fbpx

Miten saada helppoa rahaa? 14 tapaa tienata lisätuloja netissä vuonna 2024

Päivitetty viimeksi: 12.4.2023

Olen valinnut tähän parhaat tavat saada lisätuloja kotona tai netissä. Kaikki tämän artikkelin vinkit on testattu käytännössä ja ne saattavat olla sellaisia, että ihan jokainen vinkki ei sovi aivan kaikille.

Tärkeintä on, että valitset sieltä 2-3 itsellesi kaikkein mielenkiintoisinta vinkkiä ja viet ne käytäntöön mahdollisimman nopeasti. Lisää rahaa voi saada vasta sitten, kun näitä asioita tekee käytännössä ja testaa kuinka paljon pystyt tienaamaan niillä.

Mistä ja miten tienata helppoa rahaa nyt heti nopeasti? Katso 14 vinkin lista

Tässä on lista 14 parhaasta tavasta saada lisää rahaa kotona tai netissä. Lue nämä vinkit läpi ja kokeile niitä, mitkä kiinnostavat sinua eniten. Voit lisätä tämän sivun myös kirjanmerkkeihin tai jakaa kavereillesi, että voitte yhdessä palata lukemaan näitä vinkkejä ja testata yhdessä, mitkä ovat parhaat tavat teille tienata lisää rahaa.

1. Maksetut kyselyt (helppo ja nopea tapa)

Näihin kyselyihin osallistuminen on nopea ja helppo tapa ansaita lisätuloja, eivätkä ne vaadi sinulta mitään erityisosaamista. Voit täyttää kyselyitä puhelimella, tabletilla tai tietokoneella ja voit vastata niihin mistä ja milloin haluat, vaikka omalta kotisohvalta.

Mielipidemaailma on sivusto jossa käyttäjät palkitaan mielipiteistään ja kyselyihin osallistumisesta. Käyttäjät voivat kerätä lahjakortteja laadukkailta yrityksiltä ja jokainen täytetty kysely osallistuu automaattisesti neljä kertaa vuodessa järjestettävään raha-arvontaan. Liittyminen on helppoa, nopeaa ja ilmaista.

4/5

Olet saattanut kuulla, että vastaamalla mielipidekyselyihin netissä voit samalla ansaita rahaa. Usein näihin maksettuihin kyselyihin vastaaminen kestää noin 5-10 minuuttia ja siitä saa palkkioksi jotain 1-3 euron välillä. Tästä voi saada tehtyä itselleen 10-15 euron tuntipalkan, jos löytää itselleen riittävän paljon kyselyitä joihin vastata. Tämän takia suosittelemme rekisteröitymään useampaan palveluun, koska osalla palveluista on tarjolla vain rajallinen määrä kyselyitä päivittäin. Täältä löydät listan parhaista kyselypalveluista, jotka tarjoavat maksettuja kyselyitä suomalaisille: Parhaat maksetut kyselyt.

2. Miten tienata rahaa tekemällä arkisia pakollisia ostoksia?

Crypto.com Visa kortit

Crypto.com tarjoaa VISA-kortin (prepaid), jota käyttämällä saat 1-8 % cashbackia, eli rahaa takaisin ostoksista. Jos käytät kuukaudessa esimerkiksi 1000 € ostoksiin (ruoka, polttoaine, vaatteet, nettiostokset yms.) niin saat rahaa takaisin 10-80 € pelkästään sillä, että käytät Crypto-korttia. Heillä on myös monia muita etuja, esim. ilmainen Spotify ja Netflixkatso lisätiedot täältä.

Crypto.com on kryptovaluuttapörssi, joka on aikaisemmin tunnettu nimellä Monaco ja se on saanut alkunsa Hong Kongissa vuonna 2016.

Liittymällä nyt meidän kautta, saat $25 liittymisbonus.

Varmista, että näet tämän koodin: JAWGKE9DM7, kun rekisteröit käyttäjätilisi.

3. Tavaroiden flippaaminen

Tämä voi kuulostaa tylsältä, mutta tähän liittyy todella paljon mielenkiintoisia mahdollisuuksia. Oletko tietokonenörtti, Riviera Maison -fani tai oletko kiinnostunut jostain aihealueesta todella paljon. Esimerkiksi Tori.fi:ssa voit tehdä helposti muutamia kymppejä tai jopa satasia kuukaudessa kun ostat halvalla ja myyt samat tuotteet oikealla markkinahinnalla. Tässä yksi esimerkki tietokonekomponenttien maailmasta.

Lähes samaan aikaan Torissa oli myynnissä sama komponentti, eli tietokoneen prosessori (mallinimi: i7-6700K). Toisen ilmoituksen myyntihinta oli 110 € ja toisen oli 200 €. Laitoimme molemmille viestiä, että onko tämä prosessori vielä myynnissä, mutta molemmat myyjät vastasivat että tuote oli myyty. Itse asiassa tuo kalliimpi osa oli myyty aikaisemmin ja uskomme että kaupat oli syntyneet 170-190 € hintaan, koska se oli kyseisen komponentin oikea hinta sillä hetkellä. Ostamalla edullisesti ja myymällä sen uudelleen tässä tapauksessa olisi voinut tienata 60-80 € yhdellä kaupalla.

tietokoneen prosessori

Yleensä hyvä voitto on noin 10-20 € yhtä tuotetta kohti. Ei kannattaa keskittyä tuotteisiin, jotka maksavat yleensä 50-150 €, että sinun on mahdollista tehdä vähintään 10 euron voitto. Hyvä taktiikka on myös se, että seuraa myynti-ilmoituksia alan foorumilla, koska usein hinnat ovat siellä edullisemmat kuin esimerkiksi Torissa tai Huuto-net:ssa.

Tätä voi tehdä siis ihan millä tavaroilla tahansa: tietokoneen osilla, sisustustuotteilla, huonekaluilla, lasten vaatteilla, leluilla tai vaikka kalastustarvikkeilla.

Nyt huhtikuussa 2021 Torissa tietokoneen näytönohjaimet ovat erittäin suosittuja kryptovaluuttojen louhimisen suosion kasvamisen ansiosta. Yksi esimerkki on RX580 (8gb) -näytönohjain, jonka hinta uutena on noin 299 € ja viime syksynä niitä sai Torista käytettynä hintaan 120-140 €. Juuri tällä hetkellä käytettyjen, siis 2-3 vuotta vanhojen hinta on yli 350 € ja ne menevät kuin kuumille kiville.

Myynnissä RX580 8gb näytönohjain

4. Tee tuotesuosittelua

Osa yrityksistä maksaa korvauksen, jos suosittelet heidän tuotteitaan ja sen seurauksena joku ostaa heidän tuotteitaan. Tätä kutsutaan myös kumppanuusmarkkinoinniksi tai affiliate-markkinoinniksi. Monet bloggaajat ja sosiaalisen median vaikuttajat saavat tuloja tällä tavalla. Voit tehdä suosittelua Facebookissa, Instagramissa, keskustelusivuilla ja näiden lisäksi sinulla olisi hyvä olla omat nettisivut tai blogi.

Palkkiot liikkuvat 5-25 % välissä myytyjen tuotteiden hinnasta. Tämä vaatii vähän enemmän ajatusta ja työtä, mutta tällä on mahdollisuus tienata useita satoja euroja kuukaudessa täysin passiivisesti. Eli jos sinulla ei ole pakottavaa tarvetta saada lisää rahaa heti, niin tähän vaihtoehtoon kannattaa tutustua ehdottomasti tarkemmin.

Affiliate-markkinointiyrityksiä

Tässä yläpuolella olevassa kuvassa on muutamia yrityksiä, jotka tarjoavat provision suosittelusta. Yksi parhaista affiliatemarkkinointiverkostoista on Adtraction, jossa on yli 150 yritystä listattuna. Jos haluat nähdä, mitkä kaikki yritykset tarjoavat näitä diilejä, niin kirjaudu palveluun täältä.

5. Kokeile freelance-töitä

Freelance-tekijöiden kysyntä kasvaa todella nopeasti. Jos olet hyvä kirjoittamaan tai osaat valokuvata, tehdä kuvankäsittelyä tai editoida videoita, niin osaamisellesi on varmasti kysyntää. Fiverr on yksi suosittu palvelu, jota kautta monet etsivät tekijöitä. Toinen hyvä palvelu on Upwork, johon kannattaa myös tutustua.

Vaikka sinulla ei olisi mitään erityisiä taitoja, niin näitä freelancereita voi hyödyntää toisella tavalla. Suomessa on palvelu nerot.fi, jota kautta monet yrittäjät etsivät yritykselleen logon suunnittelijaa. Monet ovat valmiita maksamaan 100-200 € logon suunnittelusta, jonka voi ostaa Fiverr:sta 20-40 eurolla. Eli voit toimia välikätenä tässä. Liity Nerot-palveluun ja tarjoa siellä logon suunnittelua vaikka 150 eurolla ja tilaa logo Fiverr-palvelusta esimerkiksi 30 eurolla, niin muutaman sähköpostiviestin lähettämisen jälkeen voit saada 120 euroa tuottoa jokaisesta onnistuneesta kaupasta.

1. Rekisteröidy ilmaiseksi, aseta keikkasi ja tarjoa työsi maailmanlaajuiselle yleisöllemme.

2. Saat ilmoituksen, kun saat tilauksen, ja käytä järjestelmäämme keskustellaksemme yksityiskohdista asiakkaiden kanssa.

3. Maksaa ajallaan, joka kerta. Maksu siirretään sinulle tilauksen valmistuttua.

6. Löydä helppo osa-aikainen etätyö

Tämän voi ajatella kahdella eri tavalla. Toinen tapa on se, että etsi itsellesi osa-aikainen lisätyö, jota voit tehdä kotona ja se on helppoa, eikä aiheuta stressiä sinulle. Esimerkiksi verkkokaupan asiakaspalvelu, chat-operaattorina toimiminen tai puhelinmyyntityö voivat olla sopivia vaihtoehtoja. Tässä tärkein kriteeri on se, että työtä voisi tehdä kotona ja mieluiten työaikoihin voisi vaikuttaa myös itse.

mies toissa

Toinen näkemys tähän asiaan on se, että hanki sellainen täysipäiväinen työ, missä sinulla on vapaita hetkiä työpäivän sisällä. Monet toimistotyöt ovat tähän sopivia. Idea on se, että työpäivän aikana, kun sinulla on joutoaikaa niin voit hyödyntää sen lisätulojen rakentamiseen. Voit silloin tehdä maksettuja kyselyitä tai rakentaa itsellesi blogia, jossa suosittelet arvioit ja suosittelet erilaisia tuotteita.

Teet siis kahta eri työtä saman työpäivän aikana. Sivutoimisen työn pitäisi olla sellainen, josta sinulla on mahdollisuus saada jossain vaiheessa passiivista tai ainakin ajasta ja paikasta riippumatonta tuloa. Tämä voi kuulostaa alkuun hieman hankalalta, mutta suosittelemme lämpimästi lukemaan tähän liittyen maailman parhaan kirjan: 4 tunnin työviikko tai kuuntelemaan sen äänikirjana (saatavilla vain englanniksi)

7. Airbnb-vuokraus

Tämä on yksi erittäin hyvä, mutta aliarvostettu tapa tienata ylimääräistä rahaa. Jos pystyt laittamaan kodistasi yhden huoneen vuokralle tai sinulla on mahdollisuus majoittua itse väliaikaisesti kaverisi tai vanhempiesi luona, niin kannattaa kokeilla laittaa vuokrailmoitus Airbnb-palveluun. Tämä ei maksa mitään, eikä edes sido sinua mihinkään. Voit laittaa ilmoituksen palveluun ja testata olisiko sille kysyntää. Jos et halua hyväksyä varauksia, niin sinun ei ole pakko tehdä sitä, mutta ainakin saat selville kuinka paljon voisit saada vuokraa yhdeltä yöltä.

Airbnb-vuokrauksella voit tienata muutamista kympeistä aina muutamiin satoihin euroihin kuukaudessa lisää rahaa. Tämä voi yksin olla ratkaisu moniin tilanteisiin, jossa on tarve saada rahaa heti. Tässä muutama vinkki onnistuneeseen Airbnb-vuokraukseen:

Näillä vinkeillä pääset varmasti vauhtiin Airbnb-vuokrauksessa ja tästä linkistä pääset rekisteröitymään palveluun.

8. Kirjoita artikkeleita kotona

Osa-aikaisista etätyöstä oli mainittu jo aiemmin, mutta artikkeleiden kirjoittaminen on nostettava kyllä omaksi erilliseksi kohdaksi. Tämä on todella nopeasti kasvava ala, koska internetiin tulee koko ajan valtava määrä uusia sivuja ja sisällöntuotantoa tarvitaan koko ajan enemmän ja enemmän. Esimerkiksi monet lainoja tarjoavat sivut ja nettikasinosivut hakevat jatkuvasti artikkeleiden kirjoittajia.

Budjetin kirjoittaminen

Palkkio on usein 10-15 euroa/tunti luokkaa ja se on usein sidottu kirjoitettuun sanamäärään. Jos olet nopea kirjoittaja, niin todennäköisesti tienaat aika hyvin. Näihin kotona tehtäviin töihin sinulla ei tarvitse olla mitään tiettyä ammattitutkintoa, vaan se riittää että osaat kirjoittaa kieliopillisesti virheetöntä hyvää sisältöä.

Tällä verkkokurssilla opetetaan tarkemmin eri tapoja tehdä rahaa netissä ja yksi kurssilla opetettava tapa on juuri näiden artikkeleiden kirjoittaminen. Kurssilla opetetaan, miten ja mistä saat itsellesi asiakkaita kirjoitushommiin ja lisäksi kurssin kouluttaja tarjoaa vähän väliä kirjoitustöitä verkkokurssin käyneille. Se on saatavilla todella edullisesti eli, jos haluat oppia hankkimaan lisätuloja osa-aikaisesti netin kautta, niin lämmin suositus osallistua tälle verkkokurssille.

Vastuu palkkaamisesta ei ole työntekijällä, vaan sen on työnantajalla

Vaikka sinulla ei olisi täydellinen kielioppi, niin Google auttaa monissa tilanteissa. Voit selvittää vaikeiden sanojen oikeaoppisen kirjoitusmuodon ja samalla oppia itse paremmaksi kirjoittajaksi. Ei kannata siis pelätä hakea näitä töitä, ajattele vaikka tätä sanontaa: ”Vastuu palkkaamisesta ei ole työntekijällä, vaan sen on työnantajalla”. Eli rohkeasti vaan hakemaan näitä työtehtäviä!

9. Mainosten klikkailu netissä

Vähän vastaava idea kuin kyselytutkimuksiin osallistuminen, mutta tässä idea on se, että klikkailet mainoksia netissä ja saat jokaisesta klikkauksesta pienen korvauksen. Tätä voi tehdä puhelimella tai pöytäkoneella ihan milloin ja mistä tahansa haluatkin. Tämä sopii erinomaisesti kyselyiden täyttämisen ohessa tehtäväksi, jos niissä ei riitä riittävästi tehtävää. Alla listattu parhaat palvelut, jotka maksavat mainosten klikkaamisesta:

Tienaa klikkailemalla mainoksia ja osallistumalla kyselyihin sekä suosittelemalla palvelua myös muille ja tienaa jopa 50-100 €/kk lisätuloja. Kokeile nyt!

Todella helppo tapa tienata pikkusummia lisää rahaa. Klikkaa vain imoitus auki uudelle sivulle ja odota. Mainoksen nähtyäsi voit palata takaisin ja olet tienannut vähän rahaa.

Tämä on erittäin helppo tapa ansaita lisää rahaa netissä ja kuka tahansa voi aloittaa mainosten klikkaamisen välittömästi. Kokeile yllä olevia palveluita, jos haluat tietää kuinka paljon voit tienata lisää.

10. Etsi lisätöitä naapureilta

Tämä saattaa kuulostaa hassulta, mutta nykyisin ihmiset ovat niin mukaavuudenhaluisia, että monet ovat valmiita maksamaan siitä, että he saavat asioita valmiiksi tehtyinä. Esimerkiksi Foodora ja Wolt ovat hyviä esimerkkejä suomalaisten mukavuudenhalusta ja siitä, että ravintolaruokaa syödään nykyisin tosi paljon kotona sen sijasta, että mentäisiin oikeasti ravintolaan syömään.

Mitä kaikkea voisit tarjota naapureille? Omakotitaloalueella lumityöt, ruohon leikkaaminen ja monet pienet arkiset työt ovat varmasti sellaisia, joista monet ovat halukkaita maksamaan. Kerrostaloissa siivoaminen, mattojen tamppaaminen, kotiruoan valmistaminen ja pyykkien peseminen voivat kaikki olla sellaisia asioita, joista voisi ansaita vähän lisätuloa.

Mieti mitä asioita voisit tarjota naapurustoosi ja laita tästä tietoa ilmoitustaululle tai suoraan postilaatikkoon ja testaa miten tämä juttu voi toimia. Tosi moni on varmasti miettinyt näitä asioita, mutta aika harva on oikeasti toteuttanut niitä. Erityisesti vanhusten auttaminen voi olla palkitsevaa tekemistä taloudellisessa mielessä ja samalla tuotat hyvää mieltä vanhukselle ja itsellesi.

11. Tarjoa työsuorituksia Facebookissa

Facebook on pullollaan paikallisia ryhmiä, joissa voit tarjota tai etsiä työsuorituksia. Seuraa näitä ryhmiä ja selvitä, mihin on paljon kysyntää. Sinun ei edes tarvitse edes laittaa välttämättä omaa ilmoitusta siitä, mitä tarjoat vaan voit seurata mitä muut etsivät ja vastata heille yksityisviestillä.

Koiran hoitamisella lisätöitä

Työsuorituksia, joita kannattaa tarjota: lastenhoito, koiranhoito, siivous, remontointi, ompelutyöt, renkaiden vaihto ja itse asiassa monet muut arkea helpottavat työtehtävät. Mieti, missä sinusta voisi olla toisille apua ja tienaa sillä rahaa helposti itsellesi.

12. Myy ylimääräistä kertynyttä tavaraa

Jokainen meistä taitaa olla jonkin tasoinen hamstraaja ja jostain syystä kotiin kertyy aina ylimääräistä tavaraa. Usein saatamme heittää näitä tavaroita roskiin, vaikka toiselle se olisi tarpeellinen tavara. Seuraavan siivouksen yhteydessä mieti, mitä tavaroita voisit laittaa myyntiin nettiin, esimerkiksi Toriin tai Facebookin kauppapaikkaan.

Jos et ole varma, mitä sinun kannattaisi myydä, niin käy katsomassa Torista mitä muut ihmiset myyvät. Katso sieltä uusimpia ilmoituksia ja selaa niitä hetken ajan. Sen jälkeen sinulla on hyvä kuva siitä, mitä muut myyvät siellä ja millä hinnalla. Tällä tavalla voit löytää myös hyviä uusia ideoita tavaroiden flippaamiseen.

Vinkki: katso myös kaikki ”ostetaan” ilmoitukset oman paikkakuntasi alueelta, niin voi olla että löydät mahdollisia ostajia jo valmiiksi.

13. Sijoita kryptovaluuttoihin

Tämä on vähän edistyneempi tapa tehdä lisää rahaa ja tämä vaatii jonkin verran myös omaa rahaa, että sen voi aloittaa. Miksi juuri kryptovaluuttoihin kannattaa sijoittaa? Tämän strategian idea on tehdä voittoa silloin, kun kryptovaluuttojen kurssit liikkuvat ylös ja alas. Sitä ne tekevät enemmän kuin mitkään osakkeet tai muut omaisuuslajit tällä hetkellä.

kryptovaluutat

Ajatus on se, että ostamme parhaita kryptovaluuttoja, eli Bitcoinia (BTC) tai Ethereumia (ETH) silloin, kun ne ovat alihintaisia ja odotamme, että ne nousevat voitolle. Meidän ei ole tarkoitus odottaa, että Bitcoinin kurssi nousee pilviin, vaan teemme voittoa aina kun se ensin putoaa ja sen jälkeen nousee voitolle.

Idea on siis odottaa, että esimerkiksi Bitcoinin arvo on pudonnut 20-30 % viimeisimmästä huipustaan, niin ostetaan silloin. Jos se tippuu 40 prosenttiin, niin ostetaan saman verran lisää jne. Tämä antaa meille hyvän turvan sijoittamiseen, koska muut ovat vielä tappiolla, kun kurssi alkaa nousemaan, mutta sinulla on mahdollisuus päästä paljon nopeammin voitolle. Voitot kannattaa kotiuttaa, kun kurssi on noussut 10-15 % siitä hetkestä, kun olet sijoittanut kryptovaluuttaan. Katso täältä parhaat kryptopörssit, joiden kautta voit ostaa Bitcoineja ja muita kryptoja.

14. Tarjoa osaamistasi yrityksille (somepäivitykset)

Tämä on myös yksi freelance-toiminnan muoto. Monet yrittäjät ovat jatkuvasti kiireisiä, eivätkä he ehdi satsaamaan kaikkiin asioihin, joihin heidän pitäisi. Esimerkiksi sometilien päivittäminen voi olla monille yrittäjille tuskaa tai ainakin täysin ylimääräinen työvaihe, joka kuitenkin pitäisi tehdä.

Jos käytät itse somea (Facebook tai Instagram), niin voit tarjota yrittäjälle, että teet 10 päivitystä kuukaudessa ja he maksavat sinulle vaikka 50 €/kk. Kun saat neljä tällaista yritystä asiakkaaksesi, niin olet rakentanut itsellesi 200 €/kk lisäansion. Rahan tekeminen ei ole välttämättä tämän vaikeampaa. Tarjoat jotain arvokasta toiselle ja saat siitä sopivan korvauksen.

Toki voit pyytää myös korkeampaa hintaa, mutta aivan ensimmäisenä on tarkoitus saada yksi asiakas, jota voi käyttää referenssinä, kun ehdotat palvelua muille. Hinnoittelussa kannattaa muistaa se, että tämäkin työ on täysin ajasta ja paikasta riippumatonta. Mieti myös muita asioita, joilla voit tarjota arvoa yrityksille.

15. BONUS – Perusta oma blogi

Tämä on sen takia bonuksena, että lisätulo ei tule aivan heti, vaan sinun täytyy rakentaa oma blogi ensin ja saada sille kävijöitä, että voit tienata. Kun blogi on siinä vaiheessa, että siellä on jatkuvasti uusia vierailijoita, niin silloin lisätienestit tulevat helposti. Voit tienata blogilla monenlaisia eri tuloja:

Tässä alla on esimerkki yhden sivustoni yhden kuukauden affiliate-tuloista. Olen käyttänyt omaa aikaani ehkä noin tunnin verran viikossa tämän tulon eteen sen jälkeen, kun kyseinen blogi on alkanut saamaan kävijöitä sen nettisivuille.

Kuvakaappaus affiliate-tuloista

Jos haluat oppia tarkemmin tästä tavasta tienata lisää rahaa netin kautta, niin kannattaa tutustua tähän minun kirjoittamaani oppaaseen, kuinka perustat kannattavan blogin.

Yhteenveto

Kukapa ei haluaisi tietää, miten tienata enemmän rahaa ja saada lisää rahaa käyttöön mahdollisimman helposti ja pienellä vaivalla. Onhan tässä elämässä paljon hauskempia asioitakin kuin pelkkä työnteko. Jos mietit näin, niin olemme ihan samaa mieltä kanssasi ja juuri tämän takia olemme kirjoittaneet tämän oppaan.

Tässä oli listattu 14 eri tapaa tienata itselleen lisää tulovirtoja ja tehdä se ajasta ja paikasta riippumattomasti. Suosittelemme, että testaan näistä 3-4 eri tapaa ja katsot mikä niistä on sinulle kaikkein mielenkiintoisin. Keskity siihen yhteen uuteen keinoon, jolla saat lisää rahaa ja yritä tehdä siitä vielä suurempi. Jatkossa voit alkaa tekemään näitä rinnakkain ja saamaan vieläkin enemmän sivutoimista tuloa. Toivottavasti näistä vinkeistä oli sinulle hyötyä!

Lisätöitä ilman erityistaitoja

Tänä päivänä useimmat kotona tehtävät työt ovat sellaisia, että niitä voidaan tehdä tietokoneella. Kiitos nopeiden tietoliikenneverkkojen ja erilaisten ohjelmistojen, etätyön tekeminen on vieläpä todella helppoakin. 

Toki on poikkeuksiakin tietokoneella tehtävistä töistä, kuten vaikkapa kotileipurin työt. Tai Airbnb isäntänä toimiminen. Kummassakin kuitenkin jonkin verran pitää työskennellä netissäkin, pitäähän jossain niitä kotileivonnaisia mainostaakin, joten tässä sosiaalinen media toimii hyvin. 

Joihinkin töihin vaaditaan jotain erityistaitoja tai ainakin että sellaisen on valmis oppimaan. Jokaisella on kuitenkin mahdollisuus oppia uusia taitoja, jos vain intoa ja halua riittää. Ja kaikessa voi aina tulla paremmaksi tekemisen kautta. 

Kannattaa siis hiukan nähdä vaivaa ja ideoida, mikä voisi olla se työ kotoa käsin, joka olisi itselle sopivin. Näin ei tarvitse hikoilla toimistossa tai tuhlata aikaansa ruuhkassa.  

Sivutyöstä apua ylimääräisiin kuluihin

Ylimääräiset kulut aiheuttavat monesti harmaita hiuksia. Lisätuloja kaivataan niin harrastuksiin kuin johonkin tiettyyn kohteeseenkin. Tai mahdollisesti jopa johonkin pikku luksukseenkin. 

On olemassa lähes rajattomasti erilaisia tapoja tehdä rahaa ja sivutyö kotona on yksi niistä parhaimmista keinoista. Kannattaa miettiä omia vahvuuksiaan, mikä olisi sellainen asia, jonka osaa tehdä hyvin ja jonka tekemisestä nauttii tosi paljon. Monesti ihan tavallinen harrastuskin voi muodostua näppärästi tulonlähteeksi.

Pulloja keräämällä lisätienestejä

Varsinkin kesäviikonloppuisin voi lähteä kävellen tai pyörällä pulloja keräämään puistoihin. Tämä voi olla tosi tuottoisaa kaupunkialueilla. Pulloja keräämällä voi saada jopa kolminumeroisen summan päivän aikana, jos on ripeä. Rahat saa heti käteen kun vie pullot kauppaan. 

Pullojen kerääminen tosin kerryttää rahaa pimeästi, sillä pullonkeräyksestä saadut tienestit pitäisi ilmoittaa Verohallinnolle. Mutta todennäköisesti suurin osa ei näin kuitenkaan tee. 

Etätöillä lisätienestejä?

Nykyään kun etätyöt ovat suosiossa, voi tietty kysyä pomolta, olisiko mahdollista tehdä jotain lisähommiakin. Jos tähän ei ole mahdollisuutta, helppo askel on vaikka kokeilla kevytyrittäjyyttä tekemällä jotain samankaltaisia hommia kuin päivätyökin. Ja monet ovat rakentaneet itselleen loppujen lopuksi uuden ammatin kun sivutyön tekemisen kysyntä onkin kasvanut ihan mukavasti. 

Opiskelijakin voi saada lisätuloja

Moni miettii myös, kuinka tienata rahaa opiskelijana. Kannattaa miettiä, mitkä alat kiinnostavat ja minkälaista osaamista itseltä löytyy. Olisiko mahdollista tehdä jotain hommaa kotoa käsin vai mahdollisesti jotakin kodin ulkopuolella tapahtuvaa työtä? Jos käytössä on auto, sitäkin voi hyödyntää työnhaun saralla.  

Jos on mahdollista työskennellä yöllä, siitä saa parempaa palkkaa eri lisien muodossa. Riippuu omasta elämäntilanteesta millainen lisätyö on itselle kaikkein sopivin. Kannattaa olla tarkkana opintotuen suhteen, ettei vain menetä sitä. Onkin siis syytä selvittää, kuinka paljon on mahdollista saada tuloja niin ettei se vaikuta saamaansa opintotukeen. 

Usein kysytyt kysymykset:

Lisätöitä on helpointa etsiä netistä, sillä siellä on olemassa monenlaisia eri tapoja tienata. Kannattaa tutustua Mol-sivuihin ja esimerkiksi Monsterin työnhakusivuihin ja valita sieltä osa-aikatyöt ja etätyöt.

Hyvä tapa tienata lisätuloa ilman töitä ovat netissä olevat maksetut kyselytutkimukset tai oman blogin pitäminen

Myös jo mainittu pullojen keräys on tapa saada rahaa ilman töitä. Tai sitten voi tarjoutua talovahdiksi jollekin sukulaiselle tai tutulle. Voi myös kysyä jos joku maksaisi autonsa pesemisestä ja siivouksesta. 

Sukulaisilta voi pyytää kaikki syntymäpäivälahjat rahana. Voi myös myydä tarpeettomia tavaroitaan kirpparilla. Myös marjoja tai sieniä voi poimia ja saada näin taskurahaa. 

Pikkurahaa voi tienata sekä netissä että myös naapurustossa. Alle 15-vuotiaana pikkurahaa saa tekemällä pieniä kotiaskareita (ruohonleikkuu, lumityöt), poimimalla vaikka marjoja tai olemalla lemmikkivahtina.

12-vuotias voi vaikka kysyä sukulaisilta, olisiko tarjolla jotain projektia, johon he tarvitsevat lisätyövoimaa ja jopa maksaisivat siitä jotain. Esimerkkinä lumityöt, nurmikon leikkaaminen, marjojen poimiminen, lemmikkien ulkoiluttaminen, auton siivous, kauppareissuilla avustaminen tai haravoiminen. 

Sukulaisilta voi pyytää kaikki syntymäpäivälahjat rahana. Voi myös myydä tarpeettomia tavaroitaan kirpparilla. Myös marjoja tai sieniä voi poimia ja saada näin taskurahaa. 

Koululuokat, urheiluseurat ja erilaiset yhdistykset voivat ansaita rahaa yhteiseen kirstuun myymällä erilaisia tuotteita. Tällä tavalla varojen kerääminen on helpointa aloittaa omasta perheestä ja sukulaisista. Kannattaa hakea Googlesta ”rahankeruu” tai ”varainhankinta”, niin sillä löytää hyviä yrityksiä, jotka tarjoavat tällaista palvelua.

 

Nuorena voi saada rahaa esimerkiksi työllä, harjoittelulla, opiskelijatuella, vanhempien tuella, stipendeillä tai sijoittamalla. On myös mahdollista lainata rahaa esimerkiksi opiskelijalainan tai pikavipin muodossa, mutta niiden kustannukset ja riskit kannattaa harkita tarkkaan ennen lainan ottamista. On tärkeää myös oppia hallitsemaan rahaa ja säästämään tulevaisuutta varten.

Suosittuja artikkeleita

Sisällysluettelo

Ari-Pekka

Ari-Pekka

Ari-Pekka tässä moi! Olen Toisin.fi -sivuston ylläpitäjä ja sisältöjen tuottaja. Minua erityisesti kiinnostaa nykyajan mahdollisuudet tehdä rahaa netissä ilman, että olisin aikaan ja paikkaan sitoutunut. Tykkään rakentaa nettisivuja, sijoittaa ja opiskella uusia asioita nettiliiketoimintaan liittyen.