fbpx

Miksi riittämätön Internet-nopeus voi pilata yrityksesi

Päivitetty viimeksi: 16.2.2022

Internetin nopeus

Jotta bisnekset rullaavat, pitää tiedon liikkua. Pomminvarma nettiyhteys toimistoon sekä etätöihin saadaan oikeilla laitteilla sekä yrityksen tarpeisiin mitoitetusta liittymästä. Mitä enemmän verkkoon on liitetty laitteita, sitä enemmän netin nopeudelle ja toimivuudelle asetetaan vaatimuksia.

Internet on elintärkeässä asemassa kun puhutaan liiketoiminnasta. Sen avulla yritykset voivat käyttää tehokkaita viestintätyökaluja, käyttää verkkokauppasivustoja ja etsiä tietoa. Tämän vuoksi Internet-yhteyden katkeaminen pieneksikin aikaa voi aiheuttaa vakavia ongelmia.

Netin käyttäjien kasvu kiihtyy koko ajan. Ihmiset menevät ensimmäisenä nettiin etsimään ratkaisuja kysymyksiinsä sekä saadakseen tietoa yrityksistä ja organisaatioista, jotka heitä kiinnostavat. Joten jos yritykselläsi on kovin hidas nettiyhteys, sekä tuottavuus että tulos kärsivät valtavan paljon. Yrittäjän on hyvä myös laittaa tuotot poikimaan, joten sijoittamisen aloittaminen kannattaa tehdä ennemmin kuin myöhemmin.

Työntekijöiden työhalukkuus laskee

Yrityksen menestys on riippuvainen työntekijöiden työpanoksesta. Jos yhteydet ovat hitaat ja epäluotettavat, työntekijät eivät pysty tekemään töitään ja kommunikoimaan asiakkaiden kanssa. Nämä ongelmat vaikuttavat lopulta myös työntekijöiden työtehoon ja työmoraaliin heikentäen tuottavuutta ja tehokkuutta.

Mikäli työnjohto ei pysty tarjoamaan työntekijöille kunnollisia työkaluja työn suorittamiseen, vaihtuvuus on suurempaa ja tällöin yrityksen pitää käyttää enemmän resursseja uusien työntekijöiden rekrytoimiseen.

Stressi lisää työntekijöiden poissaoloja

Kun huonon nettiyhteyden vuoksi työntekijöiden työt kasaantuvat, samalla myös stressitasot kohoavat samaan tahtiin. Työperäinen stressi onkin merkittävä tekijä mielenterveysongelmien synnyssä. Yritykset saattavat joutua maksamaan isojakin sairauslomakustannuksia näiden poissaolojen vuoksi.

Stressi

Nopea internet-yhteys mahdollistaa työntekijöiden työskentelyn kotoa käsin. Etänä onnistuu myös asiakirjojen jakaminen ja tulostaminen. Useimmiten verkkoon kytketyt varmuuskopiot ja verkon ulkopuolinen tallennus vaatii suuria datapaketteja ja monilla yrityksillä on palvelimia useissa rakennuksissa. Mikäli yrityksesi käsittelee suuria määriä dataa säännöllisesti, sinulla on oltava riittävä kaistaleveys ja nopeat suunnitelmat dataliikenteen tukemiseksi.

Toimintahäiriöt vievät rahaa pussista

Työntekijät tarvitsevat työssään nettiyhteyttä tutkimusta, sähköpostien lähettämiseen ja polvipohjaisten palveluiden köyttämiseen. Ilman toimivaa internet-yhteyttä he eivät kuitenkaan voi tehdä näistä mitään, jolloin tärkeät toiminnot pysähtyvät.

Ja mikä vielä pahempaa, yrityksestäsi vuotaa rahaa koko ajan, kun työntekijäsi ovat joutilaina, koska heillä ei ole pääsyä elintärkeisiin työkaluihin.

Hidas nettiyhteys vaikuttaa verkkokaupan toimintaan

Yksikään yritys ei halua menettää rahaa ihan vain hitaan internetyhteyden takia. Esimerkiksi verkkokauppasivuston toimintaan vaikuttaa suuresti juuri hidas nettiyhteys. Hitaampi sivun vasteaika johtaa sivuston hylkäämiseen. Tutkimuksen mukaan melkein puolet kuluttajista odottaa vain pari sekuntia verkkosivun latautumista, jonka jälkeen he poistuvat. Poistuvat ehkä hankkimaan itselleen Bitcoin valuuttaa?

Joka ikinen viivästys vaikuttaa suoraan asiakkaan saamaan kokemukseen sivustolta, ja hän luonnollisesti valitsee parempaa ja nopeampaa palvelua tarjoavan yrityksen. Lisäksi Google rankkaa hitaat ja reagoimattomat verkkokauppasivustot alemmaksi hakutuloksissa, joten tämäkin vähentää verkkoliikennettä ja kattavuutta.

Laitteet ja liittymät ajan tasalle

Yrittäjällä riittää kaikenlaisia asioita ja kuluja, joista pitää huolehtia. Vanhentuneet laitteet ja liittymät voivat aiheuttaa ongelmia ja hermojen menetystä, joten ei kannata säästää väärässä paikassa.

Kannattaakin päivittää tietokoneet, tabletit ja puhelimet muutaman vuoden välein. Samoin tulee huolehtia internetliittymän, reitittimien ja muiden laitteistojen tekninen ajanmukaisuus oikeaksi. Niinkin vähäpätöinen asia kuin vanhentuneen sisäverkon kaapelointi voi torpata nopean nettiyhteyden.

Hidas nettiyhteys vie hermot

Optimoi kaistanleveyttäsi rajoittamalla verkkointensiivisten toimintojen käyttöä, kuten videoiden suoratoistoa ja sosiaalisen median selaamista. Kannattaa käyttää kaistanleveyden hallintaohjelmistoa varmistaaksesi että kriittisten tehtävien, kuten äänipuheluiden, pilvisovellusten ja videoneuvottelujen riittävä verkkoresurssien saaminen.

Kaikki suuremmat päivitykset ja asennukset on syytä hoitaa virka-ajan ulkopuolella. Verkon suodatus- ja tunkeutumisen estojärjestelmä auttaa välttämään uhkia, jotka voisivat vaikuttaa verkon suorituskykyyn.

Reitittimet ja langattomat tukiasemat kannattaa sijoittaa optimaalisiin paikkoihin maksimaalisen internet-kattavuuden varmistamiseksi. Verkkoa on syytä tarkkailla mahdollisten poikkeamien varalta, sillä ne voivat aiheuttaa suuria internetin nopeuden laskuja.

Yrittäjille on hyvät palvelutasot tarjolla

Yrittäjät

Yrittäjällä ei ole aikaa perehtyä nettiteknologiaan syvällisesti vaan hänen pitää keskittyä yritystoiminnan pyörittämiseen ja kehittämiseen. Kun liittymä on mitoitettu oikein, se tuo myös kilpailuetua. Yritysliittymissä on panostettu luotettavuuteen ja häiriötilanteiden nopeaan ratkaisuun. Ja hyvä niin, sillä yrittäjälle aika on aina rahaa.

Yrittäjien palveluissa on erinomaisia tasoja. Reitittimen kadotessa verkosta, etävalvonta saa heti hälytyksen ja viankorjaus käynnistyy välittömästi ennen kuin yrittäjä ehtii sanoa kissaakaan tai tapahtunutta välttämättä edes huomaamaan.

Internet-yhteys on avainasemassa

Yrittäjän internet-yhteys on ratkaisevan tärkeä varmistamaan, että voit houkutella lisää asiakkaita, työskennellä tiimisi kanssa ja saada enemmän aikaan. On siis parasta varmistua, ettei internet-nopeudet vaikuta yrityksesi toimintaan. Kannattaa myös hankkia yritykselle liittymätarjous edullisempaan hintaan.

Suosittuja artikkeleita

Sisällysluettelo

Ari-Pekka

Ari-Pekka

Ari-Pekka tässä moi! Olen Toisin.fi -sivuston ylläpitäjä ja sisältöjen tuottaja. Minua erityisesti kiinnostaa nykyajan mahdollisuudet tehdä rahaa netissä ilman, että olisin aikaan ja paikkaan sitoutunut. Tykkään rakentaa nettisivuja, sijoittaa ja opiskella uusia asioita nettiliiketoimintaan liittyen.