fbpx

Verkkotoimialat, joihin kannattaa sijoittaa vuonna 2023

Päivitetty viimeksi: 23.5.2023

Investing 2023

Nykyaikaisen teknologian ja arvokkaan tiedon helpon saatavuuden ansiosta vuosi 2023 on melko jännittävää aikaa tehdä liiketoimintaa. Halusitpa sitten perustaa uuden yrityksen tai löytää tuottoisia sijoitusmahdollisuuksia, sinun tulee olla tietoinen siitä, mihin toimialoihin kannattaa ryhtyä. Siksi teimme tämän pikaoppaan nopeimmin kasvavista verkkotoimialoista, joihin sinun kannattaa harkita sijoittamista tänä vuonna.

Tekoäly

Tekoäly on yksi tämän hetken kuumimmista aiheista, sillä tämäntyyppinen teknologia on tulossa lähes kaikille tuntemillemme aloille. 

Tekoäly auttoi tuomaan uutta valoa monille eri liiketoiminta-aloille mahdollistamalla niille suuren osan päivittäisten tehtävien automatisoinnista. Puhumme chatboteista, kuten ChatGPT, virtuaalisista avustajista, kuten Cortana, äänentuotanto-ohjelmistoista, kuten Lovo.io, ja paljon muita.

Huipputeknologian käyttöönoton ansiosta monet yritykset pystyvät saavuttamaan parempia tuloksia huomattavasti pienemmällä ajalla ja vaivalla. Siksi ei ole yllätys, että maailmanlaajuisen tekoälymarkkinan ennustetaan tuovan yli 190,6 miljardia dollaria vuoteen 2025 mennessä. Tämän lisäksi alan odotetaan saavuttavan 40,2 % vuotuisen kasvun vuoteen 2028 mennessä.

Verkkokoulutus

Verkkokoulutus kokee valtavan nousun ja alan odotetaan ylittävän 166,6 miljardia dollaria vuonna 2023. Lisääntynyt kiinnostus verkossa oppimista kohtaan ja taloudellisesti kukoistava ala ovat molemmat hyviä syitä investoida.

Jos on siis ala, josta olet kiinnostunut ja josta tiedät, harkitse osallistumista erilaisiin projekteihin tai digitaalisen kurssin tekemistä, joka voisi auttaa muita ihmisiä oppimaan. Olipa kyseessä markkinointi, ruoanlaitto, kuntoilu, kauneus, muotoilu tai mikä tahansa muu markkinarako, voit saavuttaa suuren menestyksen luomalla seminaarin, koko kurssin tai vain sarjan opetusohjelmia.

Pelaaminen

Peliala on ollut nousujohteinen viime vuosina, varsinkin Covid-19-pandemian aiheuttaman maailmanlaajuisten rajoituksien jälkeen. Toimialan odotetaan nimittäin säilyttävän nykyisen kasvunsa, ja vuoteen 2026 mennessä sen arvo saattaa olla 321 miljardia dollaria. Tätä edistävät erityisesti erilaiset teknologiset innovaatiot, kuten AR/VR-tehosteet, pilvipelit, mobiilipelit ja vastaavat omituisuudet, jotka tarjoavat käyttäjille uskomattomia visuaaleja ja mukaansatempaavia kokemuksia. 

Toimiala koostuu eri sektoreista täynnä potentiaalia, ja erityisesti verkkopelaaminen erottuu. Olemme nähneet suosittujen pelien, kuten Fortnite, Minecraft, PUBG, League of Legends ja Apex Legends, voittaneen pelimarkkinoita.

Äskettäin on kuitenkin ilmaantunut uusi sektori – online-uhkapelit, ja se osoittaa valtavaa kiinnostusta, ja live-pelit erottuvat houkuttelevimpana vaihtoehtoina pelaajille. Uhkapelisivustot tarjoavat uskomattomia pelivaihtoehtoja. Kun pelaat live-pelejä MegaRush live kasinolla tai muilla vastaavilla alustoilla, ymmärrät, miksi yhä useammat ihmiset valitsevat nämä ratkaisut. Tilastot puhuvat puolestaan. Vuonna 2022 maailmanlaajuiset online-uhkapelimarkkinat saavuttivat 63,53 miljardin dollarin arvon, ja niillä on taipumus kasvaa, sillä niiden odotetaan nousevan 75,15 miljardiin dollariin vuoteen 2031 mennessä.

Datan analysointi

Tietojen analysoinnista on tullut yksi keskeisistä komponenteista luotaessa perustaa menestyvälle liiketoiminnalle toimialasta riippumatta. Nykypäivän yritykset painottavat tiedonkeruuta ja tutkimusta elintärkeänä liiketoimintana, joka auttaa niitä kehittämään älykkäitä kasvustrategioita.

Yksityiskohtainen tietojen analyysi tarjoaa yrityksille ratkaisuja, jotka parantavat tuotekehitystä, markkinointia, asiakastyytyväisyyttä ja paljon muuta. Maailmanlaajuiset älymarkkinat ovat jo saavuttaneet 30,9 miljardin dollarin tulot, ja tästä eteenpäin sen odotetaan vain kasvavan.

Pilvipalvelut

Metaversumi on tulevaisuus

Pilvipalvelut ovat toinen toimiala, joka todella kukoisti maailmanlaajuisen pandemian aikana. Vaikka etätyön suosio on kasvanut viimeisen vuosikymmenen aikana, pandemia vauhditti sen suosion nousua ja jopa teki siitä normin joissakin yrityksissä.

Koska yhä useammat yritykset ja yksityishenkilöt tarvitsevat käytännöllisiä tapoja helpottaa ja tehostaa päivittäistä toimintaansa, pilvipalvelut ovat osoittautuneet yhdeksi hyödyllisimmistä teknologioista. Tällä hetkellä uskotaan, että maailmanlaajuisten pilvipalvelujen markkinoiden koko ylittää 1 250 miljardia dollaria seuraavan kuuden vuoden aikana, mikä johtaisi yli 19 % vuosikasvuun ennen vuotta 2028.

Maailma muuttuu silmiemme edessä ja uusia mahdollisuuksia ilmaantuu päivittäin. Siksi teknologioiden mukana pysyminen ja kasvaviin verkkotoimialoihin investoiminen on yksi parhaista päätöksistä, joita voit tehdä tulevaisuutesi kannalta. Nyt kun olet oppinut lisää toimialoista, joilla on valtava potentiaali vuonna 2023, voit alkaa kaventaa valintojasi ja tehdä investointisuunnitelmia.

Ari-Pekka

Ari-Pekka

Ari-Pekka tässä moi! Olen Toisin.fi -sivuston ylläpitäjä ja sisältöjen tuottaja. Minua erityisesti kiinnostaa nykyajan mahdollisuudet tehdä rahaa netissä ilman, että olisin aikaan ja paikkaan sitoutunut. Tykkään rakentaa nettisivuja, sijoittaa ja opiskella uusia asioita nettiliiketoimintaan liittyen.

Suosittuja artikkeleita