fbpx

Kuinka valita hyvä yrityslahja?

Päivitetty viimeksi: 14.11.2022

Yrityslahja

Monet yritykset muistavat yhteistyökumppaneitaan sekä asiakkaitaan. Perinteisesti asiakkaita muistetaan kesäisin sekä jouluna. Muita hyviä hetkiä muistamiseen ovat mm. merkkipäivät ja juhlavuodet. Tähän sopivat erinomaisesti hyvät yrityslahjat, jotka vahvistavat suhteita niin asiakkaisiin, henkilökuntaan kuin yhteistyökumppaneihinkin ja samalla ne myös vahvistavat yrityksen imagoa.

Millainen yrityslahjan pitäisi olla?

Yrityslahja voi olla melkein millainen tahansa eikä sen ole pakko edes liittyä yrityksen toimialaan millään tavalla. Ajatus on kuitenkin se tärkein asia. On hyvä ajatella lahjan saajaa sekä sen antamisajankohtaa. Joulun aikaan lahjan saaja ilahtuu kinkkuveitsistä paljon enemmän kuin keväällä. Talvella taas ei ole kylmälaukkujen sesonki. Oikeanlainen, oikeaan aikaan annettu lahja vahvistaa asiakassuhdetta, sillä lahjan antaja muistetaan aina.

Yrityslahjan ei tarvitse aina olla kallis, mutta joissakin tilanteissa lahjan saajakin odottaa saavansa arvokkaan lahjan. Erityisesti tärkeiden asiakkaiden muistamiseen on hyvä panostaa hieman enemmän. Liikelahjoissa laatu korvaa aina määrän, joten kannattaa valita tuote, josta asiakkaalle jää hyvä tunne ja se herättää myöhemmin muistoja.

Yrityslahjoja voidaan antaa esimerkiksi:

  • Asiakaslahjana asiakastapaamisen yhteydessä
  • Joululahjaksi yrityksen henkilökunnalle, yhteistyökumppaneille ja asiakkaille
  • Ennen kesälomia kesälahjoina henkilöstölle ja asiakkaille
  • Läksiäislahjoina, tervetuliaislahjoina, merkkipäivinä, kiitoslahjoina, eläkelahjoina
  • Kilpailun palkintoina
  • Tukemaan etätyöskentelyä, etätyöpajoihin tai koulutuksiin
  • Erilaisina tsemppipaketteina

Yrityslahja voi olla pieni tai suuri, saat alan ammattilaisilta apua ja he voivat suunnitella lahjat sinun toiveidesi mukaisiksi. He voivat myös auttaa ideoimaan pakettien sisällöt ja pakkaavat ne valmiiksi kauniisiin lahjalaatikoihin. Mukaan sujautetaan vielä upea kortti yrityksesi logolla ja halutulla viestillä. Näin teet lähtemättömän vaikutuksen ja jäät takuulla mieleen. 

Yrityslahjat messuille

Sinä ja yrityksesi jäätte helposti positiivisesti mieleen erilaisten pienten jakotavaroiden, promotuotteiden tai liikelahjojen avulla. Tällaisia jakolahjoja voivat olla mm. puiset avaimenperät tai parkkikiekot.Tuotteet on mahdollista yksilöidä lasermerkkaamalla niihin yrityksesi logo ja viesti. Pieni yritys saattaa miettiä mistä rahaa yrityslahjoihin, mutta vaihtoehtoja tähänkin on monia. 

Messut ovat loistava tilaisuus erottua kilpailijoista edukseen ja vakuuttaa myös uudet asiakkaat omasta erinomaisuudestaan. Kun messutuotteisiin yhdistetään asiakkaille jaettavien mainoslahjojen lisäksi edustajien vaatetus, kokonaisuus näyttää loppuun asti hiotulta. 

Ensivaikutelman voi tehdä vain kerran, joten messuilla kannattaa osoittaa selkeästi, että oman yrityksen menestys on sinulle tärkeää. Näin myös uudet asiakkaat haluavat olla menestyjien joukossa. Kannattaa siis esiintyä näyttävästi erilaisten promotuotteiden avulla. Jokaiseen budjettiin löytyy sopivia mainoskarkkeja, kaulanauhoja, muistitikkuja tai sateenvarjoja omalla logolla varustettuna.  

Ekologiset yrityslahjat

Ekologiset yrityslahjat

On olemassa paljon erilaisia ekologisia yrityslahjoja. Esimerkiksi KOLO Design valmistaa tuotteensa ekologisesta koivu- ja tammivanerista, raaka-aineenaan sertifioitu ja vastuullisesti kasvatettu puu. Lisäksi jokaisen kaadetun puun tilalle istutetaan uusi puu ja näin huolehditaan metsien uudelleen kasvusta.

Kun annat ekologisen yrityslahjan, kerrot yhteistyökumppanillesi että yrityksesi arvot ovat korkeat ja teet valintoja ympäristön puolesta. Lisäksi ekologinen tuote on myös ympäristöystävällinen ja kestävä. Eettiset ja ekologiset yrityslahjat ovat tätä päivää. Luontoystävällisiä ja vastuullisia tuotteita löytyykin lähes kaikissa tuoteryhmissä. Kukkalähetys netissä on myös ekologinen lahjaidea. 

Kun ostat yrityslahjat kotimaisilta toimijoilta, kerrot asiakkaallesi tukevasi pienyrittäjyyttä ja suosivasi suomalaisia tuotteita. Tuotteet voidaan personoida juuri sinun yrityksesi näköisiksi. Yrityslahja omalla logolla on loistava markkinointikikka, ja se soveltuu niin lahjaksi asiakkaalle kuin henkilökunnallekin. Lisäksi laadukas yrityslahja luo yritykselle kestävää ja arvokasta näkyvyyttä.

Designia yrityslahjaksi

Voit viedä oman brändisi asiakkaiden ja henkilökuntasi toimistoihin, koteihin ja vapaa-ajan kohteisiin kun tarjoat  heille huolella valitun ja suunnitellun yrityslahjan. Yrityksesi logolla varustettu design tuote tai asuste tekee lähtemättömän vaikutuksen. 

Yrityslahja on hyvä olla sellainen, että se tuottaa aidosti iloa ja se tulee myös käyttöön. Vastuullisuuden kannalta on tärkeää ettei suotta vain kerätä turhaa tavaraa nurkkiin. Design lahja voi olla käytännöllinen, mutta kuitenkin sellainen, että se tuo samalla ripauksen luksusta asiakkaalle. Kaunis muotoilu ja upea esine mahdollistaa luksuksen tuomisen arkisiinkin asioihin. 

On hyvä olla erilaisia lahjavaihtoehtoja, koska on olemassa niin paljon erilaisia ihmisiä ja erilaisia makuja. Tutut design brändit, kuten Iittala, Arabia, Hackman ja Fiskars ovat kestosuosikkeja, mutta niiden rinnalle on noussut myös pienempiä toimijoita. 

Ari-Pekka

Ari-Pekka

Ari-Pekka tässä moi! Olen Toisin.fi -sivuston ylläpitäjä ja sisältöjen tuottaja. Minua erityisesti kiinnostaa nykyajan mahdollisuudet tehdä rahaa netissä ilman, että olisin aikaan ja paikkaan sitoutunut. Tykkään rakentaa nettisivuja, sijoittaa ja opiskella uusia asioita nettiliiketoimintaan liittyen.

Suosittuja artikkeleita