fbpx

TOP 5 suosituimmat nettikyselyt

Päivitetty viimeksi: 9.2.2022

Kyselytutkimus arvostelu

Monia kiinnostaa erilaiset netissä tehtävät nettikyselyt, joihin vastaamalla saa palkkioksi lisätienestejä joko ihan riihikuivan rahan tai erilaisten lahjakorttien muodossa. Useiden henkilöiden mielestä ne ovat harmiton tapa viettää aikaa, koska siitä jopa maksetaan. Onhan ne parempi vaihtoehto kuin että vain istuisi tyhjän panttina eikä tienaa yhtään mitään. Miksi sanoa ei tällaisille kyselyille ja jättää siitä maksettava korvaus lunastamatta?

Maksettuja kysymyksiä on olemassa eri pituisia ja erilaisiin aiheisiin liittyviä. Niiden tarkoitus on saada tietää ihmisten mielipiteitä erilaisista tuotteista ja palveluista. Tai vasta kehitteillä olevista tuotteista. Maksettavan palkkion ansiosta kyselyille löytyy runsaasti vastaajia. Mukaan vastaamaan pääsee liittymällä paneeliin kyselypalveluita tarjoavien yritysten nettisivuilta.

Toisinaan kyselyiden kautta pääsee osallistumaan myös erilaisiin arvontoihin, jossa palkintona on jokin suurempi tuote. Yleensä yhdestä yksittäisestä kyselystä maksettavat korvaukset ovat melko pieniä, joten pitää vastata useisiin kysymyksiin tienatakseen isoja summia.

Vastaajan ei tarvitse olla huolissaan anonymiteetistaan, sillä kyselyn tilanneet yritykset eivät voi yhdistää annettuja vastauksia keneenkään tiettyyn vastaajaan.

Norstat paneeli

Norstatpanel on suomalaisen Norstat Finlandin kuluttajapaneeli. Norstat Finland on osa Norstat Groupia ja teemme markkinatutkimusta useissa Euroopan maissa. Osallistu ilmaiseksi ja tienaa lisäansioita netissä!

5/5

Norstat paneeli toimii 12 eurooppalaisessa maassa ja sillä on hyvä maine, eli palkkiot maksetaan aina sovitusti. Kysymyksiin pääsee vastaamaan sähköpostiin tulleen linkin kautta tai vaihtoehtoisesti suoraan Norstatin palveluun kirjautumalla. Vastaamisen voi suorittaa joko mobiililaitteella tai tietokoneella. Kysely on mahdollista keskeyttää ja jatkaa vastaamista, kun ajankohta on itselle sopiva.

Palkkiot maksetaan aina Norstat-kolikkoina ja niiden määrä ilmoitetaan kyselyn alussa. Maksettava palkkio on suorassa suhteessa käytettyyn aikaan. Kolikot voi vaihtaa erilaisiin lahjakortteihin tai tuotteisiin. On myös mahdollista lahjoittaa kolikkonsa hyväntekeväisyyteen.

Useimmiten kyselyt kestävät muutamasta minuutista puoleen tuntiin. Keskimäärin kyselyistä maksettavat palkkiot ovat noin yhdestä seitsemään euroa per kysely. Norstatilla on myös kanta-asiakkaille omia etuja ja jäsentasoja.

Lue lisää Nortsat paneelista täältä.

Mielipidemaailma

Mielipidemaailma on sivusto jossa käyttäjät palkitaan mielipiteistään ja kyselyihin osallistumisesta. Käyttäjät voivat kerätä lahjakortteja laadukkailta yrityksiltä ja jokainen täytetty kysely osallistuu automaattisesti neljä kertaa vuodessa järjestettävään raha-arvontaan. Liittyminen on helppoa, nopeaa ja ilmaista.

4/5

Mielipidemaailma on kuluttajapaneeli, joka toimii yli 30 maassa. Kun yritykset haluavat selvittää, millaisia tunteita johonkin tiettyyn tuoteperheeseen lanseerattu uutuustuote herättää, he tilaavat kyselyn kyselypalveluyritykseltä. Myös useat julkiset organisaatiot köyttävät samaa palvelua.

Palkinnoksi Mielipidemaailman kyselyistä voi saada joko lahjakortteja tai pisteitä, jotka on mahdollista vaihtaa Paypal-tilille maksettavaksi rahaksi. On mahdollista myös voittaa erilaisissa arvonnoissa matkalahjakortteja, digikameroita ja muuta elektroniikkaa.

Riippuu täysin kyselyn laajuudesta, millaisen palkkion siitä saa. Jos kysely on kovin lyhyt, siitä maksetaan noin euron verran ja pidemmästä kyselystä on mahdollista saada jopa parisen kymmentä euroa. Useimmiten maksettava korvaus on noin viisi euroa. Vastausaikaa kyselyihin voi varata parista minuutista puoleen tuntiin. Jokaisen kyselyn alussa kerrotaan aina siihen kuluvan ajan arvio.

Kannattaa päivittää oma profiilinsa ajan tasalle aika ajoin, sillä Mielipidemaailman kyselyt on räätälöity nimenomaan tietynlaisille vastaajille.

Lue lisää Mielipidemaailmasta täältä.

Suomitutka

Jokaisesta kyselyyn vastaamisesta maksetaan kyselyn vaativuutta vastaava palkkio (tyypillisesti 0,2–2 euroa). Palkkio tallettuu paneelitilille, jonka kautta voit lunastaa lahjakortteja (esim. CDON, Zalando, McDonalds, H&M sekä useita kymmeniä muita liikkeitä ja brändejä), siirtää palkkiot PayPal-tilille tai lahjoittaa hyväntekeväisyyteen.

4/5

Suomitutkalla on myös hyvä maine käyttäjien keskuudessa, se on toiminut alalla jo pitkään. Sanoma-konserni on Suomitutkan omistaja, tämä herättää luottamusta ja vastaajat voivat luottaa, että heidän tietojaan käsitellään luottamuksellisesti.

Suomitutka maksaa palkkiot joko rahana, lahjakortteina tai ne voi lahjoittaa halutessaan hyväntekeväisyyteen. Maksettavat palkkiot ovat summiltaan melko vaatimattomia, mutta itse kyselyt ovat olleet vastaajien mielestä varsin mielekkäitä.

Kyselyn alussa kerrotaan aina siitä maksettavan palkkion määrä. Jäseneksi hyväksytään ainoastaan suomalaiset vastaajat ja vastaukset voi antaa vain suomalaisesta IP-osoitteesta.

Lue lisää Suomitutkasta täältä.

Kilpailu.fi

Voit voittaa erilaisia tuotepalkintoja ja lahjakortteja osallistumalla tuotearvontoihin. 100% suomalainen palvelu. Kilpailuihin osallistuminen tapahtuu vastaamalla kyselylomakkeeseen.

4/5

Kilpailu.fi on täysin suomalainen yritys, joka maksaa palkkiot lahjakortteina tai tuotelahjoina. Sivuston taustajoukoissa toimii kotimainen LeadSpark Oy niminen yritys.

Kun vastaaja on täyttänyt perustietonsa, yrityksen yhteistyökumppanit käyvät nämä tiedot läpi ja valitsevat niistä sopivimmat vastaajat. Useimmiten kysymysten kesto on muutamia minuutteja. Maksettavien palkkioiden arvo liikkuu mitä tahansa välillä 15 euroa aina jopa 1 500 euron lahjakorttiin asti. Palvelu on selkeä ja helppokäyttöinen.

Lue lisää Kilpailu.fi:sta täältä.

Kantar

Tutkimuksiin osallistumisesta saa pisteitä, joilla voi lunastaa haluamansa palkkion useista vaihtoehtoisista kohteista tai tehdä lahjoituksen hyväntekeväisyyteen.

4/5

Kantar on aiemmin toiminut nimellä Suomen Gallup ja se on maailmanlaajuinen yritys. Kantar jatkaakin Suomen Gallupin perinteitä toimien samalla toimintatavalla. Kyselyihin on mahdollista vastata joko sähköpostiin tulleen linkin kautta tai vaihtoehtoisesti myös puhelimitse.

Maksettava korvaus maksetaan pisteinä. Näillä voi lunastaa sitten lahjakortteja, kun niitä on kertynyt tarpeeksi. Kantarin kyselyt kestävät noin 10-30 minuuttia, joten ne ovat keskimääräistä pidempiä. Yksittäisestä kyselystä maksettava korvaus on yhdestä kymmeneen euroon. Ihan mukavat lisätienestit on siis mahdollista tienata Kantarin kyselyistä.

Jos kiinnostuit kyselypaneeleista, täältä löydät vertailun ja listan parhaista nettikyselyistä.

Ari-Pekka

Ari-Pekka

Ari-Pekka tässä moi! Olen Toisin.fi -sivuston ylläpitäjä ja sisältöjen tuottaja. Minua erityisesti kiinnostaa nykyajan mahdollisuudet tehdä rahaa netissä ilman, että olisin aikaan ja paikkaan sitoutunut. Tykkään rakentaa nettisivuja, sijoittaa ja opiskella uusia asioita nettiliiketoimintaan liittyen.

Suosittuja artikkeleita