fbpx

Paras Bitcoin-lompakko

Päivitetty viimeksi: 23.2.2023

Miksi Bitcoinien säilytykseen tarvitaan lompakko? Entä millainen on paras lompakko Bitcoiniesi säilytykseen? Bitcoinien, kuten muidenkin kryptovaluuttojen säilytykseen tarvitset erillisen lompakon, jossa kryptovaluuttasi säilyvät turvassa.

Bitcoin lompakot vertailussa

Yksinkertaistettuna kyse on pankkitilin kaltaisesta palvelusta, joka on tarkoitettu nimenomaan erilaisten kryptovaluuttojen säilytykseen. Ne ovat salattuja ja yksilöityjä lompakkoja, jotka suojaavat Bitcoinisi ja muut kryptovaluuttasi ja niitä ei uhkaa erilaiset virukset ja haittaohjelmat. Kryptovaluuttalompakoita on erilaisia ja valitessasi säilytyslompakkoa on syytä tutustua erilaisiin lompakoihin. Lompakot toimivat hieman eritavoin ja helppokäyttöisyys tuo mukavuutta lompakon käyttöön ja Bitcoinien ostamiseen.

Paras Bitcoin-lompakko vertailussa (2023)

Kotimainen palvelu, jossa voit ostaa ja tallettaa Bitcoineja. Coinmotionissa voit tehdä kauppaa myös muilla suosituilla kryptovaluutoilla: Litecoin (LTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP) ja Monero (XLM). Vaihtokulu normaalisti 2 % ilman volyymialennuksia.

Saat -50 % alennetut vaihtokulut ensimmäisten 30 päivän ajaksi, kun rekisteröidyt nyt alla olevasta linkistä.

Coinbase (8 € liittymisetu)

Coinbasen kautta voit ostaa ja pitää tallessa 24 suosittua kryptovaluuttaa, Bitcoin luonnollisesti mukaanlukien. Coinbaseen voit siirtää euroja helposti suoraan suomalaiselta pankkitililtä 1-2 päivässä tai Visa ja Mastercard -korteilta. Voit myös tehdä automaattisen toistuvan sijoituksen, joka ostaa sinulle tietyllä summalla Bitcoineja joka viikko tai kuukausi.

Liity nyt alla olevalla linkillä ja saat 8,45 € arvosta Bitcoineja tilillesi.

Bitcoineja voit ostaa ja säilyttää useilla eri tavoilla. Ensimmäinen vaihtoehto Bitcoinien säilytykseen on ostoalustoille. Se ei tosin ole suositeltavin vaihtoehto vaan on huomattavasti järkevämpää siirtää ostamasi Bitcoinit talteen. Toisena vaihtoehtona on online lompakot eli hot walletit. Hot walletteja sinulla voi olla useampikin ja niiden hakkerointi on hankalampaa. Turvallisin tapa Bitcoinien säilytykseen on kuitenkin offline eli hardware-lompakot.

Offlinelompakot ovat fyysisiä muistitikun tapaisia lompakoita joita säilytät hallussasi. Bitcoin-lompakkosi ei sisällä rahaa vaan käyttöoikeuden omistamiisi Bitcoineihin. Mikään Bitcoin-lompakko ei ole kuitenkaan täysin turvallinen. Online lompakoissa on riskinä hakkerointi ja varojesi katoaminen. Toisaalta taas saatat hukata hardwarelompakkosi. Lompakoilla ei ole samanlaista talletustuojaa, kuin normaalilla pankkitilillä, mutta huolellisella taustatyöllä ja toiminnalla voit edesauttaa Bitcoiniesi pysymisen turvassa. Kryptovaluuttapörssin riskeinä taas ovat erilaiset hyökkäykset ja toimintakatkokset. Tutustutaanpa seuraavaksi erilaisiin lompakko-vaihtoehtoihin.

1. Coinmotion

Coinmotion logo

Coinmotion on suomenkielinen palvelu, joka on käyttökielensä vuoksi helppokäyttöinen suomalaisille, jotka haluavat sijoittaa Bitcoiniin. Avatessasi tilin Coinmotioniin sinun tulee tehdä tunnistautuminen pankkitunnuksillasi. Tämän jälkeen pääset siirtämään rahaa palveluun ja alkaa käymään kauppaa Bitcoinilla. Coinmotionissa pystyt käymään kauppaa vuorokauden ympäri. Kaupankäynti tapahtuu markkinahinnalla tai rajahintaisena toimeksiantona. Voit käyttää myös Stop-määräystä. Coinmotion on pyrkinyt suojaamaan asiakkaidensa Bitcoinit niin, että 95% Bitcoineistasi on multisig-säilytyksessä. Näin kukaan ei voi yksin siirtää Bitcoinejasi, vaan usean henkilön on allekirjoitettava siirto digitaalisesti.

Coinmotionilla voit säilyttää Bitcoinejasi Holvissa, jossa ne ovat aikalukon takana. Tällä varmistetaan entistä paremmin varojesi säilytys. Coinmotionilla on päivittäinen 30 kappaleen raja Bitcoinien myynnille. Käytettävissäsi on myös helppokäyttöinen mobiilisovellus. Coinmotionssa voit maksaa laskuja ja sieltä voit siirtää euroja toiselle käyttäjälle. Rahan siirto on helppo ja nopeaa. Coinmotion-palvelun omistaa Prasos Oy ja he ovat saaneet ensimmäisenä maailmassa maksutoimiluvan sekä rekisteröityneet virallisesti digitaalisten valuuttojen palveluntarjoajaksi. Luvat Prasos Oy:lle on myöntänyt Suomen Finanssivalvonta. Coinmotionissa voit käydä kauppaa myös neljällä muulla kryptovaluutalla.

Lue lisää Coinmotion kokemuksista täältä.

2. Coinbase

Coinbase logo

Myös Coinbasessa voit ostaa, myydä ja säilyttää Bitcoinejasi. Aloittelevan sijoittajan on helppo käyttää Coinbasen palvelua ja se onkin yksi suomalaisten suosituimmista Bitcoinien ostopaikoista. Avattuasi tilin Coinbaseen sinun tulee tehdä normaali KYC-tunnistautuminen. Tunnistautumisen jälkeen voit siirtää rahojasi palveluun ja alkaa käymään kauppaa Bitcoineilla. Rahojen siirto on helppoa ja siirrot näkyvät tileillä 1-2 päivän sisällä. Kaupankäynti tapahtuu erillisessä kryptovaluuttapörssissä Binancessa, joka on alallaan maailma johtava kryptovaluuttapörssi. Tallettaessasi rahaa Coinbaseen, vaihdat eurosi Bitcoineiksi. Kauppaa käydessäsi siirrät Bitcoinisi Binanceen ja voit ostaa Bitcoineillasi muita kryptovaluuttoja. Kaupankäyntien jälkeen voit siirtää Bitcoinisi takaisin Coinbasen tilillesi. Coinbasen käyttäjiä suositellaan aktivoimaan kaksivaiheinen tunnistus. Kaupankäynti on nopeaa ja tarvittaessa saat neuvoja helposti eri keskustelupalstojen kautta.

3. Jaxx

Jaxx logo

Jaxx lompakko on helppokäyttöisyytensä ja turvallisuutensa ansiosta suosittu bitcoinien säilytyslompakko. Jaxx lompakkossa voit säilyttää yli 70 eri kryptovaluuttaa. Lompakko toimii useilla eri käyttöjärjestelmillä ja siellä olevat bitcoinit voi vaihtaa toisiin kryptovaluuttoihin. Jaxx lompakkoa suositellaan bitcoinien ja muiden kryptovaluuttojen käyttölompakoksi ja pidempiaikaiseen säilytykseen kannattaa hankkia offline lompakko. Jaxx lompakon varmuuskopiointi on helppoa. Muista tallentaa huolella 12 sanan lista siltä varalta, että hukkaat laitteen, johon Jaxx on asennettu.

4. Exodus

Exodus logo

Exodus on helppokäyttöinen lompakko Bitcoiniesi säilyttämiseen. Se on tyypiltään online lompakko joka toimii omalla tietokoneellasi selaimen kautta. Exodusta käyttäessäsi sinulla on hallussasi lompakkosi privaattiavain, jonka avulla pääset kirjautumaan lompakkoosi, vaikka tietokoneesi menisi rikki. Lompakossa voit säilyttää Bitcoinin lisäksi useita muita kryptovaluuttoja. Exodus lompakko on helppokäyttöinen ja selkeä ja kryptojesi siirto sinne ja sieltä kaupankäyntialustalle on helppoa. Exoduksen saat myös puhelimellesi mobiilisovelluksena, mutta kannattaa huomioida, että jos kadotat puhelimesi, saatat huonoimmassa tapauksessa menettää myös kryptovaluuttasi.

5. Ledger ja Trezor

Ledger ja Trezor

Ledger ja Trezor ovat niin kutsuttuja Hardware-lompakoita eli kylmälompakoita. Ne ovat erillisiä laitteita, joille voit siirtää bitcoinisi turvaan hakkereilta ja haittaohjelmilta. Näiden lompakoiden käyttö on helppoa ja ne toimivat koneelle asennetun ohjelman avulla. Voit siirtää bitcoinisi näihin lompakoihin mistä tahansa kaupankäyntialustalta.

Sitten, kun haluat myydä bitcoinejasi, siirrät haluamasi määrän niitä kaupankäyntialustalle yhtä helposti, kuin siirsit ne Ledger tai Trezor kylmälompakkoihin. Siirtäessäsi bitcoineja lompakossasi, laitteen suojana on PIN-koodi. Syöttämällä sen pääset käyttämään bitcoinejasi. Kylmälompakoiden haittapuolena on niiden pieni koko ja se, että voit kadottaa laitteen.

Lisäturvana näille lompakkotyypeille on erillinen palautusavain, jonka saat asentaessasi laitetta. Palautusavain on säilytettävä erittäin huolellisesti varmassa ja turvallisessa paikassa, koska sen avulla kuka tahansa pääsee siirtämään bitcoinisi itselleen. Ledger- lompakko tukee useita suosituimpia kryptovaluuttoja ja Trezor-lompakot tukee useita satoja eri kryptovaluuttoja.

Bitcoin-lompakkojen turvallisuus

Bitcoin lompakkojen turvallisuus

Bitcoin-lompakoiden turvallisuuteen kannattaa tutustua huolellisesti ja valita juuri omaan käyttötarkoitukseesi sopiva lompakko tai lompakoita. Aktiivisessa käytössä olevat Bitcoinit on hyvä olla helposti ja nopeasti saatavilla. Pitkän aikavälin Bitcoin-säästöt on puolestaan järkevää pitää mahdollisimman turvatussa lompakossa. Lompakoiden turvallisuutta kehitetään jatkuvasti vaikkakin tehtävää on vielä paljon. Jokainen kuitenkin löytää varmasti itselleen sopivan ja riittävän turvallisen lompakon.

Useiden kryptovaluuttojen lompakot

Useiden kryptovaluuttojen lompakot mahdollistavat kaikkien kryptovaluuttojen säilyttämistä samassa paikassa. Turvallisuuden kannalta on kuitenkin syytä huomioida kryptovaluuttojen säilytyksen turvallisuus ja saattaa olla järkevää hajauttaa kryptovaluuttojen säilytys useampaa eri paikkaan. Etuna useiden kryptovaluuttojen lompakoissa on se, että sinulla on samassa paikassa saatavilla eri kryptovaluuttoja ja pääset käymään kauppaa juuri haluamallasi kryptovaluutalla.

Mistä ostaa bitcoineja?

Kotimainen palvelu, jossa voit ostaa ja tallettaa Bitcoineja. Coinmotionissa voit tehdä kauppaa myös muilla suosituilla kryptovaluutoilla: Litecoin (LTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP) ja Monero (XLM). Vaihtokulu normaalisti 2 % ilman volyymialennuksia.

Saat -50 % alennetut vaihtokulut ensimmäisten 30 päivän ajaksi, kun rekisteröidyt nyt alla olevasta linkistä.

Bitcoineja voit ostaa lähes jokaisesta kryptovaluuttoja välittävästä palvelusta. Ostokulut ovat pienet eli voit ostaa myös pienempiä määriä kerralla. Sinulla ei tarvitse olla kerralla rahaa kokonaiseen Bitcoiniin vaan voit ostaa sitä haluamasi määrän. Vaikkapa vain viidellä eurolla!

Suomalaisen Coinmotionin kautta ostaminen on helppoa jo pelkästään suomenkielisen sivuston vuoksi. He myös säilyttävät Bitcoinisi veloituksetta. Coinmotionin miinuksena on suppea valikoima kryptovaluuttoja.

Coinbase taas on erittäin tunnettu kaupankäyntialusta ja heidän kauttaan kauppaa käydään kryptovaluuttapörssi Binancessa. Kaupankäyntialustan kautta voit ostaa useita kymmeniä eri kryptovaluuttoja Bitcoinin lisäksi. Tarjolla on lukuisa määrä muitakin ostopaikkoja. Tutustu aina myyjän palveluun ja lue muiden käyttäjien kommentteja niin näet, toimiiko alusta juuri sinulle.

Coinbase (8 € liittymisetu)

Coinbasen kautta voit ostaa ja pitää tallessa 24 suosittua kryptovaluuttaa, Bitcoin luonnollisesti mukaanlukien. Coinbaseen voit siirtää euroja helposti suoraan suomalaiselta pankkitililtä 1-2 päivässä tai Visa ja Mastercard -korteilta. Voit myös tehdä automaattisen toistuvan sijoituksen, joka ostaa sinulle tietyllä summalla Bitcoineja joka viikko tai kuukausi.

Liity nyt alla olevalla linkillä ja saat 8,45 € arvosta Bitcoineja tilillesi.

Kryptovaluuttoihin sijoittaminen antaa mahdollisuuden astua mielenkiintoiseen maailman. Kryptovaluuttojen kurssivaihtelut ovat suuria ja niihin sijoittaneen kannattaa tiedostaa tämä jo etukäteen eikä lähteä tekemään turhaan äkkinäisiä liikkeitä, joita katuisi jälkikäteen. Kryptovaluuttojen säilytys tuo omat haasteensa, mutta jokaiselle löytyy varmasti juuri oikeanlainen lompakko bitcoinien ja muiden kryptovaluuttojen säilytykseen. Lompakoita voi olla useampia ja eri tyyppisiä ja ne on hyvä valita oman sijoitusstrategian mukaisiksi.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Tässä alla on listaus useimmin kysytyistä kysymyksistä, jotka nousevat esiin kryptolompakoista puhuttaessa.

1. Mikä on turvallisin Bitcoin-lompakko?

Turvallisimmat lompakot ovat niin sanotut Hardware-lompakot, jotka toimivat usb-välylän kautta ja ovat sinulla fyysisesti hallussa. Nano Ledger ja Trezor ovat näistä yleisimmät esimerkit. Ledger- lompakko tukee useita suosituimpia kryptovaluuttoja ja Trezor-lompakot tukee useita satoja eri kryptovaluuttoja.

2. Mikä on paras suomalainen Bitcoin-lompakko?

Suomalaisista Bitcoin-lompakoista suosittelisin suoraan suomalaista kryptopörssi Coinmotionia. Pidän osan omista kryptoista suoraan pörssissä, koska teen niillä aika ajoin kauppaa. Bitcoinien siirto maksaa aina 2-3 euroa per kerta, niin pienillä summilla Bitcoinit kannattaa pitää suoraan pörssissä tallessa.

3. Mitä ilmaista Bitcoin-lompakkoa suosittelette tietokoneelle?

Minun suosimat ilmaiset online-lompakot tietokoneelle ovat Exodus ja Jaxx Liberty. Näistä kahdesta valitsisin Exodus-lompakon, koska se tukee useampia kryptovaluuttoja ja käyttöliittymä on selkeämpi ja tyylikkäämpi. Vaihtoehtoja on olemassa kymmeniä, ellei jo satoja, mutta nämä ovat kaksi suositustani.

4. Mitkä ovat parhaat mobiililompakot Bitcoinille?

Tämäkin on täysin mielipidekysymys. Itse suosin edellä mainittuja Exodus ja Jaxx Liberty -lompakoita, koska voin käyttää samaa lompakkoa sekä tietokoneella että mobiililaitteilla ja silloin minulla on pääsy kryptoihin molemmilta laitteilta.

Ari-Pekka

Ari-Pekka

Ari-Pekka tässä moi! Olen Toisin.fi -sivuston ylläpitäjä ja sisältöjen tuottaja. Minua erityisesti kiinnostaa nykyajan mahdollisuudet tehdä rahaa netissä ilman, että olisin aikaan ja paikkaan sitoutunut. Tykkään rakentaa nettisivuja, sijoittaa ja opiskella uusia asioita nettiliiketoimintaan liittyen.

Suosittuja artikkeleita