fbpx

Netin ilmaiset – mitä kaikkea voit saada ilmaiseksi netistä

Kaikkihan me pidämme ilmaisista asioista ja varsinkin suomalaiset tykkää ilmaisista ämpäreistä ja niiden eteen ollaan valmiita jonottamaan kaupan edessä ikuisuuksia. Netti on myös pullollaan ilmaisia juttuja eikä tarvitse edes lähteä ulos seisoskelemaan vaan kaikkea kivaa voi saada ihan sieltä kotisohvalta käsin. Sitä paitsi miksi maksaa jostain jos se voi saada ilmaiseksikin.

Mitä voit saada ilmaiseksi netistä?

Tutustu netin ilmaisiin näytteisiin

Yritykset jakavat ilmaisia näytteitä siinä toivossa että saisivat uusia asiakkaita itselleen. Kun sinut on kerran saatu napattua ”ovesta sisään” niin jatkossa sinulle on helpompi tarjota kyseistä tuotetta tai palvelua uudelleen. Yritysten markkinointikoneisto on valtava ja on käynnissä koko ajan jotta he saisivat ihmiset käyttämään heidän tuotteitaan tai palveluitaan.

Nokkela nappaa parhaat tarjonnat ilmaiseksi ja hyödyntää suvereenisti monia eri sivustoja. Sinun tarvitsee vain nähdä hieman vaivaa jotta voit saada ilmaisia kokeilujaksoja monista erilaisista palveluista ja saat näin maksimaalisen säästön.

Jos päätäkin jatkaa ilmaisen jakson jälkeen palvelun parissa, yrityksen näkökulmasta katsoen ilmaistuote teki tehtävänsä ja maksaa kyllä itsensä takaisin moninkertaisesti. Mitä kaikkea sitten on tarjolla? Katsotaanpa.

Ilmaiset kokeilujaksot

Äänikirjat ja e-kirjat ovat tyypillinen esimerkki, joissa ilmaiset kokeilujaksot kannattaa hyödyntää ja näissä palveluissa tarjontaa onkin runsaasti.

Palvelujen sisällöt ovat pitkälti samat, joten voit palvelua vaihtamalla päästä lukemaan tai kuuntelemaan kirjoja ilmaiseksi jopa useiden kuukausien ajan. Myös erilaisia suoratoistopalveluja on olemassa ja nekin tarjoavat samalla periaatteella ilmaisia kokeilujaksoja.

Huomioi näissä että sinun pitää muistaa perua tilauksesi mikäli et halua jatkaa palvelun käyttöä kokeilujakson jälkeen. Monesti näihin pitää vielä antaa rekisteröityessä luottokortin tiedot, jotta palvelu voi jatkua sujuvasti kokeilujakson jälkeen ja veloitus menee tililtäsi automaattisesti.

Ole tarkka näiden kanssa ja katso tarkkaan ehdoista, mihin asti ilmainen jaksosi on voimassa. Jos perut tilauksen myöhässä, joudut huonolla onnella maksamaan yhden kuukauden normaalihinnan. Joissain tapauksissa voit perua tilauksen heti kokeilujakson alettua. Näin saat kokeilla palvelua rauhassa etkä vahingossakaan joudu maksamaan mitään.

Äänikirjat

Nainen kuuntelee äänikirjaa selällään
 • Nextory https://www.nextory.fi/ tarjoaa 14 päivää ilmaista kuunteluaikaa
 • Storytel tarjoaa niin ikään 14 päivää ilmaiseksi
 • Elisa Kirja https://kirja.elisa.fi/kuukausitilaus tarjoaa myös ilmaisen 14 päivän kokeilujakson
 • Bookbeat tarjoaa ilmaisen 14 päivän kokeilujakson
 • Supla tarjoaa ilmaisen 14 päivän kokeilujakson
 • Scribd tarjoaa englanninkielentaitoiselle äänikirjoja ja e-kirjoja 30 päivää ilmaiseksi.

Ilmaiset musiikin suoratoistopalvelut & podcastit

Spotify tarjoaa ilmaisen kuukauden kokeilujakson Premium-versiosta

Soundcloud tarjoaa kuukauden ilmaisen kokeilujakson

Deezer tarjoaa Premium-versiosta ilmaisen kuukauden kokeilujakson

Ilmaiset suoratoistopalvelut (elokuvat, sarjat, tv-kanavat)

Ilmiaset suoratoistopalvelut
 • C More tarjoaa 2 viikon ilmaisen kokeilujakson. Jos omistat Telian liittymän, voit kokeilla C Morea kolme kuukautta.
 • Ruutu+ tarjoaa 14 päivän maksuttoman kokeilujakson

Ilmaiset suoratoistopalvelut (elokuvat ja sarjat)

 • Apple TV tarjoaa 7 päivän ilmaisen kokeilujakson
 • HBO Nordic tarjoaa 7 päivän ilmaisen kokeilujakson
 • Amazon Prime tarjoaa 30 päivän ilmaisen kokeilujakson
 • Hulu tarjoaa 30 päivän ilmaisen kokeilujakson

Netin mielipidetutkimukset

Listan viimeisenä on vielä mielipidetutkimukset ja erilaiset kuluttajapaneelit. Yritykset arvostavat ihmisten rehellisiä mielipiteitä. Niistä ollaan siis valmiita jopa maksamaan. Palkintoina tutkimusten suorittamisesta voi saada esimerkiksi erilaisia lahjakortteja ja jopa ihan riihikuivaa rahaa. Tämä onkin helppoa rahantuloa ja vie sinulta vain vähän vaivaa sekä aikaasi.

Nordnet logo

Nordnet

Nordnet erinomainen vaihtoehto osakesijoittajalle ja rahastosäästäjälle, sillä olemme yksi Helsingin pörssin suurimmista välittäjistä. Välitämme myös yli 30 rahastoyhtiön rahastoja kätevästi palvelussamme, joten löydät valikoimastamme monipuolisia sijoituskohteita. Avaa oma sijoitustili nyt!

Kyselyihin vastaaminen on helppo tapa tienata lisätuloja netissä, suoraan mukavasti kotisohvalla loikoillen. Voit vastata kyselyihin silloin kuin sinulle parhaiten sopii ja palkkiot ovat varsin kohtuullisia huomioiden niihin käytetyn ajan.

HUOM! Jos odottelet liian kauan kyselykutsun saatuasi, voi olla että kyselyyn on jo saatu riittävästi vastauksia ja se on suljettu. Ole siis kärppä ja vastaa mieluiten heti kun saat tiedon uudesta kyselystä.

 • Norstatpanel – saat kyselyistä palkinnoksi leffalippuja, pizzalahjakortteja, Superlahjakortteja, Ikean lahjakortteja, Motonetin lahjakortteja, Zalandon lahjakortteja ym.
 • Suomitutka – kiitokseksi jokaisesta vastaamastasi kyselystä saat pienen rahallisen korvauksen, jonka voit käyttää lahjakortteihin, siirtää PayPal-tilillesi tai lahjoittaa hyväntekeväisyyteen.
 • YouGov – paneelin jäsenenä voit käyttää pisteesi lahjakortin ostamiseen GoGift SuperLahjakortilla.
 • Mielipidemaailma – voit ansaita jopa €5 joka kerta, kun täytät kyselytutkimuksen verkossa.
 • Triaba – tienaamasi summa riippuu kyselyn pituudesta ja on normaalisti 0.5 ja 4 euron välillä.
 • Suomipaneeli – voit ansaita jopa 3 euroa per tutkimus!
 • Vaikuttajapaneeli – aina kun vastaat kyselyyn, saat korvauksen, jonka suuruus riippuu lomakkeen pituudesta. Korvaus vaihtelee yleensä 0,5 – 3,0 euron välillä.
 • Elokuvapaneeli – saat jokaisesta loppuunviedystä kyselystä korvauksen, joka vaihtelee kyselyn pituudesta riippuen ollen yleensä 0,20 – 2 euron välillä.

Ilmaiset näytteet

Monet yritykset tarjoavat ilmaisia tuotteita näytekappaleiden nimikkeellä. Usein yrityksellä on yksi tuote, josta tarjotaan näytekappale vain postikulujen hinnalla. Tällöin on kuitenkin tärkeää muistaa, että tilaus on usein jatkuva ja jatkossa postilaatikkoosi kolahtelee lisää tuotteita laskun kera.

Toki on hieman harhaanjohtavaa mainostaa tuotteita ilmaisina, kun niistä joutuu kuitenkin maksamaan vähintään postikulut.

Ole siis tarkkana ja katso mihin nimesi laitat. Kun lähdet ilmaistarjousten perässä surffailemaan, pidä mielessäsi vanha viidakon sanonta: ilmaisia lounaita ei ole. Muista lukea myös pienellä präntätyt tarkasti ja mieti parikin kertaa, kuulostaako tämä liian hyvältä ollakseen totta.

Everyday Minerals tarjoaa 5 kappaletta näytekokoisia tuotteita ilmaiseksi. HUOM! Kaikkiin alle 59€ tilauksiin tulee 3,90€ toimituskulut.

TENA tarjoaa ilmaisen inkontinenssituotepakkauksen ja valittavana on erilaisia tuotevaihtoehtoja. HUOM! Sama Henkilö voi tilata yhden pakkauksen puolen vuoden välein ja tuote toimitetaan ainoastaan Suomeen.

Vuokkoset lähettää ilmaisen näytepaketin joka sisältää erilaisia tamponi, ohutside ja pikkuhousunsuoja -tuotteita.

Lansarin Tallipuoti tarjoaa hevosihmisille ilmaisen St. Hippolytin rehunäytepussin jotta voit tarkistaa onko tuotteen koostumus hyvä ja suostuuko heppasi sitä edes syömään.

Libero tarjoaa ilmaisen laukun kun liityt Libero-kerhoon jäseneksi.

Vaukirja toimittaa sinulle ilmaisen paketin postikulujen hinnalla liityttyäsi jäseneksi. Voit perua jäsenyytesi koska tahansa, ei ostopakkoa.

Inkclub lähettää sinulle ilmaisen mustepatruunan, valokuvapaperia tai pölypussin

Arvonnat

Kilpailuja on järjestetty netissä ammoisista ajoista alkaen. Ja tarjontaa kyllä piisaa! Jotkut ihmiset osallistuvat kaikkiin mahdollisiin kilpailuihin niin nettisivuilla kuin Facebookissa ja Instagramissakin.

Voita 1000 €:n ruokalajakortti

Kilpailu.fi tarjoaa arvonnan, jossa voit voittaa lahjakortin ruokakauppaan. Lahjakortin arvo on 1000 €!

Yritykset järjestävät paljon erilaisia kilpailuja ja samalla saavat näppärästi kerättyä ihmisten tietoja erilaisiin markkinointitarkoituksiin. Monesti yritykset pyytävät sähköpostiosoitteesi kilpailuun osallistuessasi ja tämän jälkeen meiliboksisi täyttyy mainosposteilla.

Tai vastaavasti kun annat postiosoitteesi, saatat huomata että jos jonkinnäköistä mainosta alkaa kolahtelemaan postiluukusta. Toki voit kieltää ilmaisjakelun ja poistua sähköpostissa yrityksen postituslistalta.

Tämä on kilpailuihin vastaamisen varjopuoli mutta toisaalta mahdollinen voitto houkuttelee sen verran että tällaisen pienen hinnan siitä on valmis maksamaan.

Second hand-tavaroita ilmaiseksi

Toisen roska on toisen aarre, niinhän sitä sanotaan. Ole tarkkana ja tutki erilaiset ”Annetaan” -palstat ja voit tehdä hyviäkin löytöjä.

Facebookin annetaan ryhmät

Maailma hukkuu tavaraan ja monet haluavatkin karsia kodin tavaroita ja siirtyä minimalismiin. Kuitenkaan monesti ihmiset eivät jaksa nähdä sen enempää vaivaa sen eteen että pääsisivät niistä eroon vaan ilmoittavat vain että ”hae pois ja äkkiä sittenkin”. Silloin on hyvä jos olet haukkana paikalla tsekkaamassa parhaat päältä.

Löydät ilmaisia tuotteita vaikkapa Facebookin ryhmistä tai Tori.fi-sivustolta Tarjottu tavara ei välttämättä ole kuuminta hottia mutta saithan sen kuitenkin ilmaiseksi. Ja sinulla säästyi rahaa johonkin muuhun. Tavaran lahjoittaja pääsi eroon ylimääräisestä tavarasta ja sinä säästit rahaa – varsin nappitilanne molemmille siis.

Sisällysluettelo

Ari-Pekka

Ari-Pekka

Ari-Pekka tässä moi! Olen Toisin.fi -sivuston ylläpitäjä ja sisältöjen tuottaja. Minua erityisesti kiinnostaa nykyajan mahdollisuudet tehdä rahaa netissä ilman, että olisin aikaan ja paikkaan sitoutunut. Tykkään rakentaa nettisivuja, sijoittaa ja opiskella uusia asioita nettiliiketoimintaan liittyen.

Suosittuja artikkeleita

Liity mukaan sisäpiiriin

Parhaat sisäpiirin vinkkini tienaamiseen ja rahan tekemiseen netissä, joita en kerro muualla.

Ei tylsiä mainosviestejä, ei roskapostia, vaan oikeaa asiaa sekä ideoita rahaan ja rikastumiseen liittyen.