fbpx

eToro – kokemuksia sijoitusalustasta 2023

Päivitetty viimeksi: 23.1.2023

eToro kokemuksia

Sijoittamisen aloittaminen on jännittävää. Etenkin sijoittamisen alkuvaiheessa on tärkeää, että käytetty kaupankäyntialusta on luotettava. Monilla edelleen pankin sijoituspalvelut ovat ainoa kohde, niiden huono puoli vain on melko rajallinen sijoitus- ja palveluvalikoima.

Onneksi nykyään on netissä hyviä kaupankäyntipalveluita, joista valita. Eräs maailman suurimmista ja myös suosituimmista palveluista on eToro. Tämän alustan tuotevalikoimaan kuuluu kotimaisten sekä ulkomaisten osakkeiden lisäksi myös kryptovaluutat sekä indeksirahastot. Tässä artikkelissa käymme läpi eToro kokemuksia.

eToro on ainutlaatuinen alusta, joka tarjoaa sijoittajille mahdollisuuden sijoittaa moniin eri omaisuusluokkiin, kuten osakkeisiin ja joukkovelkakirjoihin sekä valuuttapareihin.

eToro on erinomainen paikka aloittaa sijoittaminen ensikertalaiselle sijoittajalle. Se on helppoa, turvallista ja hauskaa!

eToro – mikä se on?

eToro on vuonna 2007 perustettu sijoitusalusta, joka tarjoaa valtavan valikoiman erilaisia omaisuusluokkia. eToro kasvattaakin koko ajan suosiotaan haastaen muut sijoituspalvelut.

eToro kokemuksia laajoista sijoitusmahdollisuuksista edustaa mm. osakkeet, CFD:t, kryptovaluutat, ETF:t sekä hyödykkeet. Alustalla voi ostaa ja myydä osakkeita täysin ilman välityspalkkioita tai muita hallinnointikuluja. Lisäksi eTorolla on näppärä ominaisuus, jolla voi kopioida menestyneiden sijoittajien salkun tai vaivattomasti seurata jotain tiettyä sijoitusstrategiaa. eTorolla on yli 15 miljoonaa käyttäjää. eToron pääkonttori on Limassolissa Kyproksella, tämän lisäksi yrityksellä on pääkonttorit myös Lontoossa sekä Tel Avivissa.

Kannattaako eTorossa sijoittaa?

eToro näppärä sijoitusalusta, jota on todella helppo käyttää. Se onkin erinomainen sijoittamisen aloituspaikka ensikertalaiselle. Niin nettisivustolla kuin sovelluksellakin on helppoa hallita omia sijoituksiaan ja löytää tietoa. eTorossa on todella hyvät työkalut erilaisten sijoitusvaihtoehtojen analysointiin. Myös selkeät kaaviot sekä sijoitusten perustiedot auttavat sopivien sijoituskohteiden löytämisessä. eToron valikoima on todella runsas ja se onkin kattavien kauppapaikkojen kärkisijoilla. CopyPortfolion ansiosta voi kopioida muiden sijoittajien tekemät kaupat.

Miten eTorossa toimitaan?

eToron sivustoa on helppo käyttää, sillä sivut on saatavilla myös suomenkielisenä. eToro Suomi onkin erittäin tervetullut niiden sijoittajien keskuudessa, joilla englanti ei ole vahvin kieli. eToro onkin aloittelijalle hyvä vaihtoehto.

Jotta voit tehdä kauppaa eTorossa, sinun pitää luoda itsellesi tili ja talletettava sinne rahaa. Onneksi tämäkin on helppo homma ja lisäksi rahansiirrot ovat maksuttomia. Klikkaa vain Rekisteröidy -nappulaa ja täytä avautuva kirjautumislomake. Tilin voi luoda myös Facebook- tai Google-tilin kautta.

eToro haluaa tämän jälkeen vielä vahvistaa henkilöllisyytesi ja kun olet tehnyt talletuksen tilillesi joko luottokortilla, pankkisiirtona, Skrillin, Netellerin tai PayPalin kautta, voit alkaa sijoittamaan. Tallettamisesta ei veloiteta kuluja. Minimitalletus on 50 dollaria.

Palvelussa voi myös harjoitella treidaamista ilman tappioriskiä virtuaalisen salkun eli demo-tilin kautta. eToro on erinomainen alusta sijoittajalle, joka etsii osakekaupankäyntiä ilman megalomaanisia välityspalkkioita. eToro tarjoaakin kilpailukykyisiä välityspalkkioita, helppokäyttöisen mobiilisovelluksen, laajan valikoiman treidattavia kohteita sekä mainiot copy- ja social trading-ominaisuudet.

eToro olikin eräs ensimmäisiä social trading -ominaisuuden tarjoavista välittäjistä. Kyseessä on sosiaaliseen mediaan verrattavissa oleva virtuaalinen ympäristö, jossa treidaajat voivat keskustella ja seurata toisiaan. Social trading-ympäristössä on mahdollista seurata, miten toisten treidaajien salkut pärjäävät ja millaisilla instrumenteilla he kauppaa käyvät.

eToro kulut

eTorossa on parasta, että osakkeita voi ostaa ilman välityspalkkiota. Tämä on hyvä uutinen niille, jotka haluavat sijoittaa ulkomaisiin osakkeisiin. Tarjolla on tuttuja yrityksiä, joiden osakkeiden kanssa on mahdollista kääriä hyvät tuotot pienessäkin ajassa.

Kryptovaluutoihin sijoittaessa sen sijaan tulee maksaa ns. spread kaupankäynnissä. Tämä tapahtuu niin, että ostaessa maksetaan hiukan ylimääräistä, mutta vastaavasti myydessä hinta on vähän pienempi. Vaikka eTorolla onkin tällainen käytäntö, se on silti moniin muihin alustoihin verrattuna edullisin.

eToro on ainutlaatuinen alusta, joka tarjoaa sijoittajille mahdollisuuden sijoittaa moniin eri omaisuusluokkiin, kuten osakkeisiin ja joukkovelkakirjoihin sekä valuuttapareihin.

eToro on erinomainen paikka aloittaa sijoittaminen ensikertalaiselle sijoittajalle. Se on helppoa, turvallista ja hauskaa!

eToro kokemuksia turvallisuudesta

eToron turvallisuus

Sijoititpa mihin alustaan tahansa, sinulla on aina riski menettää rahasi. eTorolla on valikoimassa paljon erilaisia sijoituskohteita ja sillä on myös hyviä etuja. Myös turvallisuuteen on panostettu laajalti.

eToro on siis turvallinen alusta, sillä sen toimintaa valvotaan viranomaisten toimesta niissä maissa, joista löytyy eToron pääkonttori. Jos verrataan eToro vs. Nordnet turvallisuusasioihin liittyen, on aivan yhtä turvallista sijoittaa eToroon.

Lue lisää Nordnetista täältä.

Koska eToron pääkonttori on Kyproksella, se on Kyproksen lain ja valvonnan alainen ja näin ollen myös EU:n lainsäädännön alainen. Kyproksen arvopaperimarkkinakomissio CySEC on Kyproksen valtion finanssiviranomainen. Koska eToro kuuluu EU: n sijoittajasuojasääntöjen piiriin, sinulle ilmoitetaan mahdollisista riskeistä. Alusta onkin säännelty tiukempien valvojien toimesta, ja Isossa-Britanniassa se on FCA:n haukkana valvovan valvovan silmän alla.

Lisäksi sijoittajien varat ovat erillisellä pankkitilillä erillään eToron varoista. Tämä on tärkeää, sillä eToron talousvaikeuksista huolimatta sijoittajien varat ovat turvassa vaikka eToro menisi konkurssiin. Mikäli konkurssi tapahtuisi, Kyproksen sijoittajien korvausrahasto kattaa sijoittajien sijoitukset aina 20 000 euroon asti.

eToro kustannukset

eToron eräs suurin etu on kuluton osakkeiden ostaminen ja myyminen. Kulullisia toimenpiteitä ovat valuutanvaihto tilisiirrolla, ETF kaupankäyntipalkkiossa sekä kryptovaluutoissa, nostopalkkiot ja valuutanvaihdot nostojen yhteydessä. eToro hinnasto onkin siis varsin maltillinen.

eToron veloittamat kaupankäyntipalkkiot ovat silti alan halvimmasta päästä. Osakeindekseistä veloitetaan S&P500-CFD:n spreadi, eli palkkio on 0,75 indeksipistettä. Kryptoissa spreadit ovat 0,75 ja 4,5 % välillä. Ostaessasi kryptovaluuttaa, saat sen omistukseesi, eli kyse siis ei ole mistään paperikryptosta. Valuuttakaupan tekemisestä eToro veloittaa 3 prosenttipisteen palkkion.

eToro sovellus

eToro sovellus

Kummassakin käyttötavassa, niin selainpohjaisessa kuin mobiilisovelluksessa sisäänkirjautuminen tapahtuu kaksivaiheisesti. Tämä tuo tarvittavaa ja parantavaa turvallisuutta käyttäjälle. Sovelluksen hakutoiminnot tarjoavat erilaisia ehdotuksia ja mahdollistavat kaikkien tuotteiden näppärän selaamisen mobiilisovelluksessa. Uutisfeedissä on nähtävillä sosiaalisen treidaamisen parhaat puolet. Sovellukseen sisältyy myös reaaliaikaiset hintatiedot. Myös hintahälytykset voidaan lähettää push-ilmoitusten kautta.

eToro on ainutlaatuinen alusta, joka tarjoaa sijoittajille mahdollisuuden sijoittaa moniin eri omaisuusluokkiin, kuten osakkeisiin ja joukkovelkakirjoihin sekä valuuttapareihin.

eToro on erinomainen paikka aloittaa sijoittaminen ensikertalaiselle sijoittajalle. Se on helppoa, turvallista ja hauskaa!

Valtava osakevalikoima – kustannustehokkaasti

Osakkeiden ostaminen eTorosta on helppoa ja näppärää. Osakkeita on tarjolla useasta eri kohteesta aina Helsingin pörssistä Yhdysvaltoihin sekä Euroopan pörsseihin.

Mikä parasta, amerikkalaisten osakkeiden ostaminen eTorosta on myös täysin ilmaista. Nordnetissä taas välityspalkkio jenkkiosakkeille on aina vähintään 15 euroa. Eli kustannussäästö on huomattava. Tarjolla on kansainvälisiä tunnettuja brändejä sekä laaja valikoima kotimaisia osakkeita. Kannattaakin vakavissaan harkita osakesijoittamista nimenomaan eToron kautta, sillä se peittoaa pankin jäykät toiminnat mennen tullen.

EToron osakelistoilla onkin runsaasti osakkeita ympäri maailman alkaen halutuimmista osakkeista. Suomesta tarjolla on mm. KONEen sekä Fortumin osakkeita, naapurimaastamme tarjolla on Telian ja Ericssonin osakkeita ja jenkkilästä Applen ja Amazonin kaltaisia isoja nimiä. Näiden lisäksi tarjolla on runsaasti muita vaihtoehtoja.

eTorolla osakkeita ei tarvitse ostaa kokonaisia, vaan voi ostaa vaikka vain osakkeiden osiakin. Sijoittajan riskien hallintaa sekä salkun allokointia helpottaa suuresti se, että eToro ystävällisesti kertoo ostohetkellä, kuinka paljon sijoitus on salkun pääomasta prosentteina. eToro on siis varsin kustannustehokas alusta nimenomaan ilman kuluja tapahtuvan kansainvälisten osakkeiden kaupankäynnin.

Osakkeiden ostaminen on hiukan erilaista, kuin mihin on totuttu kotimaisilla alustoilla. Kaupankäyntivaluuttana on dollari ja ostaminen on todella suoraviivaista. Osake ostetaan klikkaamalla vain osakkeen kohdalla Käy kauppaa -nappulaa.

Ostohinta näkyy laatikossa ja hinta päivittyy reaaliaikaisesti. Sitten vain syötetään haluttu sijoitussumma tai kappalemäärä ja se on siinä. Todella helppoa. eTorosta löytyykin yli 600 osaketta Yhdysvaltain NYSE- ja NASDAQ-pörsseistä. Kaikkia suomalaisia osakkeita eToron palvelusta ei valitettavasti löydy.

eToron suurimpana etuna on siis ehdottomasti kuluton osakkeiden ostaminen ja myyminen kaikille osakkeille ilman vipuvaikutusta. Tämän ansiosta säästöt ovat huomattavat verrattuna moniin muihin osakevälittäjiin, joilla palkkio on usein 3–15 euroa kaikista ostoista ja myynneistä.

eToro kokemuksia kryptovaluutoista

Kryptovaluuttoihin sijoittaminen eTorossa

Kryptovaluuttoihin sijoittaminen voi olla hiukan vaikeaa, mutta eipä ole eTorolla. Nimittäin kryptojen ostaminen on yhtä helppoa kuin heinänteko. Lisäksi valikoimaa löytyy runsaasti. Mukana valikoimassa ovat luonnollisesti tunnetuimmat kryptovaluutat, kuten Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ripple, Cardano, Dogecoin, Aave sekä Litecoin. Jos jonkin neuvon voisi antaa aloittelijalle, niin se olisi että osta bitcoineja.

Kryptojen myymisestä veloitetaan spreadi eli osto- ja myyntihinnan erotus. Kryptojen kohdalla spread on alkaen 0,75 %. Varsinaisia ostokuluja ei siis kryptovaluuttojenkaan kohdalla ole. eToro onkin koko ajan panostanut erittäin laajaan kryptovaluuttavalikoimaan. Lisäksi uusia kryptoja lisätään eToron valikoimaan koko ajan. Yhä useammat henkilöt haluavat sijoittaa nimenomaan kryptovaluuttoihin, joten eToron kannattaakin erottua edukseen.

Kilpailijoina kryptovaluuttoja myyvinä alustoina ovat mm. Binance sekä kotimainen Coinmotion.

eToron alusta on rakennettu nimenomaan kestämään suuret käyttäjämäärät kerralla, sillä tähän on huolella panostettu. Kryptosijoittajien turvallisuusasiat ovatkin hyvissä käsissä. Lisäksi eToro tarjoaa käyttäjilleen omaa eToro walletia, johon voi ostamansa kryptovaluutat tallettaa. Näin ne ovat paljon paremmassa turvassa kuin jos ne jättäisi sijoitusalustalle.

eToro verotus

Verottajalle tulee ihan itse ilmoittaa myyntivoitot tai -tappiot. Mahdolliset tappiot voi vähentää muista luovutusvoitoista tai pääomatuloista. Tiedot voitoista ja tappioista saa eToron tilinpäätössivulta, joka löytyy oman profiilin kautta. Osingoista on peritty lähdevero. Osakkeiden myyntivoitot voi ilmoittaa veroilmoituksen kohdassa Osakkeiden myyntivoitot. Copy portfoliot, kryptovaluutat sekä muut vastaavat voitot ilmoitetaan kohdassa Muu varallisuus. Salkkuraportin saa näppärästi ladattua eTorosta klikkaamalla Portfolio => History => Account statement. Raportin voi ladata juuri haluamalleen ajalle.

ETF ilman ostopalkkiota

eToron laajasta valikoimasta voi ostaa myös ETF:ää eli pörssinoteerattuja rahastoja. Aivan kuten osakkeidenkin kohdalla, rahastojen ja ETF:n kulut ovat ilmaiset. ETF eli Exchange Trade Fund on pörssissä noteerattuja rahasto, joka tunnetaan myös nimellä kohde-etuus. Sijoituskohteena ETF:t eivät ole täysin itsenäisiä sijoituskohteita, vaan ne seuraavat jotain tiettyä suurempaa indeksiä markkinoilla, olipa kyseessä sitten jokin hyödyke tai kokonainen markkinasektori. Sijoittaessasi eTorossa ETF:ään, mitään maksuja sinulta ei veloiteta. eTorolla kaupankäynnistä ETF:llä veloitetaan tämän sijaan välityspalkkio.

eTorolla suosittuja ETF-rahastoja ovat mm. Vanguard S&P 500 ETF (VOO), Vanguard Total Stock Market ETF (VTI), Vanguard Small-Cap ETF (VB) sekä Invesco QQQ Trust (QQQ). Ihan vain muutamia mainitaksemme, valikoimaa kyllä riittää enemmänkin.

Suositut indeksirahastot saatavilla

eToron indeksirahastoista tunnetuin on varmasti SP500, jonka nimeen vannoo ainakin suuresti esimerkiksi supersijoittaja Warren Buffet. Hänen mielestään SP500-indeksi on yksi parhaista sijoituspäätöksistä, mitä kukaan voi koskaan tehdä. Indeksirahastot ovatkin erinomainen sijoituskohde erityisesti jos etsii itselleen jotakin pitkäaikaista sijoituskohdetta, jonka eteen ei tarvitse nähdä paljoa vaivaa.

SP500 ei kuitenkaan ole eToron ainoa saatavilla oleva indeksirahasto, vaan heillä on tarjolla myös vaikkapa NSDQ100. Tämä indeksirahasto onkin todella suosittu indeksisijoittajien keskuudessa. Indeksikaupankäynti on vähän samanlaista kuin CFD-kaupankäynti. Eli tästä toiminnosta veloitetaan maksu. Indeksirahastot ovatkin isomman kuvan sijoituksia, koska niiden tuotto perustuu siihen, millainen talouden kokonaiskuva on. Jos sinulla on ainoastaan SP500-indeksiä salkussasi ja Yhdysvaltain talous sukeltaa, sinun sijoituksesi sukeltavat myös.

Valuuttasijoittaminen ja vipuvaikutus

Valuuttakauppaa tehdessä ostat jollakin valuutalla jotain toista valuuttaa. Valuuttakaupan toimintaperiaate ei siis ole samanlaista kuin osakekaupan kohdalla. Vaihtaessasi valuuttaa eToron kautta, kyseessä on aina CFD-kauppa. Valuuttasijoitukset ovatkin vain hinnanerosopimuksia, joten et siis suoraan omista toista valuuttaa.

eToro kokemuksia alustan toimivuudesta

Positiivisten puolien ykkösjuttu on se, että eToron alustalla kansainvälisten osakkeiden ostaminen huippuedullista, eli ilmaista. Lisäksi on mahdollisuus kopioida toisten osakesalkut. Voit siis seurata vaikka jonkin huippusijoittajan liikkeitä ja toimia samoin. Lisäksi pysyt helposti kärryillä siitä, mitkä osakkeet ovat milläkin hetkellä ne kaikkein parhaat. Kiitos alustan loistavien työkalujen. Saat myös helposti tietoon muiden käyttäjien analyysit ja kommentit erilaisista sijoituskohteista, ja voit siis ottaa vinkistä vaarin. Palvelussa on myös mahdollista harjoitella sijoittamista luomalla virtuaalisen salkun, jonka pääoma on 100 000 dollaria.

Huonoja puolia ovat että asiakaspalvelua ei ole Suomessa, palvelu ei lähetä automaattisesti 9A -raporttia verottajalle. Tämän vuoksi alusta ei oikein ole aloittelijalle sopiva, koska hän joutuu tämänkin opettelemaan ihan itse. Lisäksi suomalaiset osakkeet eivät ole aitoja osakkeita, vaan ne ovat CFD:ita. Sekin voidaan kai laskea hieman miinuspuoleksi, että palvelu on niin helppokäyttöinen, että siellä tulee vietettyä huomaamattaan paljon aikaa.

Usein kysytyt kysymykset

Voiko eToroon luottaa?

eToro on maailmanlaajuisesti tunnettu ja luotettava alusta. Palvelulla on yli 20 miljoonaa asiakasta useassa eri maassa. Yhtiön pääkonttorit sijaitsevat Limassolissa, Tel Avissa sekä Lontoossa. Kyseessä ei siis ole mikään eToro huijaus, vaan tämä kaupankäyntialusta on turvallinen ja kansainvälisesti suosittu. Palvelua valvotaan viranomaisten toimesta, joten se toimii varmasti lakien ja rajoitusten puitteissa. 

Millaiset kustannukset eTorossa on?

Tämä juuri on palvelussa kaikkein parasta: osakkeiden ja rahastojen ostaminen ja myyminen eTorossa on täysin maksutonta.

Miten eTorossa myydään?

Myyminen eTorossa sujuu kuin valssi suvella eli aivan yhtä näppärästi kuin ostaminenkin. Sen kuin vain valitset salkusta haluamasi tuotteen ja suljet kaupan. Eikä tarvitse myydä kokonaan, vaan on mahdollista myydä vain osa sijoituksesta. 

Miten eTorosta nostetaan varoja?

Kunhan olet vahvistanut tilisi niin voit nostaa varoja tililtäsi. Huomioithan siis, että suoritat tilin vahvistaminen rekisteröitymisen yhteydessä.

Miten tieto kaupoista eTorossa menee verottajalle?

Myyntivoitot tai -tappiot tulee itse muistaa ilmoittaa Suomen verottajalle. Mahdolliset tappiot voi vähentää muista luovutusvoitoista tai pääomatuloista. eToro ei siis lähetä automaattisesti tietoa tehdyistä kaupoista verottajalle. Tiedot voitoista ja tappioista löytyy eToron tilinpäätössivulta, johon pääsee oman profiilin kautta. Osingoista lähdevero on jo peritty.

Voiko eToroon avata tilin yritykselle?

Kyllä vain. Tilin voi avata normaalisti täyttämällä pyydetyt henkilötiedot. Kun tili on avattu, tulee lähettää yhteydenottopyyntö eTorolle, jotta tili voidaan muuttaa yritystiliksi. Tätä varten pitää lähettää vahvistus yrityksen osoitteesta, yritysrekisteriote ja täyttää lomake, jossa kysellään yrityksen taloustiedoista sekä omistajien tiedot.

Kuinka eToro huolehtii turvallisuudesta?

eToro noudattaa EU:n säädöksiä ja lakeja ja se on priorisoinut asiakkaiden turvallisuuden alustallaan. Esimerkiksi eToro varmistaa henkilöllisyyden palveluun rekisteröityessä, jotta asiakkaan rahat ovat takuulla turvassa ja vain asiakkaan itsensä saatavilla.

Mitä jos eToro menee konkurssiin?

Ei huolta. eTorolla asiakkaiden varat ovat erillään eToron omista varoista. Vaikka siis eToro joutuisikin selvitystilaan, niin asiakkaiden varat ovat edelleen turvassa. Erillään oleviin asiakasvaroihin kuuluu käytettävissä oleva saldo sekä johdannaisten käypä markkina-arvo.

Lisäksi eTorolla on käytössä suojarahasto, jonka maksimikoko riippuu alueellisesta lainsäädännöstä. eToro pitää siis asiakkaiden varat erillään voimassa olevan laillisen ohjeistuksen mukaan.  Eri lainsäädännön alueilla on voimassa erilaiset talletussuojat. Talletussuojan koon määrä vaihtelee 20 000 euron ja 85 000 punnan välillä. Mikäli eToro jostain syystä ajautuisi maksukyvyttömäksi, niin asiakkailla on mahdollisuus vaatia korvausta näiden talletussuojien puitteissa. Jos käy niin onnettomasti, että eToro ajautuu konkurssiin, niin sijoittajat saavat omaisuuseriensä arvon rahana eli osakkeita ei ole mahdollista lunastaa osakkeina. Kryptovaluuttasijoitukset on mahdollista lunastaa suoraan lompakkoon.

eToro on ainutlaatuinen alusta, joka tarjoaa sijoittajille mahdollisuuden sijoittaa moniin eri omaisuusluokkiin, kuten osakkeisiin ja joukkovelkakirjoihin sekä valuuttapareihin.

eToro on erinomainen paikka aloittaa sijoittaminen ensikertalaiselle sijoittajalle. Se on helppoa, turvallista ja hauskaa!

Ari-Pekka

Ari-Pekka

Ari-Pekka tässä moi! Olen Toisin.fi -sivuston ylläpitäjä ja sisältöjen tuottaja. Minua erityisesti kiinnostaa nykyajan mahdollisuudet tehdä rahaa netissä ilman, että olisin aikaan ja paikkaan sitoutunut. Tykkään rakentaa nettisivuja, sijoittaa ja opiskella uusia asioita nettiliiketoimintaan liittyen.

Suosittuja artikkeleita