fbpx

Binance arvostelu ja kokemuksia

Päivitetty viimeksi: 25.2.2022

Binance screenshot

Binancen toiminta on alkanut vuonna 2017 tuolloin järjestetyn ICO:n myötä. ICO eli Initial Coin Offering tarkoittaa sitä, että kryptovaluuttaa tarjotaan vastikkeeksi rahoitukselle, jota haetaan. ICO on siis eräänlainen joukkorahoitus, jonka avulla kryptovaluuttayritykset hakevat uutta pääomaa. 

Erityisesti vuonna 2017 kryptovaluutat olivat kovassa huudossa. Tuolloin ICO:n avulla kerättiinkin uusille kryptovaluutoille sopa useiden miljardien dollareiden rahoitus. ICO-buumi, joka levisi kryptosijoittajien keskuudessa, olikin yksi tärkein syy sille, miksi kryptovaluutat kasvoivat niin räjähdysmäisesti vuosina 2017–2018. Nykyään ICO-markkinan tilalle on tullut IEO. 

Binance on suuri maailmanlaajuinen kryptovaluuttapörssi, joka on noussut nopeasti markkinoiden johtavaksi kryptovaluuttapörssiksi. Useat ovat sitä mieltä että Binance on markkinoiden paras pörssi.

Koodilla H3K96Z1Z saat 10 % alennuksen kaikista kaupankäyntikuluista!

IEO eli Initial Exchange Offering tarkoittaa kryptovaluuttapörssin kautta tapahtuvaa julkista kryptovaluuttojen liikkeellelaskua. Eli käytännössä IEO on ICO, jonka suorittaa kryptovaluuttapörssi. Järjestämällä itse oman ICO:nsa, kryptovaluuttapörssi voi hoitaa itse omien tokeniensa mahdollisille sijoittajille kauppaamisen. IEO onkin paljon hyödyllisempi kuin ICO.  

Myös sijoittajat luottavatkin siihen, että tunnetun pörssin järjestäessä omalla alustallaan IEO:n, se on paljon turvallisempi kuin mitä monet ICO:n suorittaneet projektit aikoinaan olivat. Jos IEO olisi täyttä huijausta, kyseisen kryptovaluuttapörssin maine saisi tosi ison särön pintaansa ja voisi jopa johtaa sijoittajien pakenemisen kyseisestä pörssistä. 

No enivei, tässä ICO:ssa Binance onnistui saamaan 15 miljoonaa dollaria pääomaa ja onkin sen jälkeen kasvanut lähes räjähdysmäisesti ollen tätä nykyä miljardien dollarien bisnes. 

Binancen taustalla vaikuttavat kiinalaiset

Binancen on perustanut kovan luokan kryptoammattilainen Chagpeng Zhao, joka on tänä päivänä kryptoalan yksi tunnetuimmista toimijoista. Binancea muokattiin vuosia ennen julkistamista vuonna 2017 kun kryptovaluuttahuuma oli kuumimmillaan ja kryptovaluutoista oltiin erittäin kiinnostuneita.

Useat kryptopörssit menivät täysin jumiin eivätkä voineet ottaa uusia asiakkaita. Binance kuitenkin onnistui pitämään sivustonsa toiminnassa ilman isompia ongelmia ja niinpä monet kryptosijoittajat alkoivatkin löytää tiensä juuri Binancen luo. 

Yritys on siis alun alkaen kiinalainen, mutta se siirtyi Tokioon vuonna 2017, koska tällöin oli olemassa pelko siitä, että Kiinan valtio toimisi jotenkin kryptovaluuttoja vastaan. Maaliskuussa 2018 yritys perusti toimiston Taiwaniin ja myöhemmin samana vuonna myös Maltalle, ja virallinen pääkonttori sijaitseekin nykyään siellä.

Binance kokemuksia

Rekisteröinti

Binanceen on todella helppoa ja vaivatonta avata tili. Lisäksi se on täysin maksutonta, ja myös omistamiesi kryptovaluuttojen säilyttäminen on maksutonta Binancen palvelussa. Tarvitset vain toimivan sähköpostiosoitteen, niin pääset luomaan itsellesi tilin. 

Mene sivustolle www.binance.com ja klikkaa sivun yläreunasta ”Register”. Lisää kaikki pyydetyt tiedot, eli sähköpostiosoite, haluamasi salasana ja sen vahvistus. Seuraavaksi liu’uta palapelin palanen oikeaan kohtaan käyttäen slideria. Jos olet liittymässä saamasi refferal koodin kautta, anna tässä kohtaa myös kyseinen koodi. Seuraavaksi syötä sähköpostiisi lähetty kuusinumeroinen vahvistuskoodi.

Binance on suuri maailmanlaajuinen kryptovaluuttapörssi, joka on noussut nopeasti markkinoiden johtavaksi kryptovaluuttapörssiksi. Useat ovat sitä mieltä että Binance on markkinoiden paras pörssi.

Koodilla H3K96Z1Z saat 10 % alennuksen kaikista kaupankäyntikuluista!

Ta daa! Näin sinulla on Binancessa tili ja voit siirtää tilillesi joko euroja tai jotain kryptovaluuttaa, kuten Bitcoinia ja Ethereumia. Voit siis välittömästi tallettaa kryptovaluuttoja ja nostaa rajatun määrän kryptovaluuttaa, mutta jos haluat tallettaa euroja tai hakea korttia sinun on tunnistauduttava.

Koska Binance on niin suosittu, uuden käyttäjän rekisteröityminen voi joskus viedä muutaman päivän ja Binance on joutunut jopa toisinaan pitämään suunniteltuja taukoja uusien käyttäjien rekisteröimiselle. Binancella tiedottaminen toimii todella hyvin ja sivustolla ilmoitetaan teknisistä ongelmista välittömästi sekä uutisia kerrotaan ahkerasti myös sosiaalisessa mediassa.

Henkilöllisyyden varmentaminen Binancella (KYC)

On mahdollista käydä kauppaa Binancen alustalla ilman henkilöllisyyden vahvistamistakin tiettyyn rajaan asti, mutta kannattaa kuitenkin tehdä se. Eli KYC-prosessi viedään päätökseen lataamalla kuva virallisesta henkilöllisyystodistuksesta tai passista. Klikkaa tämän jälkeen ”Complete” ja niin olet suorittanut tunnistautumisen onnistuneesti. 

Binancella on käytössä myös Google Authenticator sovelluksen kaksivaiheinen 2FA autentikointi. Jos siirrät alle 2 BTC yhden päivän aikana, sinun ei tarvitse todistaa henkilöllisyyttäsi. Tätä suuremmissa siirroissa vaaditaan lisäksi henkilöllisyyden vahvistus, eli nimi, kotimaa, sukupuoli, virallinen henkilötodistus ja selfie sen kanssa.  

KYC

Kannattaa siis ottaa käyttöön myös Google Authenticator, joka luo vaihtuvan numerosarjan, jolla voit vahvistaa tiettyjä toimintoja Binancessa. Jos joku saisikin haltuunsa salasanasi niin he tarvitsevat vielä sen lisäksi puhelimesikin, jotta saisivat tuon vaihtuvan numeron.

Talletus Binancelle onnistuu euroilla, voit käyttää pankkisiirtoa tai luottokorttia

Ostettuasi bitcoinit valitsemastasi pörssistä, voit siirtää ne Binancen tilillesi ja hankkia haluamaasi kryptovaluuttaa Binancen suuresta valikoimasta. Talletusprosessi on erittäin helppo ja nopea, siihen ei kulu paljoa aikaa eikä vaivaa. Voit toki ostaa joitain kryptovaluuttoja myös luottokortillasi, mutta koska minimikulut ovat korkea ja valikoima hyvin rajoitettu, tämä vaihtoehto ei ole kovin suositeltu. 

Kryptovaluutan helppo ostaminen ja myyminen

Binance ei välttämättä ole kaikkein helpoin alusta käyttää, mutta kunhan siihen pääsee sisälle, siellä oppii varsin nopeasti navigoimaan. Ostaminen ja myyminen on Binancella helppoa. Binancella siirrot, ostot ja myynnit toimivat siis varmasti ilman ongelmia ja viiveitä. Heidän servereitään myös päivitetään ja lisätään koko ajan kun uusia tilejä avataan. Rahansiirto ja kryptovaluuttojen ostaminen Binancessa käy tosi näppärästi.  

Kryptovaluuttojen talletus Binanceen

Voit siirtää Spot Wallettiin rahaa tavallisella tilisiirrolla eli SEPA-maksulla sekä kortilla. Käytettäessä korttia siihen tulee vähän lisämaksua, mutta tilisiirto ei maksa mitään ja on myös nopea. Rahat siirtyvät yleensä samana päivänä, kunhan teet siirron ennen puoltapäivää. Siirto voi mennä myös seuraavaan päivään. HUOM! Tällä hetkellä SEPA-tilisiirto ei ole käytössä Euroopassa

Kryptovaluuttojen kotiutus Binancelta

Jos talletus Binancelle on helppoa kuin heinänteko, on sitä myös talletuskin. Valitse vain se kryptovaluutta, jota haluat kotiuttaa ja näppäile kryptovaluuttaosoite kotiutusta varten. Ennen kuin varat lähetetään, Binance kysyy sinulta vielä 2FA-koodin ja saat myös erillisen sähköpostivahvistuksen.

Yleensä Binancen käsittelyajat ovat todella nopeat ja kotiuttamasi valuutta siirtyy erittäin vikkelästi haluamaasi osoitteeseen. Se, kuinka kauan transaktio kestää, riippuu täysin siitä, mitä kryptovaluuttaa olet siirtämässä. Binance kotiutus on siis ihan yhtä helppoa kuin heinänteko.

Kaupankäyntikulut Binancella

Binancen pörssissä mahdollista sijoittaa kryptovaluuttoihin fiat-valuutalla ja käydä kauppaa vaikka ei omistaisikaan yhtään BNB:tä. Pörssi kuitenkin tarjoaa alennusta kaupankäyntikuluihin, jos asiakas käyttää tai hänellä on omistuksessaan Binance Coinia. Vaikka varojen tallettaminen Binancelle onkin ilmaista, pörssi veloittaa treidattaessa kryptovaluuttoja tai -johdannaisia erillisen kaupankäyntipalkkion.

Mikäli sijoittaja ei omista BNB:tä, Binance kulut ovat 0,1 %. Jos sinulla on lompakossa Binance Coinia ja käytät sitä kaupankäyntipalkkioiden maksamiseen, kaupankäyntipalkkio on 0,075 %, eli saat alennusta 25 %. Palkkio myös laskee portaittain, eli mitä enemmän Binancen kautta teet kauppaa, sitä pienemmät kulut. Paitsi kaupankäyntipalkkio, transaktioista vähennetään myös lohkoketjumaksu, kuten kaikista muistakin kryptovaluuttatransaktioista.

Lisäksi Binance tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden tallettaa kryptovarallisuutensa Trust Wallet:iin. Trust Wallet on kolmannen osapuolen tarjoama lompakkopalvelu, joka tekee yhteistyötä Binancen kanssa. Trust Walletin kautta käyttäjä voi seurata kryptojen hintoja, suorittaa kryptovaluutanvaihtoja ja luonnollisesti säilyttää siellä turvallisesti kryptovaluuttansa sekä NFT:t.

Lompakkopalvelu toimii Binance Smart Chainilla, joten lompakon käyttäminen vaatii, että omistaa ja käyttää BNB:tä. Trust Wallet ei veloita palvelun käyttämisestä ylimääräisiä lompakkomaksuja. Palvelun käyttämisestä ainoat kustannukset ovat Binance Smart Chainin transaktiokustannukset, jotka ovat noin 0,01–0,03 dollaria.

Onko Binance turvallinen?

Monet kryptosijoittajat ovat sitä mieltä, että Binance on markkinoiden paras pörssi. Binance tarjoaakin asiakkailleen yhden markkinoiden laajimmista kryptovaluuttavalikoimista. Binancesta on paljon positiivisia kokemuksia eikä yksikään heidän asiakkaansa ole vielä menettänyt rahojaan.

Binance on myös todella helppokäyttöinen ja niin talletukset kuin nostotkin sujuvat palvelussa vaivattomasti. Binancella ei ole ollut mitään isompia teknisiä ongelmia, ja heidän tekninen tukensa vastaa myös kysymyksiin todella nopeasti. Binancen käyttäjien varat ovatkin pysyneet hakkereiden hyökkäysten ulottumattomissa. 

Binance on suuri maailmanlaajuinen kryptovaluuttapörssi, joka on noussut nopeasti markkinoiden johtavaksi kryptovaluuttapörssiksi. Useat ovat sitä mieltä että Binance on markkinoiden paras pörssi.

Koodilla H3K96Z1Z saat 10 % alennuksen kaikista kaupankäyntikuluista!

Mikä on Binance Launchpad?

Launchpad on Binancen kehittämä IEO-alusta. Kuten jo yllä selitimme, IEO tarkoittaa kryptovaluuttojen julkista liikkeellelaskua kryptovaluuttapörssin kautta. Tällainen tunnetuin IEO, joka on suoritettu Binancen Launchpadilla, olivuonna 2019 tapahtunut BitTorrentin IEO.  

Sijoittajien keskuudessa Binancen Launchpad ja siinä suoritettavat IEO:t ovat saavuttaneet paljon suosiota. Koska osallistujia on ollut niin paljon, Binance on muuttanut Launchpadinsa eräänlaiseksi lottoarvonnaksi. Jokainen, joka omistaa yli 100 Binance Coinia, voi osallistua arvontaan, jossa on palkintona osallistumisoikeus Launchpadilla suoritettavan IEO:n tokeneiden hankintaan.

Mitä enemmän BNB-tokeneita omistat, sitä enemmän saat lottokuponkeja arvontaan. 100 BNB-tokenia on nykyään melkoisen tyyris hankinta, eikä piensijoittajilla ole minkäänlaisia mahdollisuuksia saada niin paljoa BNB-tokeneita omaan salkkuunsa. Binancen IEO-arvontoja onkin moitittu siitä, että ne syrjivät piensijoittajia.

Binancen Launchpad on toki toteutettu teknisesti erittäin hyvin, se on selkeä ja sitä on helppo käyttää, eikä siinä ole ollut isompia teknisiä ongelmia. Launchpadilla järjestetyt IEO:t ovat saaneet paljon kiitosta niin sijoittajilta kuin kryptovaluuttoja sen kautta liikkeelle laskevilta projekteiltakin.

Binance tarjoaakin näin käyttäjilleen mahdollisuuden käynnistää kryptopohjaisia projekteja alustalla ja käyttäjät voivatkin arvioida vaikkapa projektin tiedot, aikajanan, whitepaperit ja koko etenemissuunnitelman. Tämä on ainutlaatuinen ominaisuus ja todella hyvä mahdollisuus saada vaikka omiin kryptoprojekteihisi ulkopuolista näkökulmaa laajemmalta yleisöltä.

Binance tukee fiat-rahansiirtoa

KYC-prosessin suorittaneet varmennetut asiakkaat voivat suorittaa kotiutuksia monipuolisesti niin kryptolompakkoihin kuin erilaisille pankkitileillekin. Lisäbonarina KYC-prosessin suorittamisen jälkeen nostorajoitukset ovat huomattavasti ei-varmennettuja asiakkaita korkeammat. Suositeltavaa onkin siis ehdottomasti jokaiselle enemmän kryptokauppaa käyvälle asiakkaalle suorittaa tuo suhteellisen helppo KYC-prosessi.

Binancella niin rahan siirtäminen kuin kryptovaluuttojen ostaminenkin onnistuu helposti ja näppärästi. Binance tukee pankkikorteilla ja tilin varoilla tehtyjen ostojen pikamaksuyhdyskäytävää, jolloin kauppaa on mahdollista käydä yli 15 kryptovaluutalla.

Futuurit, staking ja säästöpalvelu

Binance on nykyään paljon monipuolisempi kuin ihan vaan pelkkä kryptovaluutanvaihtoalusta. Viime vuosina onkin tehty paljon kehitystyötä, ja tämän tuloksena ovat tulleet sellaiset palvelut kuin futuurit, Binance staking, launchpad, Binance smartchain sekä erilaiset säästöpalvelut.

Binance kortti

Binance Visa Debit kortilla voi käyttää fiat valuuttaa sekä kryptoja Binancen korttitililtä. Kyseessä on prepaid debit kortti ja tilisiirrot kortin ja pörssin välillä sujuu helposti, jopa automaattisesti. Binancen kortti nojaa kryptokorttiyhtiö Swipen teknologiaan.

BNB tokenia ei tarvitse lukita vaan voit sen pitää vaikka Spot walletissa, futures walletissa, Binance Earnissa ja Launchpoolissa. Tai sitten näiden yhdistelmässä, jolloin ne lasketaan yhteen.

Crypto.comin kortista saa parempia etuja kuin Binance kortista. Mutta silti kortti on ilmainen ja ostoksista saa cashbackin BNB tokenina. Kortti on helppo tilata kunhan on tehnyt tunnistautumisen ja se on hyväksytty. Kortin voi tilata kohdasta Finance – Binance Visa Card.

Korttiin voi ladata fiat valuuttaa, kuten vaikkapa euroja. Tai sitten muutamia kryptovaluuttoja, kuten BTC, SXP, ETH, BUSD ja BNB. Nämä muunnetaan fiat valuutaksi niitä käytettäessä.

Siirto kortille tapahtuu Binance pörssin Spot walletista. Spot walletiin on mahdollista siirtää rahaa joko tilisiirrolla tai kortilta. Tilisiirto on veloitukseton mutta kortin käytöstä aiheutuu pieni lisämaksu.

Binance kortissa ei oikeastaan ole cashback rajoituksia. Crypto.comin kortti on kyllä helppokäyttöisempi mutta kyllä Binancen korttikin on ihan toimiva.

Binance on suuri maailmanlaajuinen kryptovaluuttapörssi, joka on noussut nopeasti markkinoiden johtavaksi kryptovaluuttapörssiksi. Useat ovat sitä mieltä että Binance on markkinoiden paras pörssi.

Koodilla H3K96Z1Z saat 10 % alennuksen kaikista kaupankäyntikuluista!

Välittömästi julkaisun jälkeen yksi suosituimmista palveluista ovat ollut futuurit. Nämä sijoitustuotteet eivät ole kuitenkaan tarkoitettu täysin aloittelijoille, vaan niitä suositellaan ainoastaan ammattisijoittajille, joten ilman tarkkoja taustatutkimuksia ei kannata lähteä näitä kokeilemaan. Käytännössä futuurit käytännössä mahdollistavat jopa yli satakertaisen vivun käytön, mutta myös riskit ovat näissä erittäin suuret ja kannattaakin pysyä näiden kanssa valppaana. 

Paljon turvallisempi juttu kuin futuurit onkin Binance Earn, jonka ansiosta käyttäjällä on mahdollista lainata kryptovaluuttaa markkinoille korkoa vastaan. Voit valita sijoituskohteeksi joko Flexible– tai Fixed terms, käyttötarpeesi mukaan. Flexible terms ohjelma maksaa pienempiä korkoja, johtuen siitä, että sinulla pysy mahdollisuus siirtää varat koska tahansa takaisin tilillesi, laina-ajan puitteissa tietenkin.

Pidempiaikaisiin korkotuottoihin parempi ohjelma on Fixed terms. Voit lainata kryptovaluuttasi ennalta määritetyksi laina-ajaksi markkinoille ja näin vastaanottaja maksaa saamastaan lainasta parempaa korkoa, koska hänen on mahdollista käyttää kyseistä valuuttaa vaikka velkavivutukseen pidemmäksi aikaa ilman että pitää huolehtia sopimuksen terminoinnista.

Sitten on vielä olemassa DeFi Staking, joka tarjoaa korkeimmat korot lähes jokaisessa markkinatilanteessa. Jos pystyt vaikkapa sitouttamaan kryptovaluuttasi steikkausohjelmaan pitkäksi aikaa, sinulle maksetaan jopa 20 % vuosikorkoa useille tunnetuille kryptovaluutoille. Pitkässä juoksussa voit siis hyötyä korkoa korolle-ilmiöstä myös Binancen kautta ja sen maksamat vuosituotot pesevätkin mennen tullen useat perinteiset pankit.

Mitä valuuttoja Binance tukee?

Binancen pörssissä on suuri valikoima valuuttoja ja Binance onkin tosi tarkka millaisia tuotteita se välittää, koska ei halua menettää mainettaan epämääräisten kryptovaluuttojen myötä. Koska Binance on niin varmatoiminen sekä turvallinen ja heillä on sivustollaan monen kielen tuki, käyttökokemus on varsin miellyttävä ja luotettava. 

Binance tukee lähes kaikkia suosituimpia kryptovaluuttoja ja niitä löytyykin alustan listoilla yli 200. Tällaisia ovat esimerkiksi Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Binance Coin, (BNB), Ripple (XRP), Litecoin (LTC), Chainlink (LINK), Cosmos (ATOM), Tether (USDT), Basic Attention Token (BAT), Binance USD (BUSD), Bitcoin Cash (BCH), Stellar Lumens (XLM), EOS (EOS), TrueUSD (TUSD) ja Nano (NANO)

Kaiken muun hyvän lisäksi Binance on pystynyt tuomaan myös joitakin alt-coineja ihan tavallisenkin sijoittajan saataville.

Binance futuurit

Binance tarjoaa futuurisopimuksia, joilla voidaan käydä kauppaa Bitcoin-marginaalisilla sopimuksilla, ja tämä mahdollistaa heille Bitcoinin ansaitsemisen, kun sijoittajien futuuripositionsa tuottaa voittoa.

Eli kryptovaluuttoja ostetaan ja myydään tiettyyn hintaan jossain tulevaisuuden vaiheessa. Se, joka ostaa sopimuksen, sitoutuu ostamaan omaisuuden kun sopimus päättyy. Myyjän puolestaan on luovutettava sopimus ostajalle.

Binancen sopimuksille ei ole asetettu päättymis- ja toimituspäivää, joten ne eroavat hiukan perinteisistä futuureista. Sijoittaja voi muuttaa ne rahaksi koska tahansa ja ne on ankkuroitu spot-indeksihintaan. Eli sijoittajalla ei ole mitään velvollisuutta myydä tai ostaa omaisuuserää kun sovittu päivä tulee. Päin vastoin, sijoittaja voi sulkea asemansa koska tahansa.

Binance futures aloittaminen on helppoa. Rekisteröidy luomalla Binance Futures -alustalla ilmainen tili. Tallenna sitten alustalle sopiva USDT-määrä Lompakkoon. Tämän löydät oikeasta yläkulmasta, valitse Spot-lompakko ja sitten Maksu. Valikosta valitset USDT-salausvaluutan ja varat voi lähettää luotuun osoitteeseen.

USDT on mahdollista ostaa myös suoraan Binancelta maksu- tai luottokortilla. Tämän voi suorittaa siirtymällä välilehdelle Osta kryptovaluuttoja. Sitten vain valikosta valitsemalla USDT, syötä summa ja vahvista toiminto napauttamalla Osta USDT. Mikäli Spot Walletissa on jo riittävästi YSDT:tä, voit siirtää sen Binance Futures-tilillesi klikkaamalla Lompakko, sieltä Futuurisalkku ja Siirtää.

Usein kysytyt kysymykset

Onko Binance turvallinen?

Ainakaan Binancen asiakkaat eivät ole milloinkaan menettäneet kryptojaan hakkeroinnin takia. Eli yritys on suoriutunut hyvin kaikista vaaratilanteista.

Mikä on Binance Coin?

Binance Coin eli BNB on Binancen itsensä kehittämä kryptovaluutta. Voit käydä alustalla monipuolisesti kauppaa BNB-tokeneilla ja saat alennettua kaupankäyntikulut kun staketat BNB-tokeneita.

Millaiset kulut Binancella on?

Saat treidauspalkkioista alennusta 25 % kun maksat ne Binance Coinilla. Ja mitä enemmän treidaat, sitä pienemmät kulut. Alimmillaan treidauskulut ovat vain 0,1 %.

Binance on suuri maailmanlaajuinen kryptovaluuttapörssi, joka on noussut nopeasti markkinoiden johtavaksi kryptovaluuttapörssiksi. Useat ovat sitä mieltä että Binance on markkinoiden paras pörssi.

Koodilla H3K96Z1Z saat 10 % alennuksen kaikista kaupankäyntikuluista!

Ari-Pekka

Ari-Pekka

Ari-Pekka tässä moi! Olen Toisin.fi -sivuston ylläpitäjä ja sisältöjen tuottaja. Minua erityisesti kiinnostaa nykyajan mahdollisuudet tehdä rahaa netissä ilman, että olisin aikaan ja paikkaan sitoutunut. Tykkään rakentaa nettisivuja, sijoittaa ja opiskella uusia asioita nettiliiketoimintaan liittyen.

Suosittuja artikkeleita