fbpx

Nordnet kokemuksia ja tietoa rahastoista 2023

Päivitetty viimeksi: 23.1.2023

Sijoittaminen ja säästäminen Nordnetissa

Sijoittamista ja sen aloittamista ei ole koskaan aiemmin tehty näin helpoksi! Suomessakin jo laajalti tunnettu Nordnet on helppo ja kätevä tapa sijoittaa. Lisäksi valmistuvalle nuorelle loistava lahjaidea on Nordnet lahjakortti.

Nordnet erinomainen vaihtoehto osakesijoittajalle ja rahastosäästäjälle, sillä olemme yksi Helsingin pörssin suurimmista välittäjistä. Välitämme myös yli 30 rahastoyhtiön rahastoja kätevästi palvelussamme, joten löydät valikoimastamme monipuolisia sijoituskohteita. Avaa oma sijoitustili nyt!

Tässä artikkelissa esittelemme Nordnetistä löydettävät eri sijoitustuotteet ja kerromme eri Nordnetin palveluista. Artikkelin lopussa vastaamme myös useimmin esitettyihin kysymyksiin sekä kerromme käyttäjien kokemuksia.

Mikäli Nordnet ei ole sinulle ennestään tuttu, jatka lukemista!

Osakesijoittaminen

Suora osakesijoittaminen on Nordnetissä todella helppoa. Voit ostaa osakkeita Helsingin pörssistä suoraan arvo-osuustilillesi. Lisäksi voit ostaa osakkeita myös osakesäästötilille, mikäli et ole avannut sellaista vielä toiseen pankkiin.

Kotimaan osakemarkkinoiden lisäksi voit käydä suoraa osakekauppaa muun muassa Pohjoismaiden, Saksan, USA:n ja Kanadan pörsseissä. Listattujen osakkeiden säilyttäminen on aina ilmaista, ja välityspalkkiotkin ovat todella edulliset. Osakekaupankäynti on myös erittäin helppoa älypuhelimella Nordnetin oman mobiilisovelluksen ansiosta.

ETF

ETF-rahastot ovat pörssilistattuja rahastoja, joissa yhdistyvät osakkeiden ja sijoitusrahastojen parhaat puolet. Voit käydä kauppaa ETF:llä samalla tavalla kuin osakkeilla, mutta muutoin ne toimivat pitkälti kuin muutkin rahastot.

ETF-rahastot voivat keskittyä joko tiettyyn maantieteelliseen alueeseen, esimerkiksi USA:n alueen suurimmat yritykset, tai vaihtoehtoisesti tiettyyn teemaan, kuten robotiikkaan tai uusiutuvaan energiaan. Valinnanvaraa siis riittää varmasti jokaiselle. ETF-rahastojen kulut ovat pääsääntöisesti alhaiset.

Nordnet tarjoaa lisäksi mahdollisuuden säästää ETF-rahastoihin kuukausittaisella säästösopimuksella erittäin edullisella kuukausihinnalla, 2,5 euron palvelumaksulla. Pystyt automatisoimaan ETF:ien hankinnan Nordnetin Kuukausisäästö-palvelun avulla.

Rahastot

Nordnet ilmaiset rahastot sopivat sijoittajalle, joka haluaa sijoittaa myös perinteisiin rahastoihin. Rahastot on helppo tapa sijoittaa pieniäkin summia: Nordnetissä minimisumma rahastosijoituksissa on 15 euroa.

Nordnetistä löydät erilaisia rahastotyyppyjä: pelkästään osakkeisiin keskittyviä rahastoja, pelkästään korkomarkkinoihin keskittyviä rahastoja ja näiden kahden yhdistelmiin keskittyviä rahastoja. Nordnetistä voit valita yli 600 rahaston joukosta itsellesi mieluiset.

Helppo tapa aloittaa säästäminen onkin esimerkiksi Nordnetin omat indeksirahastot, joiden avulla voit sijoittaa kansainvälisesti laajalle maantieteelliselle alueelle. Nordnetin indeksirahastot keskittyvät eri osakeindekseihin, eli ostamalla osakkeita samalla painolla kuin ne ovat indeksissä.

Nordnetin indeksirahastot ovat helppo tapa päästä käsiksi esimerkiksi USA:n S&P 500 -indeksin osakemarkkinaan: ostamalla Nordnet Indeksirahasto USA:ta sijoitat 500 markkina-arvoltaan suurimpiin yhdysvaltalaisiin yrityksiin kuten Appleen, Microsoftiin, Amazoniin ja Alphabetiin (Google).

Myös rahastoihin voit sijoittaa kuukausittaisella säästösopimuksella ja voit automatisoida rahasto-ostot Nordentin verkkopalvelussa.

Nordnet erinomainen vaihtoehto osakesijoittajalle ja rahastosäästäjälle, sillä olemme yksi Helsingin pörssin suurimmista välittäjistä. Välitämme myös yli 30 rahastoyhtiön rahastoja kätevästi palvelussamme, joten löydät valikoimastamme monipuolisia sijoituskohteita. Avaa oma sijoitustili nyt!

Talletustilit

Nordnet tarjoaa myös perinteisiä talletustilejä, eli tilejä, jonne voit säästää rahaa ilman kuluja tai talletuksen vähimmäisaikaa. Nordnetin talletustili voi siis toimia kuten mikä tahansa säästötilisi.

Toisin kuin monien perinteisten pankkien talletustileissä, Nordnetin talletustilissä ei ole talletus- tai nostorajoituksia. Nordnet talletussuoja kattaa Nordnetin talletustilillä olevat varasi, sillä ne kuuluvat Ruotsin valtiollisen talletussuojan piiriin.

Emme kuitenkaan suosittele pitämään talletustilillä liian isoa summaa käteistä, sillä 1.6.2018 alkaen Nordnet Talletustilin korko on 0,00 %.

Kuukausisäästäminen Nordnetissa

Nordnet tarjoaa palveluna kuukausisäästämistä, joka onkin ollut todella suosittu tuote sijoittajien keskuudessa. Kun säästät kuukausisäästämisen kautta, hajautat ajallista riskiä automaattisesti. Nordnet laskuri kertoo, miten salkkusi edistyy.

Lisäksi kuukausisäästäminen on todella helppo tapa säästää: sen voi automatisoida, jolloin kaikki tapahtuu säännöllisesti itsestään.

 • Helppo tapa säästää säännöllisesti ja automatisoidusti.
 • Vetoapua korkoa korolle -ilmiöstä.
 • Nordnetin palvelu auttaa sinut alkuun rahastosalkun luomisessa.
 • Merkintä- ja lunastuspalkkiot 0 €.
 • Säilytys 0 €.
 • Hallinnointipalkkiot 0,15–3,50 %.
 • Mukaan jo 15 €:lla kuussa.
 • Valittavissa Nordnetin omia sekä yli 40 koti- ja ulkomaisen rahastoyhtiön rahastoja.

Sinun ei tarvitse kuin kerran aktivoida kuukausisäästäminen ja rahansiirrot pankistasi, ja sen jälkeen voit olla huoleti: Nordnet huolehtii sijoittamisesta puolestasi joka kuukausi. Lisäksi kuukausisäästäminen on todella kannattavaa, sillä tällöin pääsee hyödyntämään myös korkoa korolle -ilmiötä. Nordnet korkoa korolle laskuri kertoo, miten paljon sijoitusaika, tuotto ja säästösummat vaikuttavat säästöjesi määrään.

Nordnet erinomainen vaihtoehto osakesijoittajalle ja rahastosäästäjälle, sillä olemme yksi Helsingin pörssin suurimmista välittäjistä. Välitämme myös yli 30 rahastoyhtiön rahastoja kätevästi palvelussamme, joten löydät valikoimastamme monipuolisia sijoituskohteita. Avaa oma sijoitustili nyt!

Nordnetin kuukausisäästämisessä merkintä-, lunastus- ja säilytyspalkkion ovat aina 0 euroa säästäessäsi rahastoihin. Voit lähteä mukaan rahastojen kuukausisäästämiseen jo 15 eurolla kuukaudessa.

Kuukausisäästörahastoja valitessasi voit valita Nordnetin omista indeksirahastoista ja lisäksi yli 40 muusta rahastosta. Jotta kuukausisäästämisestä tulee vielä helpompaa, muista tehdä toistuvaissiirto omasta verkkopankistasi Nordnetiin.

Nordnetin kautta voit kuukausisäästää myös eri pörssinoteerattuihin ETF:iin. Säästäessäsi ETF-rahastoihin kuukausittain voit valita yli 50 ETF:stä kuudelta eri liikkeeseenlaskijalta: db x-trackersiltä (Deutsche Bank), iSharesilta (BlackRock), Xactilta (Handelsbanken), Lyxorilta, WisdomTreeltä ja VanEckiltä.

Tekemällä kuukausisäästösopimuksen ETF:iin voit valita neljä eri ETF:ää, joita Nordnet hankkii puolestasi kuukausittain. Nordnet on ainoa toimija Suomessa ja koko Pohjoismaissa, joka tarjoaa mahdollisuutta säästää kuukausittain ETF:iin. ETF-kuukausisäästämiseen pääset mukaan 50 eurolla kuukaudessa. Lisäksi ETF-kuukausisäästämisestä menee 2,5 euron palvelumaksu kuukausittain.

Jotta kuukausisäästämisestä tulee vielä helpompaa, muista tehdä kuukausittainen toistuvaissiirto omasta verkkopankistasi Nordnetiin. Tällöin kuukausisäästämisesi rullaa automaattisesti!

Suosituimmat rahastot ja superrahastot

Rahastoesite

Kuten todettu, Nordnetissä on valittavana valtava määrä erilaisia rahastoja. Suosituimpia rahastoja Nordnetin käyttäjien keskuudessa ovat olleet ehdottomasti Nordnetin omat indeksirahastot eli entiset superrahastot. Nordnet Suomi onkin erinomainen kohde aloittelevalle sijoittajalle.

Nordnetin käyttäjien 10 suosituimman rahaston joukosta 8 rahastoa oli Nordnetin omia indeksirahastoja, kuten Nordnet Indeksirahasto Suomi (entinen Superrahasto Suomi), Nordnet Indeksirahasto USA, Nordnet Indexfond Sverige (entinen Superrahasto Ruotsi) ja Nordnet Indeksirahasto Maailma.

Näiden rahastojen suosio on helposti selitettävissä. Ensinnäkin niiden avulla maantieteellinen hajauttaminen on tehty erittäin helpoksi: esimerkiksi valitsemalla Nordnet Indeksirahasto Euroopan sijoitat koko Euroopan laajuisesti osakkeisiin.

Toiseksi rahastojen hallinnointikulut ovat erittäin edulliset: pohjoismaisten indeksirahastojen hallinnointipalkkiot ovat 0 %, pois lukien Tanska, jonka hallinnointipalkkio on 0,20 % 1.10.2020 alkaen. Muiden Nordnetin omien indeksirahastojen 0,25-0,39 %.

Muiden toimijoiden rahastoista suosituimpia ovat olleet tiettyyn teemaan keskittyvät rahastot, kuten BGF Next Generation Technology A2 -rahasto, joka keskittyy teknologiaosakkeisiin tai Handelsbankenin Kestävä Energia -rahasto, joka keskittyy nimensä mukaisesti uusiutuvan energian osakkeisiin.

Kokemuksia Nordnet superrahastoista

Nordnetin omista indeksirahastoista Pohjoismaita koskevat rahastot, eli entiset superrahastot Suomi, Ruotsi, Norja ja Tanska ovat olleet olemassa pidempään, Ruotsin rahasto vuodesta 2009 ja Suomen, Norjan ja Tanskan 2014.

Superrahastojen hyödyt sijoittajalle

 • 0 € merkintä- ja lunastuspalkkio.
 • 0 € hallinnointipalkkio.
 • 0 € kaupankäyntipalkkiot.

Nämä superrahastot löydät nykyisin nimillä Nordnet Indeksirahasto ja maan nimi eli esimerkiksi Nordnet Indeksirahasto Suomi. Rahastot sijoittavat kunkin Pohjoismaan osakemarkkinoille seuraten indeksiä. Esimerkiksi Suomen rahasto seuraa OMX Helsinki 25 -indeksiä, jolloin rahasto sijoittaa Helsingin pörssin 25 suurimpaan osakkeeseen.

Rahaston suurimmat omistukset ovat Neste, Kone ja Sampo. Ruotsin rahastossa suurimmat omistukset ovat taas Ericsson, Atlas ja Volvo. Nämä entiseltä nimeltään superrahastot ovatkin menestyneet huimasti. Ruotsin superrahasto on tuottanut viimeisen 10 vuoden aika yhteensä 130 % tuottoa, ja viimeisen vuoden aikana 11,83 % tuottoa.

Rahastosuunnitelma Nordnetissa

Suomen rahasto on ollut olemassa lyhyemmän aikaa, mutta sekin on tuottanut 5 vuodessa 60,75 % ja viimeisen vuoden aikana 6,26 %. Myös Norjan ja Tanskan superrahastot ovat olleet tuottavia, vaikkakin Norjan rahasto on ollut viimeisen parin vuoden aikana laskussa.

Pitkällä aikavälillä Norjankin rahasto on kuitenkin tuottanut 5 vuodessa 12,86 %. Tanskan rahasto on tuottanut 5 vuoden aikana 60,69 % ja viimeisen vuoden aikana 28,01 %. Uusina ”superrahastoina” Nordnet toi tänä vuonna markkinoille myös maailmanlaajuiset, kansainväliset indeksirahastot.

Neljä uutta Nordnetin omaa indeksirahastoa ovat Nordnet Indeksirahasto Maailma, USA, Eurooppa ja Kehittyvät Markkinat. Näiden Nordnetin rahastojen avulla pystyt sijoittamaan ympäri maailmaa todella edullisin kuluin. Rahastojen avulla sijoitat maailman suurimpiin yhtiöihin kuten USA rahaston kautta Microsofiin, Appleen, Amazoniin, Facebookiin ja Euroopan rahaston kautta Nestleen, Novartikseen ja LVMH Moet Hennesy Vuittoniin.

Lisäksi Kehittyvät Markkinat rahaston kautta voit sijoittaa sellaisiin aasialaisiin jättiyrityksiin kuten Alibaba Group ja Samsung Electronics. Nämä rahastot ovat olleet olemassa Nordnetin valikoimassa vasta kesäkuusta 2020, mutta ne ovat silti tuottaneet melko hyvin.

Esimerkiksi Norndet Indeksirahasto Kehittyvät Markkinat on tuottanut viimeisen 3 kuukauden aikana 5,36 %. Kokemuksemme mukaan kaikki Nordnetin indeksirahastot ovat hyviä matalankynnyksen sijoituskohteita, joihin monet käyttäjät ovat tykänneet sijoittaa niin kuukausisäästön kuin tavallisten toimeksiantojen kautta.

Nordnet erinomainen vaihtoehto osakesijoittajalle ja rahastosäästäjälle, sillä olemme yksi Helsingin pörssin suurimmista välittäjistä. Välitämme myös yli 30 rahastoyhtiön rahastoja kätevästi palvelussamme, joten löydät valikoimastamme monipuolisia sijoituskohteita. Avaa oma sijoitustili nyt!

Miksi rahastoihin kannattaa sijoittaa?

Rahastot ovat monelle aloittelijalle turvallinen ja helpompi vaihtoehto kuin suorat osakesijoitukset. Syy tähän on se, että rahastoon on joku ammattilainen valinnut sijoituskohteet, kuten osakkeet, puolestasi.

1. Helppo aloittaa ilman syvällistä osaamista

Lisäksi mikäli kyse on indeksirahastosta, voit olla huoleti, sillä rahasto sisältää osakkeita samassa suhteessa kuin indeksikin. Tämän lisäksi rahastoihin sijoittaminen vaatii yleensä vähemmän opiskelua ja perehtymistä asiaan. Nordnet salkku onkin siis helppoa lähteä kerryttämään.

Mikäli aloittelija haluaisi sijoittaa suoriin osakkeisiin, vaatisi se häneltä pitkää opiskelua, jotta turhilta mokilta vältyttäisiin. Rahastot ovat matalankynnyksen tuote lähteä mukaan sijoittamaan. Sinun ei tarvitse itse päättää mitkä osakkeet olisivat hyvä sijoitus, sillä päätös on tehty jo puolestasi.

Etenkin indeksirahastot ovat helppo valinta, sillä ne seuraavat valittua indeksiä. Suurin osa suoria osakesijoituksia tekevä sijoittaja häviää indeksille tehdessään suoria osakevalintoja. Vain todella harvat osakesijoittajat päihittävät indeksin. Ostamalla indeksirahastoja sinun ei tarvitse huolehtia tällaisesta.

2. Hajauttaminen toteutuu automaattisesti rahastoissa

Toinen hyvä puoli rahastoissa on hajauttaminen. Hajauttamista painotetaan varmasti joka ikisessä sijoitusoppaassa ja -kirjassa. Hajauttamalla sijoittaja pienentää riskiä menettää koko sijoituksensa.

Rahastoissa, etenkin erilaisissa maantieteellisissä osakerahastoissa rahasto on tehnyt jo hajautuksen puolestasi. Tällöin koko sijoitusomaisuutesi ei ole yhden pörssiyhtiön tuloksen varassa vaan pikemminkin esimerkiksi kaikkien Euroopan suurimpien pörssiyhtiöiden varassa.

Kuulostaa paremmalta, eikö niin? Sijoittamalla rahastoihin säännöllisesti kuukausittain pystyt myös helposti saamaan aikaan ajallisen hajautuksen. Tällöin olet mukana sijoittamassa silloin, kun kurssit ovat korkealla, mutta myös silloin, kun kurssit ovat matalalla.

Historiallisesti tarkasteltuna parhaaseen tuottoon päästään juurikin ajallisella hajauttamisella.

3. Edullisemmat kulut kuin osakesijoittamisessa

Matalat kulut

Kolmas hyvä puoli osakesijoittamiseen verrattuna on edullisuus. Nordnetissä rahastoihin voi sijoittaa jo alkaen 15 eurolla. Moniin rahastoihin, kuten Nordnetin omiin superrahastoihin (nykyisiin indeksirahastoihin) voi sijoittaa kulutta.

Osakkeiden ostamiseen suositellaan sen sijaan yleensä isompaa kertasummaa, sillä kaupankäyntikulut voivat muutoin syödä isonkin osan sijoitettavasta summasta. Rahastoihin sijoittamiseen pääset siis pienemmällä summalla sisään.

4. Paljon valinnanvaraa

Neljäs hyvä puoli on se, että rahastoissa on suuri valinnan vara. Voit lähteä sijoittamaan eri megatrendeihin tai sellaisiin teemoihin, jotka kiinnostavat sinua. Voit sijoittaa eri mantereiden osakemarkkinoihin indeksirahastojen kautta ilman, että joudut maksamaan isoja kaupankäyntikuluja.

Esimerkiksi Nordnetin omilla indeksirahastoilla voit sijoittaa kansainvälisesti ympäri maailmaa vain 15 eurolla kuussa.

Viidenneksi rahastosijoittaminen kannattaa, sillä se on verotehokkaampaa kuin esimerkiksi osakemarkkinoihin sijoittaminen.

Ostamalla suoria osakkeita maksetaan tilillesi yleensä osinkoja pörssiyhtiöiden toimesta vuosittain. Näistä osingoista joudut maksamaan pääomatuloveroa vuosittain. Yleensä rahastot eivät kuitenkaan maksa osinkoja tai tuottoja, vaan rahastoihin kertyvät tuotot kasvattavat rahaston kasvuosuuksia eli käytännössä rahaston arvoa.

Rahaston arvonnoususta et kuitenkaan joudu maksamaan veroja ennen kuin päätät myydä rahaston osuuksia. Täten sinun on mahdollista kerryttää varallisuuttasi ilman jokavuotista osinkoverotusta.

Lisäksi Nordnetilla verotuksellisten asioiden hoitaminen on todella yksinkertaista. Nordnet ilmoittaa Verohallinnolle kaikki syntyneet luovutusvoitot ja -tappiot, lainan korot, omistukset ja ennakonpidätykset sekä maksetut osingot. Nordnetin asiakassivuilta voi tarkistaa esitäytetyn veroilmoituksen tiedot helposti löytyvien tietojen avulla.

Nordnetiin liittyminen – näin helposti se onnistuu

Liittyminen Nordnet-palveluun

Nordnetiin liittyminen on tehty erittäin helpoksi. Et tarvitse muuta kuin suomalaiset verkkopankkitunnukset tunnistautumista varten – sekä muutaman minuutin aikaa.

Valitsemalla osoitteen www.nordnet.fi ja painamalla Tule asiakkaaksi pääset aloittamaan prosessin. Ensiksi sinua pyydetään syöttämään henkilötunnuksesi, jonka jälkeen pääset täyttämään tietosi verkkolomakkeella.

Verkkolomakkeella kysytään tietojasi sekä muutamia kysymyksiä koskien sijoitustavoitteitasi, kuten sijoitettavaa rahasummaa ja sijoittamisen tarkoitusta. Tämä kaikki on osa pankkien KYC-toimenpiteitä. KYC eli Know Your Customer -toimenpiteiden tarkoituksena on, että pankki tunnistaa ja tuntee asiakkaansa.

Nordnet erinomainen vaihtoehto osakesijoittajalle ja rahastosäästäjälle, sillä olemme yksi Helsingin pörssin suurimmista välittäjistä. Välitämme myös yli 30 rahastoyhtiön rahastoja kätevästi palvelussamme, joten löydät valikoimastamme monipuolisia sijoituskohteita. Avaa oma sijoitustili nyt!

Sinulta kysytään myös lisäksi, haluatko avata tavallisen arvo-osuustilin vai myös osakesäästötilin. Arvo-osuustilille voit hankkia osakkeita ja rahastoja, ja osakesäästötilille vain osakkeita. Osakesäästötilin voit avata vain, jos sinulla ei ole aiemmin, toisessa pankissa avattua osakesäästötiliä.

Osakesäästötili on eri tavalla verosäännelty kuin perinteinen arvo-osuustili ja osakesäästötilille voit sijoittaa vain 50.000 euroa.

Lomakkeen ja tilivalinnan täytön jälkeen voit tunnistautua oman pankkisi verkkopankkitunnuksilla. Asiakkuuden avaaminen on mahdollista OP:n, Nordean, S-Pankin ja Danske Bankin verkkopankkitunnuksilla sekä Mobiilivarmenteella.

Mikäli avaat asiakkuutesi aikavälillä 06.00-18.30 ja olet täysi-ikäinen, saat Nordnet asiakkuutesi heti käyttöön. Yöaikaan tehdyt asiakkuudet rekisteröityvät seuraavana aamuna.

Rekisteröitymisen jälkeen voit tehdä ensimmäisen reaaliaikaisen rahasiirron verkkopankistasi Nordnetin tilille ja aloittaa kaupankäynnin. Nordnet tilin avaaminen käy siis käden käänteessä, joten aikaa ei tuhlaannu mihinkään ylimääräiseen säätämiseen.

Uuden asiakkaan edut

Uutena asiakkaana osakekaupat 2 kuukauden ajan parhaalla tasolla eli edullisimmalla mahdollisella kaupankäyntipalkkiolla. Jatkossa pääset kirjautumaan Nordnetiin aina käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Et siis tarvitse erikseen verkkopankkitunnuksia tai vastaavia tunnistautumismenetelmiä.

Mikäli käytät Nordnetin mobiilisovellusta esimerkiksi iPhonella, voit kirjautua myös Face-ID:llä tai Touch-ID:llä. Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta tunnistautua verkkopankkitunnuksilla tulee sinun täyttää asiakkuuslomake manuaalisesti ja toimittaa se erikseen Nordnetin käsittelyyn.

Tämä on kuitenkin erittäin hidas, sillä käyttäjätunnuksesi tulee sinulle postitse. Suosittelemme siksi asiakkuuden avaamista verkkopankkitunnuksilla – se on todella helppoa ja nopeaa!

Todella edulliset välityspalkkiot

Nordnetin hinnasto on todella edullinen. Ensinnäkään asiakkuuden avaaminen ei maksa mitään. Toiseksi myös varojen tai sijoitusinstrumenttien säilyttäminenkin on ilmaista, eli minkäänlaista säilytyspalkkiota tai muuta kuukausittaista maksua ei peritä Nordnetin toimesta. Nordnet maksut ovatkin siis varsin kilpailukykyiset.

Nordnetin välityspalkkiot on jaettu 4 eri asiakkuustasoon. Asiakkuustasosi riippuu siitä kuinka paljon teet kauppaa Nordnetissä. Parhaalla tasolla maksat välityspalkkiota vain 0,06 % tai min. 3 euroa Helsingin pörssissä tehdyistä kaupoista.

Parhaalle asiakkuustasolle pääset, jos teet yli 50 kauppaa kuukaudessa. Toiseksi parhaalle tasolle pääset, jos teet 11-50 kauppaa kuukaudessa. Silloin välityspalkkiosi Helsingin pörssissä on 0,10 % tai min. 5 euroa. Tasoilla 3 ja 4 välityspalkkiot ovat 0,15-0,20 % tai min. 7-9 euroa Helsingin pörssissä.

Nordnetin välityspalkkiot ovat todella edulliset myös ulkomaiden pörssikaupoissa. Nordnet maailman pörssit pärjäävätkin varsin hyvin vertailussa muihin alustoihin. Voit käydä parhaalla tasolla kauppaa USA:n pörssissä 0,12 % tai min. 15 euron välityspalkkiolla ja muiden Pohjoismaiden pörsseissä 0,08 % tai min. 10 euron välityspalkkiolla.

Muilla tasoilla USA:n pörssin välityspalkkiot vaihtelevat 0,15-0,30 % (tai min. 15 euron välillä) ja muiden Pohjoismaiden pörssikaupoissa 0,12-0,25 % (tai min. 10 euron) välillä.

Lisäksi muista, että kun tulet Nordnetin asiakkaaksi, voit käydä kaksi ensimmäistä kuukautta osakekauppaa parhaalla palkkiotasolla: min. 3 € / 0,06 % per toteutunut toimeksianto Helsingin pörssissä (normaalisti välityspalkkio olisi min. 9 € / 0,20 %).

Nordnet erinomainen vaihtoehto osakesijoittajalle ja rahastosäästäjälle, sillä olemme yksi Helsingin pörssin suurimmista välittäjistä. Välitämme myös yli 30 rahastoyhtiön rahastoja kätevästi palvelussamme, joten löydät valikoimastamme monipuolisia sijoituskohteita. Avaa oma sijoitustili nyt!

Kysymyksiä ja vastauksia

 • Onko Nordnet luotettava? Kyllä. Nordnet on yksi suurimpia toimijoita alallaan koko Pohjoismaissa, jossa sillä on jo yli miljoona käyttäjää. Nordnet on erittäin luotettava toimija. Nordnetin talletustilillä olevat varasi kuuluvat Ruotsin valtiollisen talletussuojan piiriin. Ei siis tarvitse pelätä mitään Nordnet huijausta.
 • Voiko Nordnetissa ostaa Applen, Teslan tai Amazonin osakkeita? Kyllä voi. Nordnetissä pystyy ostamaan ja myymään USA:n pörsseissä listattuja osakkeita aina, kun USA:n pörssi on avoinna. USA:n pörssi on avoinna Suomen aikaan klo 16.30-23.00.
 • Mitä palveluita Nordnet tarjoaa? Nordnetiin voit avata arvo-osuustilin ja osakesäästötilin. Voit siten sijoittaa suoriin osakkeisiin, ETF:iin ja rahastoihin. Lisäksi Nordnet tarjoaa talletustilin rahojen talletuksille. Lisäksi Nordnet tarjoaa erilaisia viputuotteita kuten sertifikaatteja, warranteja ja minifutuureita. Muita Nordnetin palveluita ovat muun muassa Private Banking ja Nordnet Active Trader. Private Banking on tarkoitettu asiakkaille, joiden sijoitettava varallisuus on vähintään 200.000 euroa. Private Banking tarjoaa tukea sijoittamiseen ja erilaisia, yksilöllisiä sijoitusideoita. Active Trader palvelu on nimensä mukaan aktiivisille treidaajille, joilla kaupankäynti on päivittäistä. Nordnetillä on palveluvalikoimassaan myös alaikäiselle lapselle sijoittaminen ja yrityksille tarjottava arvo-osuustili.
 • Miten kaupankäynti toteutetaan Nordnetissa? Kaupankäynnin tekeminen on todella helppoa. Helpoin vaihtoehto tehdä toimeksianto eli käydä kauppaa on joko Nordnetin verkkopalvelussa tai Nordnetin mobiilisovelluksen kautta. Mobiilisovelluksen voit ladata älypuhelimesi sovelluskaupasta. Ensin sinun tulee etsiä hakukentän kautta tai muutoin valita haluamasi osake tai rahasto, ja tämän jälkeen valita sininen Osta-nappi. Tämän jälkeen voit syöttää halutun sijoitettavan summan. Nordnet osakkeiden osto tapahtuu niin, että sinun tulee lisäksi valita osakekohtainen hinta, jolla olet valmis ostamaan osakkeen. Tämän jälkeen voit viimeistellä toimeksiannon painamalla Osta. Mikäli syöttämäsi osakehinta osuu markkinoilla kohdalleen, osakkeet tulevat hankituksi arvo-osuus- tai osakesäästötilillesi. Rahastomerkinnöissä saattaa sen sijaan mennä muutama päivä ennen kuin rahasto-osuus näkyy arvo-osuustililläsi.
 • Mistä näen Nordnetin hinnaston? Löydät Nordnetin hinnaston täältä https://www.nordnet.fi/fi/palvelut/hinnasto. Nordnetillä on 4 eri asiakkuustasoa, joiden perusteella kaupankäyntipalkkiosi määräytyy. Asiakkuustasosi määräytyy taas edellisen kuukauden kaupankäyntilukumäärien perusteella. Asiakkuus itsessään ei kuitenkaan maksa mitään eli mikäli et käy kauppaa, maksat 0 euroa. Nordnet ei veloita säilytysmaksuja. Muista, että uutena asiakkaana osakekaupat 2 kuukauden ajan parhaalla tasolla eli edullisimmalla mahdollisella kaupankäyntipalkkiolla. Nordnet kulut ovatkin todella maltilliset.
 • Toimitetaanko tietoni automaattisesti verottajalle Nordnetin toimesta?
  Nordnet toimittaa tiedot Suomen Verohallinnolle samalla tavalla kuin muutkin pankit, joten Nordnet vero maksu on erittäin helppoa. Suosittelemme kuitenkin omatoimisesti tarkastamaan tiedon keväisin esitäytetyltä veroilmoitukselta. Sen lisäksi voit tulostaa itsellesi raportteja sijoituksistasi ja koko vuoden tapahtumista. Monesti raporteista on hyötyä omaan talouden- tai kirjanpitoon. Monet käyttäjät ovat Nordnetin tutkimuksissa kehuneet, että Nordnetin veroraportointi on Suomen laadukkain! Muista kuitenkin, että jos kotipaikkasi on Suomen ulkopuolella, ei tietosi välttämättä mene automaattisesti Verohallinnon tietoon. Varmista siis asia siinä tapauksessa keväisin esitäytetyltä veroilmoitukselta.
 • Mihin Nordnetin kautta on hyvä sijoittaa? Monet suosivat vakaita ja perinteisiä yrityksiä ja varakkaimpien asiakkaiden salkuissa onkin useita perinteisiä pohjoismaisten pörssien yhtiöitä. 
 • Kuinka Nordnetiltä kotiutetaan rahat? Nosto voidaan tehdä suomalaiselle vastatilille joko Omilla Sivuilla tai sovelluksen kautta Nosto-toiminnon kautta. On hyvä huomioida, että osakesäästötilin tuottojen verotus tehdään aina noston yhteydessä. Nostotapahtuma on veloitukseton verkkopalvelun kautta tehtynä, mikäli pyyntö tehdään kirjallisesti, siitä veloitetaan kulu.  
 • Mikä on Shareville? Shareville on Nordnetin asiakkaiden oma sosiaalinen sijoitusverkostto, jossa voidaan jakaa oma salkkunsa sekä seurata toisia sijoittajia. Sharevillessä voi toimia myös nimettömänä, jolloin muut eivät näe salkun sisältöä eikä kauppasummia. Shareville keskustelu ryhmissä voidaan keskustella potentiaalisista sijoituskohteista tai vaikkapa verosuunnittelusta. 
 • Voiko alaikäiselle lapselle avata Nordnet-tilin? Kyllä voi. Lapsella tulee olla nimi tiliä avatessa, pelkällä henkilötunnuksella salkun avaus ei ole mahdollista. Alaikäisen lapsen tiliä hallinnoivat huoltajat, joten lapsi voi itse käydä kauppaa vasta kun on täysi-ikäinen. Salkun hallinta siirtyy tällöin lapsen nimiin.

Nordnet podcast – Rahapodi

Raha, raha, raha… Tuo raflaava korvamato aloituslaulu! Se on helppo yhdistää Nordnetin podcastiin, jota vetää Martin Paasi ja Miikka Luukkonen. Rahapodi kertoo nimensä mukaisesti sijoittamisesta ja sijoittamiseen liittyvistä teemoista ja uutisista.

Monessa jaksossa pohditaan ajankohtaisia talouden ilmiöitä. Rahapodissa kerrotaan myös uusista sijoitusteemoista ja -tuulista. Rahapodissa on monesti vieraita, joita Martin ja Miikka haastattelevat. Mikäli et ole vielä kuunnellut Rahapodia, on sinun aika ottaa se nyt haltuun. Rahapodissa on julkaistu jo hurjat 220 jaksoa, joten kuunneltava ei ihan heti lopu kesken.

Nordnet yrityksenä

Nordnet on perustettu jo 1996, jolloin se oli ensimmäinen online-meklaripalvelu Pohjoismaissa. Norndet oli tuolloin pioneeri monella saralla: sillä oli netissä reaaliaikaiset osakekurssit, se teki reaaliaikaisia optiokauppoja ja minifutuureita ja se kävi osakekauppaa USA:n osakkeilla.

Lisäksi Nordnetillä oli jo tuolloin valikoimassaan edullisia rahastoja. Vuonna 1999 Nordnet avasi toiminnan myös Luxemburgiin. Tukholman pörssiin Nordnet AB (julk) noteerattiin jo vuonna 2000 ja Nordnet sai pankkitoimiluvan Ruotsissa 2002. Pian tämän jälkeen toiminta laajeni Norjaan ja Tanskaan.

Nordnet logo

Vuonna 2010 Nordnet julkaisi ensimmäisen älypuhelinsovelluksen, jolla pystyi sijoittamaan osakkeisiin ja rahastoihin. Samana vuonna se laajeni yrityskauppojen kautta Ruotsin sisällä ja myös Suomeen. Tätä kautta se vahvisti asemaansa koko Pohjoismaissa.

Vuonna 2013 Nordnet käynnisti Sharevillen, jota kautta sijoittajien sosiaaliset verkostot lähtivät leviämään. Tämän piensijoittajien mielenkiintoisen palvelun avulla voi jakaa ja saada hyviä vinkkauksia. Täällä on monia eri keskusteluryhmiä erilaisista aiheista ja voit kommentoida omia kauppojasi ja myös muidenkin. 

Sharevillessä pääsee näkemään muiden sijoittajien salkkujen kehityksen. Profiilin voi luoda nimimerkillä ja halutessaan myös omalla nimellä ja kasvoilla. Muiden käyttäjien salkut näkyvät muille omistusten ja niiden kehitysten osalta, euromääräiset arvot eivät näy. 

Sharevilleen liittyminen on vapaaehtoista ja se onkin erinomainen palvelu erityisesti aloitteleville sijoittajille, koska sen avulla voi seurata kokeneiden sijoittajien tekemiä ostoja ja myyntejä reaaliaikaisesti. Muiden käyttäjien salkuista voi siis ottaa mallia. Sharevillestä on saatavilla myös näppärä mobiilisovellus. Voit myös valita sinua kiinnostavat yhtiöt ja saada uutisia niihin liittyen omaan uutisvirtaasi. 

Tämän jälkeen Nordnet on kasvanut todella nopealla tahdilla ja se onkin palkittu useassa Pohjoismaassa parhaana pörssimeklarnia tai vuoden pankkina.

Suomen osakesäästötilien tultua markkinoille Nordnetistä tuli markkinajohtaja Suomessa 75 % osuudella. Maaliskuussa 2020 Nordnetin käyttäjien määrä rikkoi yhteensä miljoonan käyttäjän rajan, joka on tuplasti enemmän kuin vuonna 2016.

Tietoa Nordnetin asiakaspalvelusta

Nordnetin asiakaspalvelu on pitkälti netissä. Pystyt löytämään vastauksia useimmiten kysyttyihin kysymyksiin osoitteesta https://www.nordnet.fi/faq.

Mikäli et kuitenkaan löydä usein kysyttyä -osiosta vastausta kysymykseesi, voit olla yhteydessä Nordnetin asiakaspalveluun puhelimitse numerosta 020 198 5898.

Norndnetin asiakaspalvelupuhelin on auki maanantaista perjantaihin klo 9.45-18.30.

Mikäli asiasi koskee pankkisalaisuuslainsäädännön alaisia asioita eli yksittäisiä tilejä/asiakkuutta, tulee sinun olla yhteydessä asiakaspalveluun oman sijoitussalkkusi viestipalvelun kautta tai puhelimitse.

Mikäli et ole vielä asiakas, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen [email protected].

Ari-Pekka

Ari-Pekka

Ari-Pekka tässä moi! Olen Toisin.fi -sivuston ylläpitäjä ja sisältöjen tuottaja. Minua erityisesti kiinnostaa nykyajan mahdollisuudet tehdä rahaa netissä ilman, että olisin aikaan ja paikkaan sitoutunut. Tykkään rakentaa nettisivuja, sijoittaa ja opiskella uusia asioita nettiliiketoimintaan liittyen.

Suosittuja artikkeleita