

Oletko koskaan miettinyt, miten voisi saada itselleen uusimpia tuotteita veloituksetta? Onko sellainen edes mahdollista? Kyllä on. Voit alkaa tuotetestaajaksi. Tuotetestaajana toimiminen ei välttämättä tee sinusta rikasta, mutta ilmaisia tuotteita sitä kautta on mahdollista saada.

Melkein minkälaisia tuotteita tahansa on mahdollista päästä testaamaan eikä siihen vaadita mitään erityisiä ominaisuuksia. Se on mukava tapa päästä tutustumaan uusimpiin tuotteisiin helposti. Kerromme tässä artikkelissa, miten voit hakeutua tuotetestaajaksi.

Tuotetestaaja – mikä se on?

Tuotetestaaja ja kosmetiikkatuotteet

Tuotetestaaja on henkilö, joka suosittelukampanjan myötä tutustuu johonkin tiettyyn tuotteeseen ja kertoo siitä omakohtaisen testauksen jälkeen rehellisen mielipiteensä. Erilaiset valmistajat ja markkinoijat luovat tällaisia testausmahdollisuuksia, koska kun tuotetta suosittelee joku tavallinen kuluttaja, on muidenkin helpompi samaistua tähän käyttäjään. Näin brändi saa madallettua kuluttajien ostokynnystä paljon paremmin kuin mihin markkinointikampanjat koskaan pystyisivät.

Testattavan tuotteen tarjonnut taho luonnollisesti toivoo tuotetta testanneelta henkilöltä positiivista palautetta kuvien tai jopa videon kera omalla sometilillään. Sometili ei ole kuitenkaan välttämättömyys, sillä useimmiten omat käyttäjäkokemuksensa voi jakaa kyselykaavakkeen kautta. Tuotetestaajaksi pääsee vähäisellä vaivalla. Pitää vain täyttää netissä hakemus halukkuudesta suosittelijaksi ryhtymisestä. Tosin pelkkä halukkuus ei välttämättä riitä, vaan omia mahdollisuuksiaan voi kasvattaa kertomalla itsestään mahdollisimman paljon hakemuskaavakkeessa.

Tuotetestaaja voi saada testaukseen monenlaisia erilaisia tuotteita. Mikäli toiveissa siintää uusi huipputason älypuhelin, tuotetestaajana toimiminen ei välttämättä ole oikea reitti siihen, sillä yleensä testattavana on kulutustavaroita, joilla on nopea menekki. Testattavaksi voi saada vaikkapa lastentarvikkeita, kosmetiikkaa tai uusimpia elintarvikkeita.

Saako palkkioksi rahaa vai tuotteita?

Varsin usein tuotetestaaja saa pitää itsellään testaamansa tuotteen. Tämä pätee luonnollisesti varsinkin mikäli testaat hygieniatuotteita, kuten kosmetiikkaa tai hiustenhoitotuotteita. Myöskin jos testauksessa on jotkin uudet elintarvikkeet, niistä ei veloiteta sinulta mitään. Eli vähintäänkin saat yleensä pitää testituotteet.

On myös mahdollista saada testaukseen hieman arvokkaampia tuotteita ja näitä ei testaaja saa omakseen ilman jonkinnäköistä rahallista panostusta. On myös mahdollista, että testaaja saa korvauksen käyttämästään ajasta ja vaivasta esimerkiksi lahjakorttina kyseisen yrityksen tuotteisiin tai myös ihan riihikuivana rahana. Useimmiten tuotetestauksesta maksettavat korvaukset eivät ole mitään varsinaisia jackpotteja, mutta kyllähän aina ylimääräinen kymppi tulee tarpeeseen.

Kannattaakin siis valita testaukseen sellaisen yrityksen tuotteita, joka antaa pitää testattavat tuotteet. Ja hyvä olisi olla myös kiinnostusta testattavia tuotteita kohtaan, ettei niitä valitse ihan summamutikassa. Ainahan sitä voi laittaa saamansa tuotteen eteenpäin kiertoon vaikka myymällä sen Tori.fi:ssä ja saada näin itselleen puhdasta tuottoa.

Sopiiko tuotetestaus kelle tahansa?

Kuka tahansa voi kokeilla jotakin tuotetta ja kirjoittaa siitä rehellisen arvionsa, joten yritysten ei ole kovin haastavaa löytää testaajia tuotteilleen. Kannattaa etsiä testattavia tuotteita sellaisilta yrityksiltä, joiden tuotteet muutenkin kiinnostavat.

Tuotetestaaja voi olla minkä ikäinen tahansa ja jopa lapset voivat testata joitakin tuotteita. Tällöin tulee olla toki huoltajan suostumus. Tietyille tuotteille toivotaan testaajia tietyistä ryhmistä, kuten kosmetiikkatuotteille haetaan testaajia nuorten naisten parista tai laihdutustuotteiden testaajaksi ylipainon kanssa taistelevista henkilöistä.

Lapset leikkivät yhdessä

Tuleeko tuotteita ovista ja ikkunoista?

Mikäli sinulla on laaja sosiaalisen median tili, sinulle todennäköisesti tarjotaan useimmin testaukseen erilaisia tuotteita, jopa arvokkaitakin. Oikein suosituille bloggaajille tai insta-tähdille voidaan maksaa rahallinen korvauskin tuotteen käytöstä. Mikäli kyseessä on enemmänkin mainos kuin tuotetestaus, testaajalta toivotaan luonnollisesti mielummin enemmän positiivista arvostelua kuin poikkipuolista sanottavaa.

Pitääkö tuotteesta kirjoittaa aina positiiviseen sävyyn?

Luonnollisesti yritykset toivovat positiiviseen sävyyn kirjoitettuja testaustuloksia, mutta varmasti rehellinen mielipide on arvostettu. Onkin parempi kertoa puolueettomasti ja rehellisesti oma mielipiteensä testituotteesta kirjoittamassaan arvostelussa. Vaikka kirjoittaisikin hieman negatiiviseen sävyyn, sinulta ei tulla pyytämään testattavaa tuotetta takaisin ja varmasti pääset mukaan myös tuleviin testauksiin.

Arviossaan kannattaa kirjoittaa, että on saanut tuotteen testaukseen ja että kyseisellä yrityksellä ei ole mitään vaikutusta sinun arvioosi. Arvostelun on hyvä keskittyä pelkästään kyseisen tuotteen arvioon ja millaisia tuloksia sen käytössä on ilmennyt. Ei siis ole syytä vertailla sitä kilpailijoiden tuotteisiin.

Yleensä palaute kuitenkin jätetään suoraan yritykselle kirjallisesti valmiilla vastauskaavakkeella. Bloggaajat saavat runsaasti tuotteita testaukseen ja ei ehkä kannata antaa kovin negatiivista palautetta, jos kyseinen yritys lähettää tuotteita testaukseen tasaisin väliajoin. Voi olla, että tuotevirta hyytyy, mikäli palaute on vähemmän mairittelevaa yritykselle.

Voidaanko tuotetestauksilla huijata?

Netti on pullollaan uskomattoman hyvältä kuulostavia tarjouksia, kuten vaikkapa että saat uuden iPhonen kahdella eurolla. Jos jokin kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, se yleensä myös on sitä. Kyseessä saattaa nimittäin olla tilausansa.

Tilausansa on sellainen, kun ihminen klikkaa netissä jotakin tarjousta ja tuleekin samalla tilanneeksi jotain, jota ei edes tiennyt tilaavansa. Tällaisiin törmää monesti esimerkiksi Facebookissa tai jossain nettimainoksessa.

Tyypillisesti ensin pitää maksaa jokin minimaalinen kertasumma, joka johtaakin säännölliseen kuukausilaskutukseen tai tilaus on vaikea irtisanoa. Ensin tarjotaan ilmaiseksi tai erittäin halvalla kokeiluun jotakin tuotetta ja tämä johtaakin pidempiaikaiseen tai johonkin kalliimpaan tilaukseen.

Tuotetta ei voi tarkistaa ilman pakkauksen avaamista ja kun pakkaus on avattu, sillä ei ole enää peruutusoikeutta. Monesti tilaajat vain hiljaa maksavat laskun ja näin epärehellinen toiminta voi jatkua. Tietoa tilauksen jatkumisesta on vaikea löytää sivustolta, sillä se on piilotettu erittäin hyvin. Usein tällaisten tilausansojen jäljet johtavat ulkomaille.

Toluna

Tolunan tunnetuin toiminta-alue ovat maksetut kyselyt, mutta se on enemmänkin verkkoyhteisö, jonka kautta ihmiset voivat kertoa mielipiteensä. Toluna mahdollistaa rahan tienaamisen vastaamalla erilaisiin kysymyksiin. Vaikka Toluna yleensä lähettääkin kysymyksiä tuotteista, myös tuotetestaus on mahdollista. Testattavat tuotteet voivat olla vaikkapa kosmetiikkaan liittyviä, kuten meikkejä, hammastahnoja tai hygieniatuotteita. Luonnollisesti testattavat tuotteet saa pitää.

Voit ansaita pisteitä täyttämällä kyselyitä sivustolla tai sähköpostitse saamiesi kutsujen kautta. Voit ansaita lisäpisteitä äänestämällä sponsoroiduissa äänestyskyselyissä, täyttämällä Profiilikyselyitä, kutsumalla ystäviäsi liittymään Tolunaan, luomalla sisältöä ja osallistumalla Peleihimme.

5/5

Philips

Philipsin tuotetestiin osallistuminen on helppoa ja hauskaa. Testattavan tuotteen voi ostaa alennettuun hintaan Philipsin verkkokaupasta tai sen saa maksutta testityypin mukaan. Voit hakea yhteen tai useampaan tuotetestiin. Sinun pitää vain rekisteröityä testaajaksi ja vastata muutamaan kysymykseen. Mikäli sovit testaajaprofiiliin, pääset tuotetestaajaksi ja saat tuotteen kotiisi. Saatuasi tuotteen, voit testata sitä ja jakaa kokemuksesi ja rehellisen mielipiteesi. Kun arviointi on vahvistettu, voit pitää tuotteen korvauksena.

Rekisteröidy nyt

Luonno

Luonnon tuotetestaajana saat erilaisia luonnonkosmetiikan tuotteita testattavaksi. Yrityksen tavoitteena on kerätä mahdollisimman paljon erilaisia luonnonkosmetiikkatuotteiden arvosteluja, jotta kuluttajat voisivat helpommin löytää itselleen sopivat tuotteet ja välttää näin turhien ostosten tekemistä.

Ilmoittaudu testaajaksi

Foodwest

Foodwestin tuotetestissä painotetaan tuotteen aistittavien ominaisuuksien selvittämistä. Kokonaisuus ratkaisee eikä vain pelkkä hyvä maku. Kuluttajana voit testata uutuustuotteita kotikeittiössäsi ilmaiseksi. Sinulla on myös mahdollisuus voittaa lahjakortteja erilaisiin liikkeisiin ja GoGift -sivustolle.

Rekisteröidy nyt

Suomiapteekki

Tuotetestaajana pääset kokeilemaan veloituksetta tuotetta. Testauksen jälkeen saat pitää tuotteen itselläsi kunhan vastaat muutamaan kysymykseen. Kaikki tuotetestaajaksi hakeneet saavat erikoistarjouksen testattavasta tuotteesta valittiinpa hänet testaajaksi tai ei.

Rekisteröidy nyt

K-Rauta

Oletko remontoimassa tai rakentamassa? Voit hakea FXA-merkin katkaisu- ja jiirisahan sekä jiirisahajalustan testaajaksi. Arvotuksi tullut henkilö saa kokeilemansa tuotepaketin itselleen raporttia vastaan. Saat pitää tuotteen itselläsi jos toimitat K-Raudalle tekstimuotoisen raportin sekä hyvälaatuisia valokuvia ja lisäksi yhden videon testaustapahtumasta.

Hae testaajaksi

Shop somessa

Shop somessa on tarjolla erilaisia tuotteita testaukseen, kuten vaikkapa äänikirjapalveluita, kirjoja, kosmetiikkatuotteita ja elintarvikkeita.

Rekisteröidy nyt

Suosittuja artikkeleita

Sisällysluettelo

Ari-Pekka

Ari-Pekka

Ari-Pekka tässä moi! Olen Toisin.fi -sivuston ylläpitäjä ja sisältöjen tuottaja. Minua erityisesti kiinnostaa nykyajan mahdollisuudet tehdä rahaa netissä ilman, että olisin aikaan ja paikkaan sitoutunut. Tykkään rakentaa nettisivuja, sijoittaa ja opiskella uusia asioita nettiliiketoimintaan liittyen.