fbpx

7 kryptovaluutta-ennustetta vuodelle 2023

Päivitetty viimeksi: 23.2.2023

7 kryptovaluutta-ennustetta vuodelle 2023

Kryptovaluutta-maailma kasvaa koko ajan erilaisilla kryptovaluutoilla ja monet niistä voivatkin olla jopa parempi valinta kuin Bitcoin. Jotkut niistä saavuttavat jo loistavia tuloksia ja niillä on mahdollisuudet suureen arvonnousuun vuoden 2023 aikana. Markkinat elpyvät ja nyt on luultavasti paras aika sijoittaa. Kysymys kuuluukin: Mitä kryptovaluutoille tapahtuu vuonna 2023? Nouseeko sääntely yhä suurempaan rooliin? 

Sääntelyiden ristiriidat saavuttavat huippunsa

Vuosi 2023 voi olla vuosi, jolloin sääntelyä koskevat ristiriidat vihdoin saavuttavat huippunsa. Voidaan ehdotetaan ankaraa kryptovaluuttojen sääntelyä ja yhteisö käy taistoon hajauttamista uhkaavia osia vastaan. Oman sääntelyn piirissä ovat myös uusimmat vuoden 2023 kasinot

Kryptovaluuttoja koskeviin sääntöihin liittyvät huolenaiheet ovatkin yksi lohkoketjua ja kryptovaluuttoja koskevien keskustelujen tärkeimmistä kohokohdista. Lohkoketju- ja Web3-sovellukset tarkoittavat, että digitaaliset varat on hajautettava ilman keskitettyä valvontaa. 

Monet maat ovat ottaneet käyttöön omia määräyksiä koskien kryptovaluuttojen ja digitaalisten omaisuuserien käyttöä. Poliittisten päättäjien on kuitenkin huomioitava erilaisia valintoja liittyen olemassa olevien sääntöjen tehokkaaseen soveltamiseen.

Päättäjät todennäköisesti etsivät ratkaisuja tasapainoisten säännösten luomiseksi kryptovaluutta- ja lohkoketjuratkaisuille. Kryptovaluutta-säännösten painottamisen tavoitteena on esittää selkeä digitaalisen omaisuuden määritelmä.

Yhä useammat sijoittajat hankkivat Bitcoinia

Bitcoin historia

Ennustuksen mukaan yli 500 miljoonaa ihmistä maailmanlaajuisesti omistaa Bitcoinia vuoden 2023 loppuun mennessä. Bitcoinin käyttöönottoa auttavat lisäämään luottosäännösten selkeys ja parempi ymmärrys alasta. Bitcoin onkin eräs kymmenestä parhaasta kryptovaluuttaennusteesta, jota sijoittajien tulisi seurata vuonna 2023.

Dash 2 Trade tuo helpotuksen kryptovaluuttakaupalle

FTX:n romahtamisen jälkeen Dash 2 Traden kaltaiselle projektille on huutava tarve.  Tämä kryptoanalytiikka-, botti- ja näkemysalusta tekee kryptovaluutan kaupankäynnistä helpompaa, joten sijoittajat voivat tehdä älykkäämpiä päätöksiä. Alusta tarjoaa omat pisteet kryptovaluuttojen myyntiprojekteille, auttaen kauppiaita tunnistamaan uudet projektit, joihin kannattaa sijoittaa sekä myös ne, jotka kannattaa siirtää eteenpäin. 

Web3 on seuraava iso asia

Vaikka suurin osa ennusteista perustuu markkinoiden aiempaan suorituskykyyn, jotkin innovatiiviset asiat, kuten Web3 ja kryptomarkkinoiden hajauttaminen, voivat ennakoida suurempaa härkäjuoksua kuin monet asiantuntijat ennustavat. Tämä antaa käyttäjille mahdollisuuden käydä kauppaa nopeammin ja ilman välittäjiä, kuten pankkeja tai hallituksia, mikä vaikuttaa suuresti kryptovaluuttamarkkinoihin. Web3 varmistaa myös fyysisen ja virtuaalisen maailman välisen kuilun. 

NFT hypetys jatkuu

Hehkutus ja spekulaatio NFT:ien ympärillä on nostanut hintoja, ja monet NFT-projektit sukelsivat hyödyntääkseen tarjolla olevaa mahdollisuutta. Suurin osa NFT:tä koskevista keskusteluista keskittyy niiden rahalliseen arvoon, mutta kryptovaluuttaennusteiden mukaan vuonna 2023 keskitytään ei-vaihtokelpoisten tokenien hyödyllisyyteen. 

Yritykset pyrkivät käyttämään NFT:itä digitaalisen ja fyysisen omaisuuden turvalliseen esittämiseen ja varmistamaan liiketoiminnan hyödyn. Ei-korvattavat tunnukset voivat tuoda merkittäviä parannuksia tuoton kasvattamiseen, liiketoimintaprosesseihin ja asiakkaiden sitoutumiseen.

Yrityskäyttöön tarkoitettujen NFT:iden kysynnän kasvu keskittyy Web3:n kasvuun, tämä luo uusia ennakkotapauksia datan ja omaisuuden hallintaan. Kryptovaluuttojen tulevaisuuden ennusteet heijastavat myös sitä, että Web3:n suosion kasvaessa myös NFT:istä tulee suosittuja digitaalisessa ympäristössä.

El Salvador luopuu Bitcoin-kokeilusta

El Salvador hylkää Bitcoin-kokeilunsa ennen vuoden 2023 loppua. El Salvadorista tuli syyskuussa 2021 ensimmäinen maa, joka laillisti Bitcoinin tarjouskilpailuna ja vaati yrityksiä hyväksymään sen valuutaksi. Mutta alle 16 kuukautta sen jälkeen, kun El Salvadorin presidentti Nayib Bukele peukutti Bitcoinia, se on osoittautunut täydelliseksi katastrofiksi.

Useimmilla kansalaisilla ei ole edes pääsyä perinteisiin rahoituspalveluihin, joten he eivät ole kiinnostuneita käyttämään Bitcoinia tavaroiden ja palveluiden maksamiseen. Lisäksi El Salvador näyttää olevan maksukyvyttömyyden partaalla seuraavien parin vuoden aikana. El Salvadorin vaatimus julkisten varojen käyttämisestä Bitcoinin ostamiseen on todellisuudessa estänyt maata saamasta 1,3 miljardin dollarin lainaa Kansainväliseltä valuuttarahastolta ja saanut muutkin lainanantajat pelkäämään lainan myöntämistä.

Bitcoin on menettänyt yli 60 % arvostaan sen jälkeen, kun El Salvador alkoi käyttää julkisia varoja ostoihin. Maan omaisuusvarannot ovat hupenemassa, joten pitkittynyt Bitcoinin karhumarkkina saattaa pakottaa El Salvadorin johtajat harkitsemaan strategiaansa uudelleen, mikäli taloudellista apua halutaan.

Meemikolikot menettävät suosiotaan

Dogecoin kaavio

Vuonna 2021 Shiba Inu ja Dogecoin olivat kryptovaluutta-piirien kuumimmat kolikot. Dogecoin nousi reilusti yli 20 000 % kuuden kuukauden aikana ennen kuin Elon Musk hehkutti kyseistä kolikkoa. Shiba Inu tuotti yli 121 000 000 % voittoa vuoden 2021 aikana. Coinmotion tarjoaa suosituimpia kryptovaluuttoja alustallaan. 

Molemmat meemikolikot ovat kuitenkin menettäneet noin 90 % arvostaan huippunsa saavuttamisen jälkeen. Tämä trendi jatkuu vuonna 2023. Shiba Inu ja Dogecoin ovat vain maksukolikoita – eikä maksukolikoissa ole mitään erikoista. On tuhansia digitaalisia valuuttoja, joilla voidaan maksaa mikäli kauppiaat sallivat sen. Shiba Inu tai Dogecoin eivät tarjoa oikeastaan mitään, mikä toisi kilpailuetuja tai erottelua. eToro sen sijaan tarjoaa edulliset kaupankäyntikulut. 

Ari-Pekka

Ari-Pekka

Ari-Pekka tässä moi! Olen Toisin.fi -sivuston ylläpitäjä ja sisältöjen tuottaja. Minua erityisesti kiinnostaa nykyajan mahdollisuudet tehdä rahaa netissä ilman, että olisin aikaan ja paikkaan sitoutunut. Tykkään rakentaa nettisivuja, sijoittaa ja opiskella uusia asioita nettiliiketoimintaan liittyen.

Suosittuja artikkeleita